Az igazságügyi államtitkár nem tartotta indokoltnak a drága pénzért készült ingyenes szolgáltatás fenntartását, mert lejárt az üzemeltetési kötelezettség.

Április végén egyik pillanatról a másikra elérhetetlenné vált az Országos Bírósági Hivatal (OBH) által üzemeltetett cégbetekintő, melynek segítségével bárki ingyenesen hozzáférhetett a magyarországi gazdasági társaságok cégirataihoz – írja a 24.hu.

Lekapcsolták a 800 milliós EU-pénzből kifejlesztett ingyenes cégbetekintő rendszert – ezzel védekeznek

Lekapcsolták az ingyenes cégbetekintő rendszert/Fotó: Stockfotó/123.rf.com

Tartalmazza a cégbírósági bejegyzéseket megalapozó dokumentumokat, így a közgyűlési jegyzőkönyveket, a tulajdonosváltásról szóló döntéseket vagy éppen a fizetésképtelenség helyzetét. Az adatokat otthonról, a nap 24 órájában el lehetett érni, nem kellett elmenni az illetékes a cégbíróságra.

A cégiratok helyett ez áll az oldalon:

„Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az Elektronikus Ügyintézési Portál E-cég betekintés szolgáltatását biztosító Országos Bírósági Hivatal (OBH) és Igazságügyi Minisztérium (IM) közötti együttműködési megállapodásban rögzített fenntartási időszak megszűnt, ezért az E-cég betekintő nem érhető el.”

A lap lapunk megkeresésére a hivatal azt közölte:

„az IM igazságügyi és magánjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkára 2023. december 11. napján kelt levelében az E-cégbetekintés alkalmazás további fenntartását nem tartotta indokoltnak”.

- áll a honlapon.

Gyimesi Tamás Ferenc arra hivatkozott, hogy a fenntartására vonatkozó üzemeltetési kötelezettség lejárt, és a gazdálkodó szervezetek cégiratainak bárki által, ingyenesen történő letölthetőségét nem írja elő sem hazai, sem nemzetközi jogszabály, irányelv vagy kötelezettség.

A rendszert EU-s forrásból fejlesztették, az unió EU 800 millió forint forrást biztosított.

Forrás: 24.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Hova vezet az, ha mások belelátnak a ferde céges ügyeikbe. Fő, hogy a fejlesztésért valaki nagyot szakított a köz pénzéből.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@Csizmás Kond: Nem értek egyet veled és ez szuverén jogom.
Csizmás Kond
@nemkati: ...mindig is segítettem azon aki megérdemli, aki érrtékeli és nem önzetlenül vagy reklám célból, de nem is azért hogy elvárjak érte valamit...mert szeretem ha tudják ki adott és miért adott...nem úgy hogy az az égből pottyant és hubejó...
Csizmás Kond
@szaboria1: ...:)...legyen az...mindenki a saját elképzelésével...
KisTehen
gyertek libsik ... nálam még betekinthettek

HAHAHA
csak úgy....
@Csizmás Kond: @KisTehen: magyar népmese : csizmás kond és a tehen esete az újkapuval.
KisTehen
@csak úgy...: neked fizetni se kell

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.