Az amerikai kitiltási botrány kezelése gyengítette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mostani vezetését, ezért szükség lehet személyi változásokra is – mondta a nemzetgazdasági miniszter a Figyelő gazdasági hetilap csütörtöki számában megjelent interjújában.

Varga Mihály szerint meggyengült a közbizalom a szervezet iránt, "és ez mindenképpen lépéseket tesz szükségessé". A NAV működését hatékonyabbá kell tenni, erre vannak elképzeléseik. Az átalakítás után szükség lehet személyi változásokra is, mert a kitiltási ügy kezelése gyengítette az adóhatóság mostani vezetését – mondta.

A tárcavezető Vida Ildikóról, a NAV elnökéről azt mondta, hogy addig látja el feladatát, amíg a kinevező és kinevezett kölcsönös bizalma megvan. Hozzátette: "a kinevezés joga a miniszterelnök hatáskörébe tartozik".

Személyi változások lesznek a nemzetgazdasági tárcánál is, mégpedig több poszton. Az biztos, hogy önálló államtitkársága lesz az adóügyeknek, amely terület jelenleg a pénzügyekkel együtt Orbán Gábor államtitkár alá tartozik.

A Figyelőben megjelent interjúból az is kiderül, hogy a korábban tervezett három helyett egy éven belül értékesítenék az MKB és a Budapest Bank állami tulajdonrészét, lehetőleg magyar befektetői körnek.

A vasárnapi zárva tartásról Varga Mihály elmondta: a kormányzati illetékesek figyelmét felkeltették azok a hírek, amelyek a boltok piaccá alakításáról szóltak. A miniszter szerint az illetékes kormányhivataloknak vizsgálniuk kellene, hogy a jegyzők döntése megalapozott volt-e, vagy kijátszottak egy szabályt.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Nocak,nocak ! Csak nem a tolmácsildikót is menesztik???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Nocak,nocak ! Csak nem a tolmácsildikót is menesztik???
magyarbakancs
Jé felébredtek Csipke Rózsika álmukból?
eszegfu
@dr. prédikátor: Ugy tünik, hogy nem róla van szó, mert Varga szerint még van "kölcsönös bizalom". Ha viszont csak a "portást" menesztik, akkor adnak egy pofont a sz@rnak!
lampa laz
Jó reggelt misu. Mi azért tudjuk, hogy ez a bizalomvesztés Simicskának szól.
m.macskosz
"Az biztos, hogy önálló államtitkársága lesz az adóügyeknek,..."
Helyes! Jó döntés! Legalább nem vegzálják a még véletlenül sem azokat,
akik milliárdokat síbolnak el! Marad idő és személyzet az ezer forintos
"adócsalókra".
No meg persze pár csókosnak is lesz állása, pár millás fizetésért..:(
papa.49
Kell még néhány csókosnak, jól fizető állás semmi munkaért, semmi felelősséggel!!!
Aki Én
Munkában a gyorsreagálású egység...
human
Varga Mihály mondta anno, hogy Vida Ildikóval abban állapodtak meg, hogy szól amennyiben munkáját befolyásoló tényezők jelentkeznének. Se Vida se Varga nem mondott le miután kiderült, hogy Vida ki van tiltva. Ez magában abszurd. És ami utána jött csak erősítette a központosított korrupció gyanúját.
papa.49
@human: Nyalogatják a sztojkalányt, mint a fagyit, de biztos van a spiné kezében valami adu amiért nem merik taccsra tenni, bár a Mercis még elindulhat...
human
@papa.49: Na hallod. Ekkora bukta és b+ a Nemzeti Adóhivatalban!!! És még mindenki a helyén van! Most linkeljem ide annak a két NAV-osnak a tanúvallomását akik tízmilliárdos adótartozások elsimításáról beszélnek? Vargával kellene ezeket a felvételeket 24 órán át végtelenítve nézetni, hogy felfogja milyen nagy a baj.
szaboria1
De a végén van megint a nagy csattanó MKB és BB bankokat is értékesíteni akarják akkor minek vették meg, mert nem haszonnal fogják tudni eladni. Valakit megint nagyon meg akarnak jutalmazni.
human
@human: Eddig 3 volt NAV-os tálalt ki:
- Horváth András vallomása: hvg.hu/document/25c/horvath_andras_kihallgatas_jegyzokonyv.pdf
- Hegedűs Demeter Zsolt vallomása: www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/40_milliardos_csalasrol_tett_tanuvallomast_egy_volt_nav-vezeto.212233.html
- Vancsura István is kitálalt:
www.atv.hu/belfold/20140327-ujabb-nav-vezeto-talalt-ki

És erre mi történik? Nyamvadt 90 millió miatt indítanak nyomozást. Vida pedig még mindig NAV elnök, mert minden rendben van a NAV-nál.
mandiner.hu/cikk/20150615_vadat_emeltek_a_nav_egy_volt_osztalyvezetoje_ellen

Orbán szerint a magyarok félázsiai származékok, azaz megvezethetők, sőt igénylik ezt. Nehezen látom be, de a többségre úgy néz ki tényleg igaz.
m.macskosz
@human: Bizony! Persze, már akkor lehetett sejteni, hogy ß@r van a palacsintában, de a vezír nyilván kiadta az ukázt, ezért kuss volt.
Engem az döbbent meg, miért van ennyi híve a kormányfőnek? Mivel szorongatja őket, vajon, hogy egy sem mond le?
human
@szaboria1: Ők azzal fognak érvelni, hogy magyar kézbe kerülnek a bankok. Ennek egy valaki fog örülni, mégpedig az új tulaj. A betétesek és a dolgozók csak rosszra számíthatnak. Egy CBA-ban sem jobbak a fizetések és a munkakörülmények, mint egy mocskos külföldi multiban. Az árakról nem is beszélve. Ha pedig arról hablatyolnak, hogy ezek a cégek kiviszik a nyereséget, akkor erre csak annyit mondok, hogy MET és Svájc.
eszegfu
@m.macskosz: 9:52 Talán nem is kell szorongatni őket...azért támogathatják -- gondolkodás nélkül -- mert amig O.V. a kormányfő, addig biztos az állásuk, magas keresetük. Agyuk ezt az egyetlen dolgot képes felfogni! Tudás hiján egy esetleges más kormányzat alatt talán egyszerü ügyintézők lehetnek, ha egyáltalán el tudnak helyezkedni. Ezért sem mondanak semmire sem nemet, ill. nem merik figyelmeztetni a kormányfőt sem egy esetleges "ballépés" lehetőségére. Ezt csupán én gondolom.
human
@eszegfu: Én is így látom. Ott van például a KLIK. Az igazgatók nem mernek felfele panaszkodni. Vagy ekkora a megfelelni vágyás vagy ennyire lecseszik őket, ha panaszkodni mernek. Így aztán felülről minden szép és jó, lent meg próbálják ügyeskedésekkel helyben valahogy megoldani a bajokat.
eszegfu
@human: A Corvin Áruház szlogenje jutott erről eszembe: "Minden szinten, szinte minden!"
szaboria1
@human: Mindent leírtál amire én is gondolok.
wagabund
@eszegfu: ..látom, te már mindent tudsz... :-)
eszegfu
@wagabund: 10:59 De jóóóó is lenne!
lajospapa
Egyébként minden rendben van! Ahogy ezt a NAV vizsgálata nemrég megállapította magáról.
Desischado
Nyilván van valami a luvnya kezében, és az is biztos, hogy nem véletlenül síbolnak el milliós adótartozásokat. az egész banda nyakig sáros, de nyilván van az a pénz, amiért megéri orbán nyaloncának/cinkosának lenni!
papa.49
@human: A csonti csak ,,kézibáb,, nem egyéb, a hazugovics kedélyének függvénye mikor rúgja ki a vidát, meg mikorra tudja elmázolni a bizonyítékokat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.