Az MSZP arra kéri Tarlós István főpolgármestert, hogy a "kormány gyűlöletkampányával" ellentétben vállaljon szolidaritást a menekültekkel, és minden Budapestre érkezőt tisztasági csomaggal segítsen – jelentette be Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. 

Kiemelte, a főváros is jobban járna, ha az életüket mentő, sokszor családosan, kis gyermekekkel érkező menekülteknek nem embertelen körülmények között kellene eltölteniük néhány napot a városban.

Az MSZP ezért azt is kéri a városvezetéstől, hogy nyissa ki az összes közterületi illemhelyet, továbbá vegye fel a kapcsolatot a menekülteket segítő civil szervezetekkel, akiknek az adománygyűjtését üres raktárhelyiségekkel is segítse.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kisangyalom13
Válogatott 100 leggazdagabb magyar, miért nem segít a menekülteken? Tisztasági csomagot miért a magyar embercsempészek kapják? Minimálbérből élőktől várja el az ország elitje, hogy segítsen a menekülteken!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
A tegnapi prájdosok a menekültek jogait is követelték ...adhatnának ők is...
keresztapa
Víz helyett oszthattak volna tisztasági csomagot a nagy MSZP, DK lányai. A pártszékházukat átalakíthatják menekültek szálláshelyének mint a legnagyobb menekülteket pártoló párt!
vizinyuszi
Ha azonnal kiutasítanák ezeket, akkor nem kellene foglalkozni a témával.
vizinyuszi
@Csizmás Kond: Itt mindenkinek vannak jogai, csak a mezei dolgozó embereknek, akik adót fizetnek és eltartják azokat, amiket nem kellene.
kisangyalom13
Válogatott 100 leggazdagabb magyar, miért nem segít a menekülteken? Tisztasági csomagot miért a magyar embercsempészek kapják? Minimálbérből élőktől várja el az ország elitje, hogy segítsen a menekülteken!
keresztapa
@vizinyuszi: Ezek még nem nőttek fel a kötelesség tudatig, amit az ország védelmében kötelességük megtenni.!!! Nem eltartani kell őket, hanem vissza adni őket a feladónak!
vizinyuszi
@Csizmás Kond: De hogy hazavigyék ezeket, na, azt már nem! Követelni, politikai tőkét kovácsolni az adott helyzetből, hogy minél jobb színben tűnjenek fel, azt nagyon tudnak.
Csizmás Kond
@vizinyuszi: Ezeket valami jogtudós apa szülte...
zöldszem
@vizinyuszi: ma, 14:00
Érdekes dolgok vannak hazánkban. Nem itt él, nem itt adózik, viszont szavazhat!! Levélben!!
A külföldön dolgozó, ha szavazni akar(t) keresse fel a követséget, és személyesen adja le szavazatát. Nem számít milyen mesze van (km) a követség. ...Te magyar állampolgár vagy ők kettős állampolgárok. Csak több joguk van nekik, elvégre a 2 több mint az egy...
keresztapa
@kisangyalom13: A liberális elveket követő pártok teremtsék meg, a feltételeket az irányított menekültek fogadására, ellátására, most cselekedhetnek gyakorlatiasan, nem szövegeléssel vagy erre már alkalmatlanok akkor fogják be az uszító állásfoglalásukat, és ők legyenek akik biztosítanak minden ellátást a pártfogoltjuknak. Lásuk mire képesek a valóságban? Tegyék ezt saját anyagiakból, ne az adózók befizetett dóiból! Kérjenek az EU liberálisaitól,zöldektől , a baloldaliaktól bontakozzanak ki mutassák be életképességüket sok sikert!
vizinyuszi
@zöldszem: Ez van, amikor mindent feláldoznak azért, hogy hatalmon maradhassanak. Nyilván fontosabbak azok, akikkel ők tettek jót, mint azok, akik miattuk mentek el.
A bevándorlásból szintén igyekeznek (kormány és ellenzék) hasznot húzni, miközben semmi nem változik, tehát a kisemberek továbbra is szívnak vagy kivándorolnak.
Az embereket politikailag megosztják és miközben egymással jól elvitatkoznak (mint itt is), aközben nem, vagy kevesebben figyelnek a politika aljas, nemzetellenes dolgaira.
levi
MIért nem az mszp ad? Valahányszor megszólalnak a témában csak utasítgatnak: adjunk ezt meg azt a menekülteknek, ők meg basznak rájuk,. Ugyanolyanok mint az itt lévő hatalmas libsik akik teliszájjal vartyognak de segíteni egyik sem akar .
zöldszem
@vizinyuszi: A napokban pont ezt írtam valamelyik cikknél, az országot kettéosztották, testvérek összevesznek ellentétes politikai vallás miatt. Fórumokon az olvasótársak képesek "birokra" menni, hogy védje az általa istenített tolvaj, hazug politikust. Szomorú. Holott, el kellene azon gondolkodni: A törvényeket a jóllakottak írják elő, és az éhezőknek kell betartani.
postás
Amit eddig kaptak, a kukába kötött ki.
Sziszifusz
Bennem felmerül a gyanú, hogy ezeket a menekülteket szándékosan terelgetik Budapestre.
Így hatásosabb a idegengyűlölet felszítása, még azokban is, akikben eddig az szunnyadozott.
Miért nem lehet ezeket a szétszéledt nyáj módjára tébláboló csoportokat célirányosan, megfelelő irányítással, szállítással eljuttatni a meghatározott helyre ? Ezzel elkerülve a lakosság irritálását .
Vagy belpolitika okokból, a magyarok ingerlése a cél ?
keresztapa
@Csizmás Kond: Ha nekik valami tetszik, az nekünk rossz, ha támadják, remek dolog lehet. ez az ami ismerté teszi a liberális elmét.
Csizmás Kond
@keresztapa: Szerintem meg olyanoknak képzelik magukat mint a király bolondja...nekik mindent szabad...
keresztapa
@Sziszifusz: Az általad írtak csak része a célnak: Iszlám EURÓPA, és ezt az EU tudja nem hiába késlekedik a visszatoloncolással tudatosan teszi. Bomlásának okaként fogja feltüntetni.
vizinyuszi
@levi: Kunhalmi párat haza is vihetne, volna miből eltartani a másokat. A családtagoknak tuti kijönne a szeme vagy 3 centire, amikor bejelenti nekik, az örömhírt.
zöldszem
@Sziszifusz: Igen terelés a cél!
Addig amíg bedobja a menekültügyet nem foglalkozik a nép, hogy Andy Bandy újabb pénz forráshoz jutott, megtörtént a NAV(ön) ellenőrzése, Mészáros talált egy halom pénzt, kuszaszem úgyszintén... a 150 milliárdos bróker botrány, amit a Fideszes fiúk lenyúltak, az pedig csak hab a tortán!
zöldszem
@vizinyuszi: Mi meg "hülyemód" osztódunk, ahelyett, hogy összezárnánk, és kiállnánk a jogainkért.
vizinyuszi
@zöldszem: Az a baj, hogy tényleg csak az ismert szélsőséges formációk állnak ki. Össznépi összefogás kellene + a kormány komoly szándéka.
keresztapa
@Csizmás Kond: Köszi a kiegészítésed tökéletesen illik rájuk a ,,király bolondja " cím sokáig kellet volna, ,hogy gondolkozzam milyen cím illik rájuk.
Sziszifusz
@keresztapa: 14:50
Hogy egyértelmű legyen:
Szerintem a Fidesz kormány az idegengyűlölet generálásával, saját disznóságairól kívánja elterelni a figyelmet. Minél többet foglalkoznak az emberek a bevándorlókkal, annál kevesebb figyelem jut másra. Például a bevándorlók létszámát többszörösen felül múló kivándorlókéra, vagy a Questor problémára, vagy az egészségügyre, vagy az oktatási rendszerre ... stb.
Sziszifusz
@zöldszem: 14:53
Bocs, hogy téged ismételtelek, de amikor írtam a te írásod még nem olvastam.
zöldszem
@Sziszifusz: ...Semmi gond, ezek szerint nem csak Te, és nem csak én, gondoljuk egyformán...
wagabund
nemááá... az emeszpé egyetlen jó ötlete mostanában..
.már csak azt kell tisztázni, kinek a pénzéből?
ennyit tényleg lehet adni a vándoroknak...az unijó örömmel finanszírozná ezt a kis tisztasági csomagot.
verőce21
@kisangyalom13: (14:02) Miért kellene a 100 leggazdagabb magyarnak adakozni a menekültek részére? Nem ismered a szabályt, hogy a legszegényebbeknek kell mindig adózni az 1% leggazdagabb számára?
verőce21
Ezt a jó ötletet az MSZP meg is valósíthatná!
Van mindegyik tagjának bőven pénze rá! Megmutathatnák végre az emberi arcukat is.
keresztapa
@vizinyuszi: Reálisan gondolkozol miért is kell nekünk a menekülteknek ellátást biztosítanunk, miért és mi elől történik a menekült áramlás EURÓPÁBA? Ki idézte elő a háborús övezeteket? Miért is jó lenne ha gondolkoznánk is az előidézés valós okairól? Mi közünk is van a háborús viszonyok kialakításában? Milyen kockázatokkal fog későbbiekben az ország életében a befogadás járni? Kinek kihez kell alkalmazkodni? elég ismeretekkel rendelkezünk - e- már a befogadottak létszámáról? Szándékairól? Integrálódási készségükről? Munkához való viszonyukról? akarnak e- dolgozni egyáltalán? Vagy csak menekült ellátásban részesedni? Ki tudja meddig.? Bírja - e az ország gazdasága ezt a pluszterhet? A magunk szegénységéhez, a szegények,és éhező gyerekek rovására felvállalni? Semmitevő Kunhalmi Ágnes a szocialisták budapesti képviselője egyáltalán tisztán lát ezekben a kérdésekben. Vagy csak a kormány megbuktatása a szegénység fokozása a célja? Tisztázatlan kérdések sokasága amire válasz nincs az ellenzék köreiben de ártó szándék annál több. Mi lenne ha egyszer nem pártérdeknek megfelelve nyilatkoznának, hanem az ország annak népének érdekében, a választóit már nem említem mert azt már rég szembeköpték! Most az országon a sor!
Vegyék már észre, hogy a pártok érdekeltsége szembe megy az ország érdekével!
kamazuka
Tsztelt MSZP ,mondjuk hazafiasságból a tisztázatlan eredetű krügerrand-ot nem lehetne tisztasági csomagra váltani?
Miért van az,hogy a bekiabáló pártok mindíg az adófizető f----val akarják a csalánt verni.

Belenyúlni a pártkasszába és hajrá.
Ha Schmuck Andornak ment az ételosztás anno választások idején ,biztosan menne nektek is valami saját ötletelésből származó kezdeményezés !
keresztapa
@Cicamama55: csak szeretem az okokat, okozatokat józanul átgondolni, a mit miért és ha kellően indokolt akkor azt mondom igen segítsünk! De ha semmi nem indokolja, hogy az okot, mi idéztük elő, akkor felmerül a kérdés, miért is én fizessek a kár okozó helyett? mi az a kényszer ami köt engem, a károkozót meg nem? Milyen kényszer az ami engem fizetésre kényszerít? Mi a hasznom nekem ? MI a haszna az igazi kár okozójának? Ki v kik a helyi háborúk kirobbantásának előidézői? és még sok hasonló kérdések ami tisztázás nélkül érthetetlenek, és ez vezet a káoszhoz, mert nincs az ok kiterítve.
justhpeter
@vizinyuszi: Ehhez a véleményhez nem ez a kép kellene
@keresztapa: A károkozó kilétét akár hónapokig is vizsgálhatjuk, de ezek az emberek most vannak itt.
@kamazuka: Azt illenék észrevenni, hogy a kormánypártok is az adófizetők farkával szeretik a csalánt kaszálni. - Meg a saját zsebeiket megtömetni.
rugacs
Marhaság! Nem ideszoktatni kellene őket, hanem a tudtukra adni, hogy ne Európa legyen az uticél! Minél több iszlámista muzulmán özönlik Európába, annál előbb lesz vége az Uniónak!!
A rádióban hallottam, állítólag 1 milliárd van úton, miközben a Európa lakossága 640 millió. Mi meg már 10 millióan sem vagyunk.
Kinek érdeke, hogy Európába jöjjenek ezek? Hány halálos vírust hordozóra van szükség, hogy Európában katasztrófa legyen, hogy Európából kihaljanak a keresztények?
Erre senki nem gondol? Az ebolától az mszp-sek ugyanúgy ki fognak halni, mint a többi. Ésszel kellene ezt a problémát kezelni, nem politikai csatározásokkal!
Aki a veszélyeket nem ismeri fel, inkább maradjon csöndben! :-(
keresztapa
@justhpeter: Igazat írsz, csak az nem mindegy, hogy az ország annak népének védelmére, határ őrökre kerítésre,vagy bukott pártok felemelésére költi azt.
@justhpeter: Abba is egyetértek veled, hogy sok időt vesz igénybe a vizsgálódás de nem az idén kezdődött és nem is az idén ér véget.Országok védelme azonnali intézkedést igényel,. zöldhatáron határsértéssel egybekötve, nem tudni kik milyen szándékkal, milyen számításokkal érkeznek az országba. Jelentenek - e veszélyt, és ha igen milyen az?
Desischado
@Sziszifusz: Nekem is ez a véleményem. orbán hatalmon akar maradni mindenáron, mert a beteges önimádatát így élheti ki, és a másik lényeg, hogy lehet vígan lopni a közvagyont a saját zsebükbe! Ez itt a lényeg!
rugacs
A lényeg az, hogy még az ostobák esze még mindig azon jár, ki van hatalmon, miközben jön az áradat, ami ezzel a legkevésbé sem foglalkozik és elsöpör mindent, hatalmon lévőt és ellenzéket egyaránt.
Akkor aztán nem lesz sem közvagyon se köz...
szandokan
@rugacs: Erről papolok én is egy ideje, de a nagy libsi védők nekem esnek folyton, elsősorban lenáciznak. A menekültek jelentős része kiképzett, életerős fiatal, akik vagy azért nem mehetnek vissza a hazájukba, mert otthon gyilkosság miatt kivégeznék, vagy volt otthon egy vályogháza, most meg a Líbiai partoknál simán kifizetett 8 ezer eurót a csempészeknek. Akkor ki is pénzeli őket? Mi célból? Maholnap fegyvert kapnak a kezükbe, és azzal kiabálják, hogy Allah akbar...
Sziszifusz
@szandokan: 00:22
Szerinted milyen megoldás lenne megfelelő ? A nőkön és a kisgyermekeken sem kellene segíteni ?
mate03
@levi!:Az Uniótól nem ki pénzt kapunk, a bevándorlók eltartására ! Csak azt követeli az MSZP-hogy oda menjen a pénz,amire kapják! Ne a csókosok zsebét tömjék vele!
Commneter
"A kibicnek semmi sem drága":3
[idézet´]
rugacs
@Sziszifusz: A terroristák és a magukat felrobbantó fanatikusok között rengeteg a nő. A kicsinyeik jelentik a jövő terroristáit, hiszen honnan tudhatnánk, ha beengedjük őket, az anyák hogyan, ki ellen neveli őket?!
Volt már számtalan példa arra, hogy évekig élnek normálisan, aztán egyszerre megbolondulnak és gyilkolni kezdenek. Minél több van itt belőlük, annál nagyobb a veszély! Én muzulmánnak (iszlámistának) akkor sem hinnék, ha hitet váltva kereszténnyé lenne. Náluk nagyobb fanatikus nincs a földön!!!
És ne feledjük: az iszlám állam totális háborút ígért és indított a keresztény világ ellen. Ha a menekülteknek csak a tizede vagy százada terrorista , már akkor óriási katasztrófa várható!!
A megoldás? Légmentesen lezárni Európa határait, csak érvényes papírokkal (útlevéllel) lehetne bejönni, de még így sem biztos, hogy sikerül minden terroristát kiszűrni! A muzulmánok maradjanak muzulmán felségterületen! Ott is van megcélozható gazdag terület: pl. az Emirátusok. Afganisztánhoz, Szíriához lényegesen közelebb van, mint Európa! Menjenek oda!!
Anna Mária
@rugacs: Tudsz egyetlen olyan menekültről, aki ebolával érkezett?
Légy oly jó, a részletekről is számolj be. :)))
JAJMÁR
A tisztasági csomag a minimum. Jogos. Itt be vannak már "tojva" a fertőzés veszélytől, ezért is tessék intézkedni, a menekülteknek emberi bánásmód jár, (és ezzel inkább megvédenék az országot, mint a kerítéssel.)
Bercifiu
@JAJMÁR: A legálisan belépőkről gondoskodik az állam, az illegálisokat meg vissza, ahonnan jöttek. 2 - 4 országhatáron átlépni papírok nélkül, az már több mint bűnözés.
Van az országban elég szegény éhező család, nem kell szaporítani a nélkülözők számát.
JAJMÁR
@rugacs: 12:08 Aggódó tekintetedet Ukrajna felé vesd! Talán oda is kellene kerítés? Mit gondolsz? Vagy légmentes lezárás, netán egy kupola fölénk?
JAJMÁR
@Bercifiu: 12:33 Persze, hogy nem kell szaporítani a nélkülözők számát, de nem a menekültek tehetnek róla, hogy mi rosszul sáfárkodunk és rosszul választunk.
rugacs
@JAJMÁR: Az ukránok mióta muzulmánok? De mint látható, még egymással sem tudunk békében együtt élni! Tisztára mint a középkorban...a hatalomért való harc, amerre csak nézek! Közben meg jön a muzulmán horda, ami ezt is, azt is elsöpri.
Ti meg teljesen vakok vagytok, nem látjátok, nem ismeritek fel a potenciális veszélyt. Az iszlám állam meg röhög rajtunk, tudja, hogy nyert ügye van, hiszen magunkkal vagyunk elfoglalva! Úgy járunk majd, mint az indiánok: eltörölnek minket a föld színéről, a maradékot meg rezervátumba zárják!!
Csak a mi végünk sokkal gyorsabb lefolyású lesz! :-(
JAJMÁR
@rugacs: 12:57 Szerintem jóval nagyobb veszély készülődik Ukrajnában ránk nézve, mint a menekültek. Akik most azért vannak ennyien, mert a kormány belengette a kerítésépítés tervét, és aki jönni akart, az gyorsan elindult. Ez majd lecseng, - de majd azt mondják, hogy a kerítés miatt - és lehet, hogy az IÁ megszilárdítja a hatalmát abban a térségben. Nyilván az ember nem látja a jövőt, és ez így van jól, de félni az esetleges rossztól előre, értelmetlen.
Ha az IÁ el akarja foglalni a mi országunkat, - amit én nem hiszek - akkor elfoglalja, a kerítést pedig xarrá lövi.
rugacs
Jézus Mária: van olyan, aki azon örömködik, hogy még nem tudunk ebolás menekültről!!! Persze lehet, hogy nem a legrosszabbal kezdik, egyenlőre csak megszállják Európát. Végül is ha elég soknak sikerül betelepülni, az is elég lehet. Ettől nekünk nem lesz sokkal jobb. Te meg a bőröd színe miatt nyilván el is tudsz vegyülni majd köztük! Az eszed miatt sem fogsz kitűnni közülük!! A lelked meg már most olyan sötét, mint az övék, vagy még sötétebb. :-(
rugacs
@JAJMÁR: Én pesszimista vagyok, szerintem már elkéstünk a kerítéssel. A milliárdot a kerítés sem fogja megállítani. Egyáltalán nem véletlen, hogy ezeknek a "menekülteknek" éppen most jutott az eszükbe Európába jönni! Mert egyáltalán nem logikus, hogy ide jöjjenek, mikor van sokkal közelebb is hely, ahova mehetnének. Ha mégis megkockáztatnak egy több ezer km-es utat, annak oka van!!
Az ukránoknak eszük ágában sincs a határon átvinni a háborújukat, mert azzal csak még rosszabbul járnának. Bőven elég nekik az oroszokkal hadakozniuk.
Egyébként meg, aki annyira segíteni akar "rászorultakon", eddig miért nem segített a magyar rászorultakon? Itt is van bőven ilyen!!!
rugacs
@JAJMÁR: Az ember eddig az esetleges "rosszt" el tudta azzal kerülni, hogy nem ment háborús övezetbe. De ha egyesek egész Európát háborús övezetté alakítják, akkor nem lesz hova menekülni előle! És ez már nem "esetlegesség", hanem tény. Bizonyíték erre a "menekült" áradat. Előjáték: lásd Debrecen.
Persze az I.Á.-nak elsősorban nem Magyarország a célpontja, hanem Európa, de mi is oda tartozunk, ráadásul rajtunk keresztül tudják a nyugatot elérni. Ha őket letarolta, velünk sem lesz kíméletes - már ha egyáltalán nem velünk kezdi! De lehet, hogy trójai faló módra a közepébe mennek, s onnan tágítják a kört. Ha bejutnak, ezer módjuk lesz rá.
Én inkább elkerülném ezt.
Inkább mondjanak szívtelennek, mint legyek fejetlen!
JAJMÁR
@rugacs: 13:12 Természetesen nem úgy értem, hogy az ukránok hozzák át a háborút... és nem is úgy, hogy csak ide jön át..
Szóval van a világban ezer gond és baj, miért éppen a menekültektől félsz ennyire? De igazad van, élj a mának Rugacs, mert nem tudhatjuk, mit hoz a holnap :)
Ja, a magyar rászorultakon úgy lehetne segíteni, hogy első körben el kell zavarni ezt a kormányt.
JAJMÁR
@JAJMÁR: 13:25 Az IÁ katonái már ott vannak mindenütt. Lehet, hogy a szomszédod is az, de nem akarlak megijeszteni még jobban, én is veszélyesnek találom a terjeszkedését, csak a megoldást nem látom helyesnek Illetve nem is látom a megoldást, de a pánikkeltés a legrosszabb, így kérlek, azt te se tedd!
rugacs
@JAJMÁR 13:03-ra: Tájékozatlanságodra és ismereteid hiányosságára utalnék: az I.Á. nyilván elég gazdag és jól felfegyverzett. Ennek ellenére nem valószínű, hogy interkontinentális rakétákkal rendelkeznének! Mert ekkora távolságból csak azokkal lőhetné szét a kerítésünket! :-))) Másrészt az sem valószínű, hogy felfegyverezve át tudnának vonulni a köztünk lévő több ezer km-es távon - és országokon -, hogy lövészetet és népirtást kövessenek el nálunk.
Viszont be tudnak épülni a menekültek közé fegyvertelenül, de jelentős létszámmal, anélkül, hogy észrevennénk.
És nyugodtan alapozhatnak az európai emberek naívságára, amivel te is rendesen meg vagy áldva!!! :-))
Anna Mária
@rugacs: Van ebolás, vagy nincs ebolás?
Egyéb fertőző betegség?
Nos?

Ja, hogy csak a szád járt? :)))
szandokan
@rugacs: Hiába próbálkozol, nem képesek felfogni úgysem, csak majd akkor, ha valóban megkezdődik a háború. Sajnos a gyerekek is potenciális veszélyforrások, hiszen már pici korukban beléjük nevelik azt, hogy a világ romlott, el kell pusztítani, akár úgy is, hogy feláldozzák magukat. Sajnos senkire nincs ráírva, hogy terrorista e vagy sem, éppen ezért nagyon nehéz a feladat. Mindenesetre aki az illegális bevándorlást elfogadhatónak tartja, annak gondok vannak a fejében. Anna Marival meg ne foglalkozz, őt azért fizetik a liberálisok, hogy védje az iszlámot, a buzikat, meg minden mást, ami ellent mond a józan észnek.
köbjani
@szandokan: Ez egy igazán átgondolt hozzászólás, rámutat arra a veszélyforrásra melyet az emigránsok magukban hordoznak. Sajnos a liberális szellemiség nem fogja fel a valóság jelenét, mindaddig még érintve nem lesz, akkor viszont visítanak, és kitalálnak más indokokat, az emigránsok szánalmára.
köbjani
@rugacs: Nagyon jó látod hírszerzők már kiadták figyelmeztetésüket az EU- nak!
hemami
@rugacs: Azokat , akik az életüket féltik , jogosan, nagyon sajnálom és megértem, de számomra sem világos, hogy a háború borzalmai elől, ( amelyet nagyon meg tudok érteni, miután 9-10 éves gyerekként magam is átéltem a háború borzalmait ) mi miatt kell egészen idáig, vagy még tovább menekülniük ? Nagyon félek attól, hogy, ha letelepítünk nagyszámú muszlim vallás hívőt, előbb, vagy utóbb ők lesznek többségben és fölényben velünk szemben, amit már sok más nyugateurópai országban és városrészekben láthattunk, hogy ahol ők vannak többségben,ott enklávékat alakítanak ki, ami szerintük már az ő területük, ahol az ő törvényeik érvényesek ( sharia ). Hát hiányzik ez nekünk ? Uram bocsáh', hát én nem ezt a jövőt szánnám a gyermekeimnek és az unokáimnak, de a dédunokámnak sem. Bár nem vagyok és nem leszek Fidesz- párti semmilyen más kérdésben, ezen a területen igazat adok nekik azzal kapcsolatban, hogy valamit feltétlenül tenni kell az ellen, hogy ilyen elképesztő áradat lepje el ezt a szegény kis országot és egész Európát is.Soha nem tudhatjuk, hogy akiket befogadunk, mikor ( talán 1-.2 generáció múlva ) fognak ellenünk és a kereszténység ellen fordulni, mint arra számos példa van már most is más országokban. A betelepülők, amikor már nyeregben érzik magukat a befogadók ellen fordulnak.Ezt nem kellene megvárni.
szandokan
@köbjani: Most mit lehet velük kezdeni? Aki Orbán ellenes a végletekig, annak csak az lebeg a szeme előtt, hogy ezt is azért találta ki, mert terelni akar. Képtelenek meglátni a dolgok súlyát, és ameddig nem történik valami, el sem tudják azt képzelni, hogy az illegális bevándorlók nem áldott jó emberek mind, és ha ellepik Európát, már csak a parancsra várnak...
hemami
@rugacs: Egyetértek @rugacs érveivel.
rugacs
Rosszabb esetben az I.Á. noszogatására indultak világgá (Európába) a "menekültek". Azért rosszabb, mert akkor a terror fenyegetés karnyújtásnyira került és rövidesen látni, érezni is fogjuk hatását. "Jobb" esetben "csak" egy újkori népvándorlás van a háttérben. Ami ránk nézve szintén nem szerencsés, mert Európa a célállomás. Ez esetben a tömeg nagysága, kultúrájának eltérő volta, mentalitása is végzetes lehet számunkra. Aki ezt nem hiszi, gondoljon csak a mi honfoglalásunkra, mikor az Avarokra rátelepedtünk. Európa már most megélhetési gondokkal küzd, ennek nem tesz jót a népesség további növekedése. A már itt élőknek sem tudnak munkát adni, nem hogy a frissen érkezőknek! Akik sajnos a romákhoz hasonló szaktudással és műveltséggel rendelkeznek leginkább. A problémát tovább növeli, hogy az unió vezetői sincsenek egyforma állásponton.
Papírokat adni sem tanácsos az érkezőknek, mert mint látható, az osztrák, német eljárás az, hogy akkor hozzánk toloncolják vissza őket.
Sokkal egyszerűbb lenne már be sem engedni őket, mint beengedés után megoldást keresni! Ha már itt vannak - régen rossz!
vizinyuszi
@justhpeter: A képnek semmi köze a véleményhez, felesleges keresni az összefüggést, mert nincs.
varrólány
@szandokan: Nem fogják megérteni ! Elég sokan úgy néznek mint Hende Csaba a távcsőbe , nem látnak előre ! Tegyük fel mind áldott jó emberek akik jönnek, de nem pár ezren vannak. Szinte minden európai ország tovább küldi vagy küldené őket.
Majd inkább adnak pénzt menekült szállásokra , csak ne abban az országban maradjanak. Európa szélénél meg kellett volna állítani őket , most már utólag bánhatják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.