A jövőben babakocsival csak úgy lehet közlekedni a metróban, ha legalább két felnőtt van ott, kézben van a gyerek és össze van csukva a kocsi – a Kettős Mérce által kiszúrt dokumentum szerint.

Elképesztő részleteket tartalmaz a BKK üzletszabályzatának módosítási tervezete, amelyet augusztus 18-ig lehet véleményezni.

Olyanok vannak benne például, hogy:

"A mozgólépcsők babakocsival csak abban az esetben vehetők igénybe, ha az utazás során a babakocsi szállításához 2 felnőtt kísérő van jelen, és a kapaszkodásban nincsenek akadályozva. Ebben az esetben kötelező a gyermeket a babakocsiból kivéve, lehetőleg a gyermek hordozására szolgáló eszközben vinni, a babakocsit pedig lehetőleg összecsukva kell szállítani a mozgólépcsőn."

A lifttel rendelkező állomásokon a kerekesszékesek és a babakocsival közlekedő páriák kötelesek a liftet, nem pedig a mozgólépcsőt igénybe venni. Abban az esetben viszont, ha nincs lift, a mozgólépcső igénybevételéhez minden esetben kötelesek előzetes engedélyt kérni az állomási forgalmi személyzettől.

Ez történhet személyesen, vagy az állomás területén elhelyezett segélykérő készülékeken keresztül. Amennyiben az állomáson az igénybe vett lépcsőn felül 1 lejt- és 1 hegymeneti mozgólépcső üzemeltetése nem biztosítható, az utas kérését nem tudják teljesíteni.

2015. augusztus 3-án, hétfőn a Budapesti Közlekedési Központ honlapjára egy hibás munkaközi dokumentum került fel. Az ügyben a BKK vezetése belső vizsgálatot kezdeményezett arra vonatkozóan, hogy felsővezetői jóváhagyás nélkül hogyan kerülhetett ki a munkaközi anyag. Azt is szükséges tisztázni, hogy a szakértő-előkészítő felelős szakmai álláspontját tükrözte ez a tervezet, vagy pedig provokációról van szó. A BKK Üzletszabályzatának módosítása folyamatban van, az erre vonatkozó javaslatot a még szükséges belső egyeztetések és vezetői jóváhagyások után tesszük közzé – szól a BKK közleménye.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@levarosbukta: Engem éppen tegnap próbált szivatni az egyik a csapatból. Még a BKK előtti időkből volt pár gyűjtőjegyem. Azt próbálta nekem beadni, hogy ez a jegy lejárt. Kérdezem, hova van írva rajta a lejárat dátuma? Végül azt mondta nagy kegyesen, hogy jóvanna, menjek. :D
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vizinyuszi
@zöldszem: Ezek lehetőségek, napsugár. Hogy kinek mi tetszik és mire van igénye, az teljesen az egyéntől függ.
Lehet pejoratív marhaságokat nyomni és gúnyolódni, ettől még a lényeg nem változik.
levarosbukta
Ilyenkor az a sok semmitérő, bugris, haszontalan ellenőr segíthetne a kismamának a mozgólépcsőn. Nem hiszem hogy tömegével utaznának babakocsival a metrón. Ellenőrt meg szinte minden állomáson lehet látni kettőt-hármat. Tudom, hülye vagyok!
nemkati
@levarosbukta: Engem éppen tegnap próbált szivatni az egyik a csapatból. Még a BKK előtti időkből volt pár gyűjtőjegyem. Azt próbálta nekem beadni, hogy ez a jegy lejárt. Kérdezem, hova van írva rajta a lejárat dátuma? Végül azt mondta nagy kegyesen, hogy jóvanna, menjek. :D
volvós
..." A lifttel rendelkező állomásokon a kerekesszékesek és a babakocsival közlekedő páriák kötelesek a liftet, nem pedig a mozgólépcsőt igénybe venni. Abban az esetben viszont, ha nincs lift, a mozgólépcső igénybevételéhez minden esetben kötelesek előzetes engedélyt kérni az állomási forgalmi személyzettől.
Ez történhet személyesen, vagy az állomás területén elhelyezett segélykérő készülékeken keresztül. Amennyiben az állomáson az igénybe vett lépcsőn felül 1 lejt- és 1 hegymeneti mozgólépcső üzemeltetése nem biztosítható, az utas kérését nem tudják teljesíteni..."

Ezt a csodálatos magyar nyelvet...
nagy barom volt, aki ezt megfogalmazta..
Vagy inkább primitív !!
nemkati
@levarosbukta: Most megnéztem, mert még maradt jegyem, ezeken már BKK van. Évszám nincs rajta, úgy emlékszem tavaly vettem. Ha valamelyik cerberus nem akarja elfogadni, nyugodtan lehet rá hivatkozni, hogy mutassa meg rajta, mikortól nem érvényes.
eszegfu
@levarosbukta: 10:21 Pontosan erre gondoltam én is! Segitsenek az ellenőrök levinni a babakocsit (mondjuk a 3-4 emberből elég 1 fő), ezt irják bele az "Utazási feltételekbe". Az tény, hogy veszélyes üzem a mozgólépcső...talán pont tegnap szorult be egy kutya lába.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.