Ötezertől százezer forintig büntethetik a menekült gyereket, aki egy laza mozdulattal átvágta a lágyhuzal kerítést a magyar szerb-határon – írja a Borsonline.hu.

A lap megkérdezte a rendőrséget, mire számíthat az a 18 ember, aki a határzárat elsőként átvágva próbált bejutni az országba. Megtudták: ha a kerítésben keletkezett kár nem haladja meg az ötvenezer forintot, csak tulajdon elleni szabálysértés miatt indul eljárás. Ezért elzárás is járhat, már ha a migráns nem tud fizetni. Ugyanis a magyar törvények alapján legkevesebb ötezer forintot, de akár háromszázezret is kifizettethetnek vele – ez a kiszabható legmagasabb összeg.

Az ORFK külön kitért arra is, hogy gyerekek, fiatalkorúak esetén ez százezer forint.

Frissítés: A rendőrség szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében felhívta rá figyelmünket, hogy a BorsOnline-tól átvett anyag valótlanságokat tartalmazott, ezért az alábbi helyreigazítást tesszük:

Fentebbi közlésünkben valótlanul állítottuk, hogy a rendőrség pénzbírságot szab ki gyermekkel szemben a határőrizeti célú ideiglenes biztonsági határzár rongálása miatt. A valóság ezzel a valótlan állítással szemben az, hogy gyermekkorú személyekkel szemben sem pénzbírság, sem bármely egyéb szabálysértési vagy büntetőjogi büntetés vagy intézkedés kiszabásának nincs helye, ezért a biztonsági határzár megrongálása esetén sem kerül sor semmiféle szankció alkalmazására gyerekekkel szemben.

Cikkünkben ugyancsak valótlanul állítottuk, hogy az ORFK külön kitért arra, hogy a pénzbírság kiszabható legmagasabb összege gyerekek esetén százezer forint. A valóság ezzel szemben az, hogy az ORFK-tól kapott tájékoztatás egyaltalán nem utalt arra, hogy gyerekekkel szemben pénzbírságot lehet kiszabni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
A cikk elsö sora:
".." Ötezertől százezer forintig
büntethetik a menekült gyereket,..."

aztán a folytatásban:
"...Ugyanis a magyar törvények alapján legkevesebb
ötezer forintot, de akár háromszázezret is
kifizettethetnek vele "...

Agyalágyult törvényalkotók... legalább összebeszélnének,
nem össze-vbissza !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
ugyan kérem..tessék elengedni a kis pernahajdert..

majd a jogvédők megmagyarázzák, hogy az évszázadok óta híres magyar vendégszeretet nem erről szól..a gonosz hatóságok most le akarják rombolni a jól felépített hírünket? pontosan ezért jönnek oly távolról a fáradt vándorok, hogy lássák, milyen is az igazi, európai -keblemretestvér- fogadtatás...

ez a hála?
verőce21
@wagabund: És egyébként is olyan szép a multikulti...nem kell határzár...szegény menekültek...
verum
Miféle drótkerítés az, amit egy gyerek laza mozdulattal átvág?
mate03
@nena:! Biztos forrásból tudom,hogy a kerítést,egy mű út mellett vágták át!Ki az a marha menekült,aki a kerítést választja,a mű út helyett!?Megint megy a terelés! A sok birka meg meg kajálja!
Fradigege
Várható volt ez a verzió is. Hogyan hajtják be a bűntit? 3 hónap közmunka. Kap érte 47 ezret havonta és abbbúúú?
Freewolf
Aki illegálisan lépi át a határt, azonnal ki kellene toloncolni! Amelyik meg rongál, azt addig dolgoztatni, amíg a kár meg nem térül!
Zéró toleranciát a vadakkal szemben! Amit Calaisnál művelnek az is borzalmas és Angliának már egy darab sem kell!
Csahos szájú jogvédők erről miért nem ajvékolnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.