Szünetel a forgalom a Budapest-Gyékényes vasútvonal Balatonszentgyörgy és Fonyód közötti szakaszán hétfőn délután, miután az özönvízszerű eső Balatonmáriafürdőnél alámosta a vasúti pályát – tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t. 

Vonatpótló buszok szállítják az utasokat a két állomás között, a teljes vonalon 20-60 percet késnek a vonatok – közölte Pepier Károly.

A közlemény szerint Balatonszentgyörgy és Fonyód között a délutáni heves felhőszakadás miatt több helyen is vízátfolyások keletkeztek, és a hatalmas mennyiségű víz a balatonmáriafürdői állomáson kimosta az ágyazatot a váltók alól. Ezért bizonytalan ideig szünetel a vonatforgalom az érintett szakaszon.

Ugyan a vonatpótló buszok forgalomba álltak, ám a balatonmáriafürdői állomáshoz és Balatonmáriafürdő alsó megállóhoz nem tudnak behajtani, mert a vágányokkal együtt az állomásra vezető út is víz alá került.

A tájékoztatás szerint, a szakemberek csak a víz visszahúzódása után tudják átvizsgálni a pályát és megkezdeni a helyreállítást.

Hétfőn feltehetőleg már nem közlekedhetnek a vonatok Fonyód és Balatonszentgyörgy között, ezért felármentesen lehet utazni a Budapest-Déli -Kelenföld-Székesfehérvár-Siófok-Nagykanizsa-Gyékényes állomások között a személyszállító vonatokon – közölte az ügyeletes.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.