Két autó utcai versenye okozhatott vasárnap súlyos balesetet Debrecenben, legalábbis ezt állítják a szemtanúk – számolt be az RTL Klub híradója.

Egy autó olyan nagy sebességgel csapódott egy ház betonkerítésébe, hogy felismerhetetlenné roncsolódott. Az autóban apa és fia utazott, a fiú életéért még küzdenek, a rendőrök vizsgálják, hogy pontosan hogy történhetett a baleset.

Szentgyörgyi János, a Kenézy kórház sajtóreferense hétfőn az MTI-nek elmondta: a fiún több életmentő műtétet hajtottak végre, állapota továbbra is válságos. Édesapját is megműtötték, az ő állapota súlyos, de stabil – tette hozzá. 

Dobó Dénes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta: az eddigi adatok szerint a Monostorpályi úton haladó személykocsi nem az út vonalvezetésének megfelelő sebességgel haladt, és előbb az útpadkának csapódva fának ütközött, majd egy kerítésnek vágódott.

A debreceni rendőrkapitányság közlekedésrendészete közlekedési baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ügyben – mondta a rendőrségi szóvivő.

Az MTI információi szerint a gépkocsi 17 éves utasa az ütközéskor kirepült az autóból.

Dobó Dénes rendőrségi szóvivő később arról tájékoztatta az MTI-t: szemtanúk szerint a balesetet szenvedett autó mögött egy másik gépkocsi haladt, de annak sofőrje segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. Az autó vezetőjét és utasát hétfőn előállították a rendőrök és "elszámoltatták a baleset körülményeiről". Ellenük segítségnyújtás elmulasztása miatt indult eljárás – tette hozzá.

Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy a két gépkocsi versenyzett egymással, amikor a baleset bekövetkezett. A rendőrség ezt az információt nem erősítette meg, csak azt, hogy "közlekedési baleset gondatlan okozása" miatt folytatják le a vizsgálatot.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Az a ford escort nem egy versenyautó! Ennyi esze nem lehet egy szülőnek, hogy a fia életét kockára teszi! Reméljük felgyógyul!
csizmadiazolii
lópicigáspár
ebben teljesen igazad van.
én vagyok a 17éves fiú..túléltem..felgyógyultam valamennyire!
csizmadiazolii
Yoda69
képzeld el nem vezetni tanított.. hanem azt hitte hogy ő ken block..
és akár mennyire hihetetlen, élek, felépültem valamennyire...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.