Az illegális migráció elleni közös határrendészeti és bűnügyi fellépésről állapodott meg a szerb és a magyar rendőrség vezetője hétfőn Szegeden.

Papp Károly magyar országos rendőrfőkapitány a megbeszélést követően elmondta, a jövő héttől négy mobil hőkamera és húsz magyar rendőr teljesít szolgálatot Szerbiában, a macedón határon.

Az embercsempészés elleni fellépés érdekében a magyar, a szerb, valamint az osztrák rendőrség közös nyomozócsoportot hoz létre – közölte az altábornagy, miután a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon találkozott Milorad Veljoviccsal, a szerbiai rendőrség igazgatójával.

A főkapitány emlékeztetett: az egyeztetések rendszeresek a magyar és a szerb rendőri vezetés között, az év első hónapjaiban meghozott közös intézkedések is eredményesek voltak, a német és az osztrák társszervekkel együtt sikerült a Koszovóból érkező határsértők számát jelentősen csökkenteni.

Papp Károly elmondta, az illegális migráció erősödése miatt a készenléti rendőrség és más megyei kapitányságok állományából egységeket vezényeltek a határ térségébe, és amennyiben a helyzet úgy alakul, létszámuk növelhető. A rendőrök nemcsak gyalogos és gépkocsis járőrözést végeznek; lovas és kutyás egységek teljesítenek szolgálatot a határ közelében, és helikopteres légifelderítést is végeznek.

A határrendészeti feladatok mellett a térségben élők szubjektív biztonságérzetének szinten tartására is érkeztek rendőrök a határ közelébe – tudatta az altábornagy.

Milorad Veljovic hangsúlyozta, a szerb kormány és rendőrség komolyan veszi az illegális migráció problémáját, és erőfeszítéseket tesz a jelenség visszaszorítása érdekében. A magyar és a szerb fél egyetértésre jutott abban, hogy az illegális migráció nem csupán a két ország problémája, hanem egész Európáé, sőt a kontinens határain is túlmutat – tette hozzá.

Az igazgató közölte, naponta mintegy ezer ember próbál meg Macedóniából és Bulgáriából Szerbiába jutni, majd onnan Magyarországra, illetve tovább. Ezért fontos a macedón határszakasz őrizetének megerősítése, amibe a szerb és magyar mellett osztrák és talán német rendőrök is részt vesznek majd.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
A kerités helyett és annak árából már régebben is megszervezhették volna a határ figyelését hőkamerákkal, helikopterekkel, lovas, kutyás egységekkel... természetesen a környező országok erre hivatott szerveivel közösen!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verum
@36: - ha egy ember jön be a portámra a hátsó kapun, én is gyanakszom. De ha tudom, hogy családostól vannak menekülők, kicsi gyerekekkel, picit más a hozzáállásom.
Belegondoltál, mi lenne ha neked, személy szerint kellene visszakísérni egy menekült családot onnan, ahonnan eljött?
Vagy eltöltenél vele néhány napot abban a táborban, ahova toloncolni fogják?
Tudunk a gondokról, a mi országunkat is érinti, mi is felelősek vagyunk sok ezer emberért!
verum
Hitem szerint Isten nem csak egyéneket fog megítélni, de népeket is.
És Magyarország is ott lesz a többi országgal az ítélőszék előtt egyszer...

"Viduljon a mező és minden, a mi rajta van; örvend akkor az erdő minden fája is,
Az Úrnak orczája előtt, mert eljön, mert eljön, hogy megítélje e földet. Megítéli majd a világot igazsággal, és a népeket az ő hűségével." (Zsolt.96,12-13)
36
@verum: Igen. A érzelmi realitásról írsz. Gondolkodtam én is ezen a tábor dolgon. De mindíg, ugyanoda jutok. Jobbat nem tudok elgondolni. Addig még rendben is lenne a dolog, hogy valamelyik nyugati országban élő rokonukhoz megy valaki.(De a franciák, svájciak, osztrákok, angolok, már őket sem engedik be az országba.) Táborokban maradnak mindegyik országban. Nem fogják őket kiengedni. Mert, mit tudnak csinálni? Az is embertelen, hogy a tereken, tengerparton, pályaudvaron fetrengenek. A helybeliek, meg riadozva futólépésben sietnek el mellettük. Mi lesz velük, ha jön a tél?? Ez nálunk, még keményebb lesz, mert ott van a Kárpátaljai magyar nyomor is. Sajnos, ez mindenképp tragédia. Na, most kellene bedobnia magát a NATO-nak és az ENSZ-nek. És akár tetszik, akár nem, gyámság alá kell venniük Líbiát. Szét kell verniük az ISIS-t és a törököknek is nyújtsanak segítséget.(Már azt tervezik, hogy milliókat eresztenek szélnek. Menjenek csak Európába.) Persze ez hatalmas katonai manőver lenne. Sok NATO katona halálával.:( Arról nem is beszélve, hogy most kellene az USA-nak a mellét verve, az élre állni. De most csak sunnyognak a mocskok!
verum
@36: - ahol nincs érzelem, ott nincs jóakarat, nincs tenni akarás, sőt nincs realitás sem.
Nem egyetlen országnak kell az összes bevándorlási problémát megoldani! Ezt tessen már észre venni!
Ami ránk jutna, azt bizony el lehetne látni, főleg Eu-s segítséggel.
Ha neked nem lenne lakásod, munkád, te is kénytelen lennél valahol "fetrengeni"!
De ebben a kormányban sincs jóakarat, hiszen még a saját hajléktalanjainkat is bűnözőként kezeli, hát még az idegen országét! És itt a baj!
Mert lenne megoldás, lehetne alkalmazni őket, biztos lenne munka, lenne mód néhány százat, vagy ezret alkalmazni, sőt kiszűrni közülük a bűnöző elemet is. Mert erről lenne szó. De a kormány nem akar hallani sem kiszolgáltatottakról, még akkor sem, ha magyar!
Nem mástól kell várni a segítséget, elvben mi önálló ország vagyunk, nem? Amolyan büszke magyarok. Ameddig nincs valami gond, mert akkor azonnal rinyálunk segítségért.
Akkor ki is az igazi mocsok?
Nem tudom nem ide is belinkelni a nagy igazságot:
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/11059998_635212049947678_2619437249384262744_n.jpg?oh=152cd5026ac1c8e62932b3d774013062&oe=5627EAFA
Anna Mária
@36: Mutogatsz másra, az Egyesült Államokra, az ENSZ-re, a NATO-ra mifenére, csak azért, hogy Magyarországnak semmit, de semmit ne kelljen tennie a menekülőkért. Elfelejted, hogy többszázezer honfitársad menekült el Magyarországról, nem a
Anna Mária
@36: hivatalos határátkelőhelyeket használva.
Gondolkozz már!
Igen, a menekültek menekülttáborokban élnek, de hogy képzeled, hogy ne engednék őket ki? Dehogynem engedik, szabadon mozognak.
Nem igaz, amit állítasz, hogy egyes országokba nem engedik be őket. Honnan veszel ilyesmit? Az ujjadból szopod?
Ehh, tényleg, felnőtt emberek mennyi ostobaságot tudnak összehordani, elképesztő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.