Igor Janke lengyel újságíró – aki Orbán Viktorról írt könyvet "Hajrá, Magyarok!" címmel – Magyarországon járt, hogy írását újabb fejezetekkel egészítse ki. Mint a Magyar Nemzetnek adott interjújából kiderült: ez alkalommal egyszerűen nem engedték találkozni a magyar miniszterelnökkel.

Az újságíró a felvetésre, hogy a komoly szervezőmunka ellenére miért nem láthatta a kormányfőt, azt reagálta:

Ennek egyszerű az oka: a környezete valamiért nem engedte meg, hogy ez a találkozó létrejöjjön. Nem igazán értem ennek az okát. Őszintén szólva nevetségesnek is tartom, hiszen így is, úgy is meg fognak jelenni ezek a friss szövegek, amelyekre így aztán végképp nincs hatásuk, de ez legyen az ő problémájuk. De tudjuk sajnos, milyen Orbán mostani környezete.

Ha mégis sikerült volna találkoznia Orbánnal, Janke azt mondta volna el neki, hogy értékeli, kedveli és kimagasló politikusnak tartja őt, de változtatnia kell a pártja elitjén, mert a szavazói elégedetlensége "robbanásveszélyes". Ugyanakkor Lengyelországgal kapcsolatban azt tanácsolná: a kormányfő tegyen gesztusokat, mert az utóbbi időben a magyar oroszbarát politika miatt feszültség van a két ország viszonyában.

Az Orbán-Simicska háború kapcsán pedig így nyilatkozott Janke:

Azt gondolom, hogy ebből a helyzetből egyik fél sem jött ki igazán jól, de ennél többet nem szeretnék erről mondani. Mindenesetre elég furcsa történet. (...) Hozzáteszem, mindig tiltakoztam, amikor egyes hangok azt mondták, Magyarországon nincs pluralizmus, és csorbult a sajtószabadság.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
"De tudjuk sajnos, milyen Orbán mostani környezete."

Nem tudom eldönteni, Janke ezzel most legecizte, vagy lemaffiázta a fityeszt?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Abzug62
@F_Viktor: Arról nem beszélve, hogy a környezet választja a főnököt, vagy a főnök választja a környezetét?
kukac50
Nem akarták,hogy megismerje azt a beteges hazudozót!
karma1
@F_Viktor: 22.42-re: Both...:o))) (Mindketto - angol)
karma1
Nana, hogy a kornyezete elhatarolja vityat attol az egy embrtol, aki egy szimpatikus kepet akart festeni rola,... Vajon milyen retorziokkal szamolhat a holdudvar, ha viktor tudomasara jut, hogy egy "tisznyaloja" nem fert hozza az ulepehez, mert a kornyezete nem engedte Janket kozel a kiralyi popsihoz? Lesz majd haddelhadd!...:o))) (De addigra mar Janke banataban megirja az igazat, hogy a maffiozok nem engedtek kozel ot az imadott viktorkajahoz...)
Tényfeltáró
@human: Bizony rohad. Már az utcára sem lehet kimenni, akkora a bűz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.