A rendőrség, a készenléti rendőrség tagjaival a Keleti pályaudvar környékét járta végig, ott ahol a menekültek is vannak – írja az Index.

A lap cikke szerint kiürítik az aluljárót ahol több száz menekült, sok kisgyermekes család is tartózkodott már napok óta.

Egyelőre ellentmondó hírek terjednek arról, hogy fertőzésveszély miatt szükséges-e a kiürítés, vagy csak rutinszerű ellenőrzésről van szó. A metróaluljáróban igazoltatnak, és az ott tartózkodó önkéntesek szerint a menekültek többsége a rendőrök megjelenésekor elhagyta az aluljárót. A rendőrség a tolmácsokkal és az önkéntesekkel együttműködve, humánusan végzi az akciót.

A Migration Aid Facebook-oldalán azt írják, a rendőrség csak a munkáját végzi, amibe bele tartozik a rutinszerű igazoltatás is. A menedékkérők érdekét is szolgálja, hogy az esetlegesen lejárt papírokat meghosszabbítsák, hiszen táborba csak érvényes idegenrendészeti igazolással utazhatnak. Szerintük a Keletiben semmi rendkívüli dolog nem történik.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Ez a razzia is a cirkusz része. Most nem jött össze ez a fertőzéses cirkusz, holnap majd lesz más. A hülye magyar meg mindent bevesz.
puki
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
mate03
@Horovitz Ernő:! Van igazság abban amit írtál! De a kerítés, az ablakon kidobott pénz! Nem old meg semmit! Csak az EU-val közösen ,tudunk fellépni eredményesen, a gazdasági bevándorlás ellen!
Horovitz Ernő
@mate03: Izraelnél, USA-nal egész faszán bejött, igaz ott lőhetnek is
mate03
@Horovitz Ernő:! Ne keverd a szezont a fazonnal!Az a két ország,teljesen más káposzta! Főleg Izrael!
Horovitz Ernő
@mate03: Igaz, hogy azok legalább kőkeményen nacionalisták
Leginkább annak köszönhetik virágzásukat! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.