Az MSZP arra kéri Tarlós István főpolgármestert, hogy a "kormány gyűlöletkampányával" ellentétben vállaljon szolidaritást a menekültekkel, és minden Budapestre érkezőt tisztasági csomaggal segítsen – jelentette be Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. 

Kiemelte, a főváros is jobban járna, ha az életüket mentő, sokszor családosan, kis gyermekekkel érkező menekülteknek nem embertelen körülmények között kellene eltölteniük néhány napot a városban.

Az MSZP ezért azt is kéri a városvezetéstől, hogy nyissa ki az összes közterületi illemhelyet, továbbá vegye fel a kapcsolatot a menekülteket segítő civil szervezetekkel, akiknek az adománygyűjtését üres raktárhelyiségekkel is segítse.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kisangyalom13
Válogatott 100 leggazdagabb magyar, miért nem segít a menekülteken? Tisztasági csomagot miért a magyar embercsempészek kapják? Minimálbérből élőktől várja el az ország elitje, hogy segítsen a menekülteken!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@köbjani: Most mit lehet velük kezdeni? Aki Orbán ellenes a végletekig, annak csak az lebeg a szeme előtt, hogy ezt is azért találta ki, mert terelni akar. Képtelenek meglátni a dolgok súlyát, és ameddig nem történik valami, el sem tudják azt képzelni, hogy az illegális bevándorlók nem áldott jó emberek mind, és ha ellepik Európát, már csak a parancsra várnak...
hemami
@rugacs: Egyetértek @rugacs érveivel.
rugacs
Rosszabb esetben az I.Á. noszogatására indultak világgá (Európába) a "menekültek". Azért rosszabb, mert akkor a terror fenyegetés karnyújtásnyira került és rövidesen látni, érezni is fogjuk hatását. "Jobb" esetben "csak" egy újkori népvándorlás van a háttérben. Ami ránk nézve szintén nem szerencsés, mert Európa a célállomás. Ez esetben a tömeg nagysága, kultúrájának eltérő volta, mentalitása is végzetes lehet számunkra. Aki ezt nem hiszi, gondoljon csak a mi honfoglalásunkra, mikor az Avarokra rátelepedtünk. Európa már most megélhetési gondokkal küzd, ennek nem tesz jót a népesség további növekedése. A már itt élőknek sem tudnak munkát adni, nem hogy a frissen érkezőknek! Akik sajnos a romákhoz hasonló szaktudással és műveltséggel rendelkeznek leginkább. A problémát tovább növeli, hogy az unió vezetői sincsenek egyforma állásponton.
Papírokat adni sem tanácsos az érkezőknek, mert mint látható, az osztrák, német eljárás az, hogy akkor hozzánk toloncolják vissza őket.
Sokkal egyszerűbb lenne már be sem engedni őket, mint beengedés után megoldást keresni! Ha már itt vannak - régen rossz!
vizinyuszi
@justhpeter: A képnek semmi köze a véleményhez, felesleges keresni az összefüggést, mert nincs.
varrólány
@szandokan: Nem fogják megérteni ! Elég sokan úgy néznek mint Hende Csaba a távcsőbe , nem látnak előre ! Tegyük fel mind áldott jó emberek akik jönnek, de nem pár ezren vannak. Szinte minden európai ország tovább küldi vagy küldené őket.
Majd inkább adnak pénzt menekült szállásokra , csak ne abban az országban maradjanak. Európa szélénél meg kellett volna állítani őket , most már utólag bánhatják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.