A Készenléti Rendőrség járőrei mentették meg egy 22 éves fiatalember életét, aki kívülről lógott egy függőfolyosó rácsán, háromemeletnyi mélység felett – tájékoztatott a police.hu.

Egy italraktár 46 éves biztonsági őre hívta a ki a rendőröket, mert egy zavartan viselkedő férfit látott berohanni Budapesten egy VIII. kerületi házba. Úgy viselkedett, mint akit üldöznek, de nem futott utána senki. A férfi felment a harmadik emeletig, ahol valahogy átesett a függőfolyosó rácsán. Szerencsére el tudta kapni a korlátot, ott lógott 16 méteres magasságban, amikor a helyszínre értek a rend őrei.

Háromemeletnyi mélységben lógott – a rendőrök mentették meg
Forrás: police.hu

Szilasi László főtörzsőrmester és Détári István törzsőrmester, a Készenléti Rendőrség bevetési osztályának járőrei lélekszakadva futottak a harmadik emeletre, hogy az akkor már segítségért kiabáló férfit megmentsék.

Még éppen el tudtuk kapni a karját, mielőtt elfogyott volna az ereje. Áthajoltunk a korláton, a ruháját és a karját megmarkolva húztuk be a függőfolyosóra, majd leültettük

- idézte föl Szilasi főtörzsőrmester.

A rendőrök elmondása szerint a budapesti fiatalember végig zavartan viselkedett. Azt mondta, egy belvárosi szórakozóhelyen belekötöttek, bántani akarták, üldözték, ezért menekült be a házba. Arra, hogy hogyan került a korlátra kívülről, nem tudott választ adni. Zavart viselkedése és roszzulléte miatt mentőt hívtak hozzá, amely az Erzsébet Kórházba szállította. A férfiról kiderült: alkoholt fogyasztott. Azt pedig az adatgyűjtés során megállapították, senki nem üldözte, nem történt bűncselekmény, nem mások miatt került vészhelyzetbe.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.