Vasárnap tetőzik a hőség 33-36 fok közötti csúccsal, az UV-sugárzás továbbra is nagyon erős lesz, vigyázni kell a napozással, viszont a délután második felétől már északon és nyugaton kialakulhatnak frissítő záporok, zivatarok – közölte az Időkép.hu.

Hétfőn egy hidegfront hozza meg a nagy meleg után a lehűlést. Országszerte visszaesik a hőmérséklet, csak a keleti, délkeleti tájakon emelkedik még 30 fok fölé a hőmérséklet. Északnyugaton már átfordul a szél északnyugatira, máshol a délnyugati szél továbbra is élénk, erős lesz, a zivatarokat pedig viharos lökések is kísérhetik.

Kedden kezdetben még többfelé, főleg keleten számíthatunk még záporok kialakulására, majd csupán néhol lehet egy-egy zápor. A hőmérséklet országszerte visszaesik, 20-25 fok közé melegszik a levegő, és marad a szeles idő.

Szerdán és csütörtökön már ismét egyre több napsütésben bízhatunk, egy-egy futó zápor csak elszórtan valószínű. Az északias szél azonban továbbra is sokfelé marad élénk, néhol erős. A hajnali hőmérsékletek is csökkennek, 10-17, majd délután 22-27 fok várható.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.