Évek óta hallani Nyíri-Kovács Patrícia történetéről a magyar sajtóban. Eszerint a nőt bántalmazta japán származású férje, majd Bora Borára csalta közös kisfiúkkal együtt, ahonnan Nyíri-Kovács nem tud hazatérni Magyarországra, mert ahhoz, gyermeke vele tartson, az édesapa beleegyezése is kell. A Mandiner viszont azt állította nemrég, hogy utánajárt a történetnek és az egész sztori valójában egy elfajult válásból nőtte ki magát. Az RTL Klubon szembesítették Nyíri-Kovácsot Stumpf Andrással, a Bora Bora-ügyet megkérdőjelező újságíróval.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pistapapa
@verum: Az "anyuka" állásinterjúra megy az USA-ba. A gyerek nélkül akar ott dolgozni?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
Azt mondja az újságíró, itt egy válóperről van szó, semmi többről???
Itt a gyerekről van szó, aki nem hagyhatja el az országot! A gyerek nélkül ha nem megy egy anya, akkor bizony fogságban van!
Azt is mondja, "az anyát nem volt szabad megkérdeznie" - szerintem ez az újágíró meg lett véve kilóra.
Nagy szemétség lenne, ha igy lenne!
A gyerek az anyának van ítélve és nem jöhetnek el az országból a gyerekkel. Az anya nem szabad, bizony fogságról van szó ebben az esetben!
Az egész riport alatt az újságíró elfogult, nem is fogad el más tényt, minthogy az anya csaló.
Ennyit tesz a pénz! Az anya a gyerekkel semmit nem jelent.
Az ujságíró terel, mert az útlevél, ami az apánál van, a gyerek útlevele, nem a feleségé. És mégis úgy állítja be, hogy az anya hazudik azzal, hogy az apánál lenne útlevél. A gyereké van ott, nem az anyáé!!!
Hihetetlen, mennyire hazudik! És szomorú, hogy gondolkozás nélkül hisznek neki mégis sokan!
aquamarin
Olvastad a Mandiner cikkét? Ha nem, olvasd el... :)
Aki Én
Hát engem egyik sem győzött meg. Az újságíró ítélkezik, pedig azt nem kellene. Azt, hogy bizonyít, csak ő állítja.
pistapapa
@verum: Az "anyuka" állásinterjúra megy az USA-ba. A gyerek nélkül akar ott dolgozni?
verum
@pistapapa: - miből gondolod? Ugyanakkor, ha nincs állása, miből tartsa el a gyerekét?
Arra számít, hogy visszakapja a gyereket és akkor meg kell élnie.
verum
Látta valaki azt a pár pillanatig tartó képet, amikor a gyerek odabújik az anyjához?
Mit gondoltok, a gyerek mit akar???
verum
És milyen élet az egy gyereknek - egyik héten az apánál, másik héten az anyánál?
Ti hogy élnétek az életeket két ilyen család között, kiszolgáltatva?
Anna Mária
@verum: A bíróság döntött úgy, hogy a gyerek lakóhelye Bora Bora.
A bíróság azért döntött így nagyon helyesen, mert ha a gyerek lakóhelyét nem fixálta volna, akkor az anya lelépne a gyerekkel és mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül, az apa iránti gyűlölettől vezéreltetve elszakítaná a gyereket az apjától, az apát pedig a gyerektől.
Az anya és nevelőapjának minden eddigi állítása hazugságnak bizonyult, a legutóbbi is, mely szerint az apa elrabolta volna a gyereket. Ilyen nem történt.
A médiaheck nem sikerült.
Nem tartom tragikusnak, ha egy anya a gyerek felnövekedéséig kénytelen ott tartózkodni minden második héten, ahol a gyereke, legyen az akár a világ végén is. Nem lehet az ilyesmit áldozatnak tekinteni egy szülőtől.
A csajnak sajna viselnie kell a manipulatív viselkedésének a következményeit.
Dönthetne persze jól is: pl. elmehetne dolgozni az USA-ba, élhetné az életét szabadon, kereshetne pénzt, fizethetne gyerektartást és látogathatná a gyereket rendszeresen. Az apa bizonyára nagyon rendesen fölnevelné, végre nyugodt körülmények között.
Anna Mária
@verum: Sajnos nagyon sok gyerek él így, még ez a lehető legjobb megoldás a gyerekek számára is válás esetén, nyugaton - azokban az országokban, ahol a gyermeki jogok vannak az első helyen, tehát azt tartják szem előtt, hogy a gyereknek mindkét szülőjéhez joga van - nagyon gyakran dönt így a bíróság.
Megegyezéssel persze lehet javítani a gyerek helyzetén: ebben az esetben az anya, aki láthatólag nem érzi jól magát Bora Borán, és ezzel nyilván kínozza a környezetét, benne a gyereket is, szépen mehetne a dolgára, és látogathatná a kissrácot, amikor csak ideje engedi. Ne kizárólag férfiaknak, apáknak szánjunk mindig ilyenfajta életmódot. Nők is megtehetik a gyerekük érdekében.

Ne próbálj szívre hatni, mint az anya meg a nevelőapa: nyilván ugyanolyan megható lehet az a kép is, amit nem láthatunk: apa gyermekével.
verum
@Anna Mária: - nem, nálad már nem próbálok a szívre hatni, fölösleges lenne. :-(
Anna Mária
@verum: Ez már egy hete volt, azóta azt is állította a tisztelt "nagyapa", hogy az apa a gyereket elrabolta, amiről időközben kiderült, hogy nem volt igaz.

Nyíri Iván eljátszotta a hitelét már régen.
Anna Mária
@verum: Ja, ha észérveid nincsenek, akkor megpróbálsz személyeskedni. Kár, ilyenkor magadhoz képest alulteljesítesz.
szaboria1
@Anna Mária: Azért furcsa, hogy csak az apai oldalt vizsgálta. Egy jó újságíró a másik félnél is kérdezősködik.
wagabund
itt is akad ilyen válás(többek között, sőt cifrább)..valami tv műsorvezető-nő jár a bíróságra orrba-szájba, a két gyerek meg közben boldogan él(?)..
aztán van egy építészünk is, akinek szintén hangos a válása, miközben a kislánya lát-hall mindent...
nos ez a Bora-bora kicsit odébb van, az ottani válás is minden jóval fűszerezve... az égés az, hogy a külügy is segíteni akart, de aztán nagyhirtelen csend lett...
a repülőjegyekre valahonnan összehozta a nő a (nem kevés)pénzt, mert marhanagy a távolság minden civilizációtól, ráadásul néhány átszállás szükséges..

még annyit, hogy egyes források szerint a férj koreai...nem mintha számítana...
Anna Mária
@szaboria1: Ebben az esetben ez így volt helyes.

Az anya és családja eddig - mint hallhattuk már - 130 médiaszereplésen is túl van, mindent elmondtak mindig, amit ők akartak.
Az apa viszont először szerepelt a nyilvánosság előtt a mandiner cikkével.
Anna Mária
@wagabund: A külügy rettentően beégett, beugrottak a kis hülyék Nyíri Iván állításainak, menteni akartak olyat, aki nincs is rabságban! :))) Kevésbé vicces, hogy még közpénzt is költöttek erre az ügyre, külügyes tisztviselőket utaztattak Bora Borára.
Az apa francia állampolgárságú japán-koreai.
a.a
Végre valaki aki a másik oldalt is (tényszerűen) vizsgálta. Rögtön más az összkép. Azért a műsorvezetők helyében hagytam volna hogy Stumf András kérdezzen rá pár dologra (nem is értem, miért nem adták át Neki a szót!) Meghallgattam volna mit válaszol arra a kérdésre, hogy "fogságban van-e". Még ami nem tetszett a riport során, hogy miért terelték el a műsorvezetők arról a képről olyan gyorsan a szót, amit a nagypapa kitett az állítólagos éhségsztrájkja során maga mögé. Ha én ezt a képet látom, rögtön arra gondolok hogy ez egy molesztált nő képe - és mi az igazság? allergia.. - ez nem félrevezetés?
kiring
Stumpf András beleragadt abba, hogy az anya nincs rabságban. Szerintem az is egyfajta rabság, hogy az anya a gyerek nélkül nem hagyhatja el a szigetet. Konkrétan engem nem vigasztalna sem az, hogy az apa is ugyan ebben a helyzetben van, sem az, ha ez a bírósági döntés a törvényes kereteken belül van. Bosszantó az is, hogy egy ilyen fontos, gyereket érintő ügyet évekig elhúznak.
kiring
" az anya a gyerek nélkül nem hagyhatja el a szigetet" - Elnézést, tévesen írtam, így kellett volna: Az anya a gyerekkel nem hagyhatja el a szigetet.
Anna Mária
@kiring: Az anya és Nyíri Iván verziója, amit évek óta nyomnak, hogy az anya rabságban van. Nyilván ennek a hamis voltát emelte ki Stumpf és jelezte, hogy az apa ugyanebben a helyzetben van, ő sem hagyhatja el Bora Borát gyerekestül az anya beleegyezése nélkül (Ebből mégsem nem csinál ügyet, nem kajabálja tele nehéz sorsa miatt a nagyvilágot, nem mondja el mindennek a gyereke anyját.)
Nem húz itt senki semmit, a bíróság nagyon hamar döntött a gyerek vonatkozásában, mégpedig nagyon jól: egyik szülőt sem szakította el a gyerektől és a gyereket sem egyik szülőtől - a gyerek jogait a szüleire tartotta szem előtt.

Sajnos az nem megy, hogy egy anya, aki nincs megelégedve a bíróság döntésével, hazugságokkal árasztja el a médiát a nevelőapja hathatós segítségével. Stumpf jól dolgozott, hogy erről a manipulációs kísérletről, aminek sajnos Magyarországon nagyon sokan beugrottak, lerántotta a leplet.
kiring
@ Anna Mária: Persze, az ember részrehajló - én is. Én csak azt érzem, nem szeretném, ha kedvem ellenére kellene ott lennem valahol. De hát a körülmények tényleg sokszor diktálják a tempót akaratunk ellenére is.
Anna Mária
@kiring: A lényeg, hogy a bíró nem részrehajló.
Igen, biztos kellemetlen, bár fene tudja, ha arról van szó, hogy az embernek a gyereke miatt minden második héten valahol egy fix helyen kell lennie, szerintem nem nagy szám.
Kismillió férfi él úgy, hogy a gyereke miatt, aki az anyánál él, az anya lakhelye közelében marad és sok mindenről lemond azért, hogy a gyereket láthassa, sőt, ha az anya lakóhelyet változtat, akkor az elvált apa követi, felforgatva az addigi életét, munkáját csak azért, hogy továbbra is részt vehessen a gyerek nevelésében. Valamit valamiért.
prime777
Valaki megtudja mondani,hogy a nő miből él?
Bora Borán az élet nem lehet olcsó,meg ahogy hallottuk volt ő Új-Zélandon,Ausztráliában és az USA-ban is közben.
Miből?
Anna Mária
@prime777: Arról sosem szólt a fáma, hogy a nőnek lenne saját jövedelme, mindig csak arról panaszkodott, hogy a férfi elszámoltatja és ellenőrzi a kiadásait.
Nyilván a gyerek apja tartja el.
kiring
@Anna Mária - Igazad van, nem gondoltam bele, hogy több szempontból is meg kell nézni a dolgot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.