Manapság igen komoly indulatokat kavar a menekültügy rendezésének kérdése. A viták egyrészt a Magyarország déli határain építendő fal kapcsán lángoltak fel, másrészt a menekültek elhelyezésének és Magyarországon tartózkodásának kérdését érintették. A napi sajtóban hangoztatott érvek jelentős része szakmaiatlan, úgy tűnik, a szabályozás ismeretének hiánya, illetve a tények negligálása dominálja a közbeszédet. Ennek megfelelően szükségszerűnek tűnt áttekinteni a menekültügy hátterét és jogi kereteit, ezáltal remélhetőleg hozzájárulva az eltérő nézetek szintetizálásához, illetve a megfelelő megoldások megtalálásához.

Forrás: jog.tk.mta.hu
Feltöltő: nola
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nola
Hasznos lenne, ha mindenki végigolvasná ezt az írást, mielőtt menekültügyben véleményt formál. Természetesen, részben ez az írás is csak egy vélemény, másrészt viszont konkrét adatokkal, tényekkel, érvekkel alátámasztott összefoglalása a jelen helyzetnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Anna Mária
@nola: Az egymás ellen fordítás nem most kezdődött.
Véres áldozatok is vannak már jó ideje.
nola
@Anna Mária: "divide et impera"... tisztában vagyok vele. ám a környezetemben azt tapasztalom, hogy menekültügyben nem csak a "szokásos" jobb- és baloldali megosztottság figyelhető meg. vannak jobbikos ismerőseim, akik szintén nem értenek egyet ezzel a menekült-üldözéssel, akiknek elsődleges prioritás ugyan a hazafiság, a magyar értékek, de ők is látják, hogy ezzel a lépéssel a kormány a magyarokat is veszélyezteti. a kerítésépítéssel pláne. szóval nem, nem csak agyatlan, agresszív, fajgyűlölő jobbikosok vannak. a hazafiságot, a magyar kultúra iránti elkötelezettséget, a hazájukért tenni akaró jobbikosokat pedig tisztelem. ők éppen úgy elhatárolódnak a szélsőségesektől, mint bármelyik racionális ember. de ez a kérdés megosztotta a jobboldaliakat és a baloldaliakat egyaránt. a baloldalon így is nagy volt a széthúzás. most pedig alapból intelligens, normális emberek is képesek félelemből olyan szólamokat hangoztatni, amiket orbánék ültettek el a fejükben. baloldali gondolkodású ismerőseim is elhittek sok mindent, mert félnek, féltik a családjukat az állítólagos menekült "hordáktól", akik a kormány hazug propagandája szerint mind itt szeretnének letelepedni, közben "betegségeket terjesztenek, elveszik a magyarok munkáját, nekünk kell eltartani őket"...stb. szóval elhisznek sok-sok hazugságot, mert a félelem nagy úr. a félelemkeltésért pedig egyedül orbán és bandája tehető felelőssé.
nola
@Anna Mária: már csak az a kérdés, ki fogja őket felelősségre vonni...
Anna Mária
@nola: Aki fél tőlük, meg beveszi a dumájukat, az biztos nem.
kamazuka
Oké,Építsünk kerítést,ne legyenek illegális határátlépők.
Legyenek nyitva a határok a menekúlteknek bevándorlóknak
Legyen kontroll!
Azt nézem,hogy egy bevándorló aki ide érkezik mekkora nyereséget termel az országnak,akkor jöjjenek minnél többen.
Gondolom,és joggal,hogy ebbéli nézetem biztosíték kiverős,de aki másképpen ,más szemlélettel gondolkozik,erről az egész történetről az előbb utóbb belátja,hogy erre nagyobb szüksége van a hazának,mint az olimpiára.Bár az is előfordúlhat,hogy akkor hasznot húz az ország a menekűltkérdésből hogy 3 olimpiát is tudunk majd rendezni.
Nagyon jó a cikk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.