Az észt Skinest Rail cég panaszt nyújtott be az Európai Bizottsághoz a 3-as metró szerelvényeinek felújítására kiírt tender eredménye ellen, mert szerintük ajánlatuk minden pontban kedvezőbb volt a későbbi nyertes orosz Metrowagonmash társaságénál.

Az észt cég csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a panasz a BKV Zrt. július 8-án kiadott, az ajánlatok elbírálásról szóló összegzésére vonatkozik, amely érvénytelennek nyilvánította a Skinest ajánlatát.

Közölték továbbá, hogy szerintük az ajánlatuk minden lényeges szempontból kedvezőbb volt a versenytársukénál, és az összes modern műszaki követelménynek megfelelt, a BKV által az ajánlat érvénytelenné nyilvánításának indokaként felhozott nyolc érv mindegyike formális jellegű volt. A Skinest meg van győződve arról, hogy az illetékes magyarországi és uniós fórumok is erre a következtetésre fognak jutni – írták.

A BKV július 8-án közölte, hogy az orosz Metrowagonmash cég nyert a budapesti 3-as metró szerelvényeinek korszerűsítéssel egybekötött felújítására, valamint az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállítására kiírt tenderen. Az eljárásban a BKV szerint csak az orosz cég adott be érvényes ajánlatot, a többi pályázót kizárták.

A Metrowagonmash 219,1 millió euróért (69 milliárd forint) végzi el a 37 darab, hat kocsiból álló szerelvény felújítását. A járművek garantált élettartama 25 év.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Jaaa, hát kérem szépen tetszetek volna , magasabb bekerülési összeget ajánlani!
Itt Orb-Bán-iába az nyer aki többet ígér!
Na ezért fosnak az Altus-tól!
zöldszem
Jaaa, hát kérem szépen tetszetek volna , magasabb bekerülési összeget ajánlani!
Itt Orb-Bán-iába az nyer aki többet ígér!
Na ezért fosnak az Altus-tól!
Clavigo
Méghogy kedvezőbb volt az ajánlatuk...Hogy ezek az észtek milyen naívak..!!
Anna Mária
Óhogyaza... még egészen véletlenül sincs egy tiszta tender.
Főlökött
Megint egy tétel, melyet mi - köz, fogunk fizetni az arrogáns, mindentudó sumák döntéshozók helyett, mivel nekik semmi sem drága, tapasztalhatóan. Nemkevés fizetésüket persze felvéve, pedig pláne nem az számukra!
Döntéseik következményeit pedig a köznép állhatja. Az a kérdés, meddig tesszük mindezt ?
Van egy olyan, hogy eddig és ne tovább ! Elárulom, közel járnak ehhez !
A következmények, beláthatatlanok lesznek! Tek ide - vagy oda !
F_Viktor
Mr. 20%-ot kellett volna megkeresniük közvetítőnek, aki bemutatta volna őket Mr. 25%-nak...
Az észtek nem ismerik a maffia működését? Ejnye!
papa.49
Azt hitték a magasabb műszaki tartalom, az olcsóbb ár, a korszerűbb kivitelezés elég lesz hát orbánisztánban mindez nem elég, itt vagy nyalni kell hűségesen ,vagy fizetni jó sokat)))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.