A debreceni migrációs táborban hétfő délután történt incidens miatt ideiglenesen lezárták a befogadóállomást – számolt be az eseményekről az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója. 

A táborlakók bemehetnek a befogadóállomásra, de onnan csak alapos indokkal engednek ki bárkit is.

Este fél 7-kor megérkezett a táborba Rácz Róbert Hajdú-Bihar megyei kormánymegbízott és Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere. Ők egy rendőri vezető kíséretében bementek a befogadóállomásra.

A helyzet este már nyugodt volt, a rendőrök nagy erőkkel voltak a helyszínen. A tábor kapujánál mintegy két tucat migráns tartózkodott.

Délután a migrációs tábor mintegy száz lakója, botokkal a tábor melletti 471-es számú úton garázdálkodott. Botokkal ütötték és megdobálták a leálló személyautókat és autóbuszokat, és felgyújtották az út menti kukákat. A konfliktusban egy rendőr könnyebben megsérült, kővel dobták meg.

Azt többen is megerősítették az MTI tudósítójának, hogy az alapkonfliktus két migráns között alakult ki, amiatt, hogy egyikük megtaposta a Koránt.

Papp László, miután kijött a táborból, az MTI tudósítójának elmondta: a rendőrség ura a helyzetnek, a tábort lezárta, és a következő napokban Debrecen egész területén megerősített járőrszolgálat lesz.

A polgármester szerint csupán idő kérdése volt, hogy mikor alakul ki konfliktus a túlterhelt befogadóállomáson.

Debrecen számára elfogadhatatlan ez a helyzet, a városban nincs helye ennek a tábornak – mondta a polgármester.

Ugyanakkor hozzátette: tisztában vannak azzal, hogy Magyarország rendkívül jelentős migrációs nyomás alatt van, ezért támogatják a kormány azon törekvését, hogy a déli határszakaszon fizikai akadállyal nehezítsék meg a migránsok beáramlását.

Rácz Róbert az MTI-nek elmondta: pattanásig feszült a helyzet a mintegy 800 ember befogadására alkalmas állomáson, ahol hétfőn reggel már 1900-an voltak.

Az világosan látszik, ha a határon nem sikerül a migránsokat megállítani, akkor a határon belül ezt a problémát már nem lehet kezelni – fogalmazott. A hajdú-bihari kormánymegbízott is hosszú távon a debreceni tábor bezárásában látja a megoldást.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@Fradigege: Írod:
"Tessék(a videó +18 éve felett!!!):"

Nem ezek jönnek, hanem ezek elől menekülnek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lajospapa
@Fradigege: Amit írtál a szándékodról 19:25-kor az azt mutatja semmivel sem vagy különb a felvételen szereplőknél. És a menekülők azok elől jönnek el.
orogordog
Ki az az állat aki ezeket Bantukubukiból ide tereli, mert ezeknek maguktól nincs ennyi eszük az tuti. Ezeket valaki igen nagy menyiségbe hozza ide Európába. Plakát pénzt osztanák szét inkább a rendvédelmieknek.
F_Viktor
@orogordog: Írod:
"...ezeknek maguktól nincs ennyi eszük az tuti."

Ez olyan hozzászólás volt, mikor Ausztráliában az egyik bennszülött az ARCGis láttán meglepetten kérdezte, "Magyarországon van villamosáram?"
orogordog
@F_Viktor: Most mi van? :) Akkor szerinted is tudatlanok? .
Freewolf
Valamikor többen szóltak, hogy ezek itt menekültek és nem vadak! Úgy tűnik, a tények ezt nem támasztják alá! Tessék eltérő kultúra támogatók, lehet párat haza vinni belőlük!
36
@Fradigege: Nem tudom, hány mainstream TV csatornán mutatták be ezt a tulajdonképp ember vágást? Mert szerintem nem mutatták be.(De lehet, hogy tévedek) Viszont, aki ezt látja, abban ha még nem globalo és biorobot, az az érzés támad, hogy akár azonnal katonának álna ezek ellen. De, nem ott kint, hanem itthon. Aki biorobot, az csak megijed és elhányja magát.
Én itt vagyok zalában, relative távol a menekültektől. De, biztosíthatok mindenkit, minden nagyítás nélkül, hogy akivel csak találkoztam, a "menekültekről" beszél és az épp a kezében lévő csákányt, lapátot, kalapácsot lengeti, szó szerint összecsapásra készen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.