Vádat emelt a Miskolci Nyomozó Ügyészség egy rendőrtiszt ellen, aki ittasan vezette terepjáróját, az autó felborult, és az abban utazó barátja meghalt – közölte a vádhatóság az MTI-vel szerdán.

A tájékoztató az esetet felidézve arról számol be, hogy a rendőr és barátja az elmúlt év augusztus 26-án a rendőr édesanyjának sátai házánál építkeztek, majd a munka után együtt italoztak, később beültek a rendőr terepjárójába és azzal a településhez közeli erdőbe indultak.

Az autót vezető rendőrtiszt az erdőben nem a látási és terepviszonyoknak megfelelően közlekedett, a gépkocsi egy hegygerincről a meredek partoldalon lehaladva felborult, többször átfordult, majd a hegyoldal aljában állt meg. A rendőrtiszt 30 éves barátja a jobb oldali ajtó ablakkeretén át az autóból kiesett és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, életét az azonnali orvosi beavatkozás sem menthette volna meg.

A rendőrtiszt – bár ezt a balesetet követő állapota lehetővé tette volna – az összetört autó mellett néhány méterre fekvő és még életjeleket adó barátját a sötétben nem kereste meg, hanem segítségnyújtás nélkül gyalogosan sátai lakására indult, ahonnan órákkal később volt felesége értesítette a mentőket.

Az ügyészség "halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt" emelt vádat a rendőrtiszt ellen, akinek szolgálati jogviszonya időközben megszűnt.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
,,Szolgálunk, és lexarunk,, ha bajban vagy))))))))))))
Levendula
Én is ismerek olyan "korkedvezményes" rendőrt, aki piásan száll be az autójába. Ezeknek mindent szabad. Megvan még az összeköttetés, nem fog bűnhődni sohasem ittas vezetésért. Állítólag még a haverjainak is el tudná sikálni a közúti szabályszegéseket... Állítólag...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.