Nem látszik, hogy csökkenne a Magyarországra nehezedő illegális bevándorlási nyomás, ezért van szükség az ideiglenes biztonsági határzár megépítésére a magyar-szerb határszakaszon – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az M1 aktuális csatornán. 

A tárcavezető kifejtette: a hétfői napon már a 78 ezret is meghaladta azoknak az illegális bevándorlóknak a száma, akik az idén beléptek Magyarországra, és közülük több mint 77 500-an a magyar-szerb határon át érkeztek. Ezért helyes döntés volt a kormány részéről, hogy "fizikai akadályt" hoz létre a határszakaszon e "példátlan bevándorlási nyomás" csökkentésére.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: ezek a számok is jelzik, hogy hiányzik a közös európai menekültügyi politika, és nem látnak olyan folyamatot, amely csökkentené a Magyarországot érő nyomást.

Közölte: együttműködnek a szerbekkel a szerb-macedón határőrizet megerősítésében, és a magyar-szerb határszakasz ellenőrzésében is együttműködnek a szerbekkel és az osztrákokkal.

Az ideiglenes kerítés építése hétfő reggel kezdődött meg, a belügyi és a honvédelmi tárca tájékoztatása szerint a mintaszakaszt Mórahalom külterületén állítják fel.

96 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Valóban, Orbán részéről nem csökken a nyomás, hogy ez a kis senki hazudozzon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@zöldszem: Nemcsak egy időben írtunk, hanem közel egyformát is!!!-:)))
Anna Mária
@bencemacska: @zöldszem: Ausztriával szemben nem voltak gazdasági szankciók, csak diplomáciaiak és politikaiak.

Nem baj, ha Haidert elfelejted, nem is érdemli meg, hogy bárki emlékezzen rá, Ausztria történelmének szemétdombjára való.
bencemacska
@Anna Mária: Ausztria nem tartja a markát segélyekért, nem lehetett azon keresztül nyomást gyakorolni, nekünk meg az a fő bevételi forrásunk!
zöldszem
@Anna Mária: ma, 14:52
Nem is mondtam, hogy gazdasági szankciókat alkalmaztak, "keménykedtek" velük.
Éreztették az osztrákokkal, a rosszallásukat.
Anna Mária
@bencemacska: Magyarországnál egyébként nem is lehetne sem diplomáciai, sem politikai úton semmiféle változást elérni, csak a komoly gazdasági szankcióktól fog a nép észbe kapni. Ha egyáltalán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.