Orbán Viktor miniszterelnök közlése szerint elsősorban az embercsempészekhez szól a kormány bevándorlással kapcsolatos plakátkampánya, amelynek célja, hogy minden embercsempészhez, útvonaltervezőhöz és megélhetési bevándorlóhoz eljusson a hír: Magyarország az a hely, amelyet el kell kerülniük.

Nem tudunk munkát adni a bevándorlóknak – szögezte le a kormányfő a Kossuth Rádiónak adott szokásos péntek reggeli interjújában.

Kijelentette, az emberek nagy többsége egyetért azzal, hogy a bevándorlás veszélyes, az "életszerűtlen" elméletet képviselő politikai erők azonban hangosabbak. Orbán Viktor a liberális értelmiség akcióit egy rendkívül kicsi, de hangos kisebbség képviseletének tekinti, amely azonban "teljesen szemben áll az élettapasztalattal".

A kormányfő úgy értékeli, a plakátok megfogalmazása inkább enyhének mondható. Arra helyezi a hangsúlyt, hogy Magyarország nyitott és barátságos ország; nem azt mondja, hogy ide nem lehet jönni, hanem azt, hogy be kell tartani a törvényeket – mondta Orbán Viktor.

 A miniszterelnök arról is beszélt: a kormány jövő szerdán hallgatja meg a belügyminiszter által javasolt megoldásokat és hozza meg döntését a bevándorlással kapcsolatban. Minden lehetőséget végigvesznek, ide értve a teljes fizikai határzár lehetőségét is – tette hozzá a kormányfő.

Orbán Viktor beszámolt arról is, hogy a szerb és a magyar kabinet július elején tart kormány-csúcstalálkozót, ahol számba veszik a tisztázandó kérdéseket.

Nem tartjuk helyesnek, hogy ránk küldik a menekülteket, már Szerbia területén fel kellene tartóztatni őket

– jelentette ki a miniszterelnök, hozzátéve: az Európai Unió költségén, de azon kívül kellene fogadóállomásokat kialakítani, és lehetővé kellene tenni, hogy a tagállamok eldönthessék, befogadják-e a belépni szándékozókat.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Tudjátok mit az egyszeri bolond az orvosnál azt mondta neki elmebeteg, a pali meg úgy érti elmehet, a hazugovicsnál ez az állapot van!!!
Tényfeltáró
@Desischado: Nem, mert olyan állapotban van már, hogy nem képes megkülönböztetni a hazugságot a valóságtól, koránál sokkal idősebb, szellemileg leépült alak benyomását kelti.
Hazugságra csak hazugság jöhet, ebből a körből már nem tud kilépni.
Tényfeltáró
@stirliitz: Egyre több mindenről, pl. a svájci bankok irányába hátizsákban kicsempészett pénzekről.
Tényfeltáró
@karma1: @Anna Mária: Vagy a habony van tul sokat korulotte...:o))) Annak meg mar a kinezese is egy komplett hulyegyereke'...:o))

Ő biztos a kezelőorvosa.
JAJMÁR
Majd Szerbia is kirak egy táblát, Mo. felé fordítva: "tartsd tiszteletben a szomszédaidat, ha már a menekülteket nem sikerül".
Ha így megy tovább, Orbán azt is megmondja, mit csináljon Putyin.

Az embercsempészeknek kb. annyit ér az üzengetés, mintha én kiírnám egy táblára, hogy "kormány, ne lopj!"
kukac50
Az embercsempészek szarna a Fidesz plakátjára!
Pénzkeresés a fontos Nekik nem az üzengetős játék amit Orbán játszik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.