Foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt emeltek vádat Zalaegerszegen az Alsóerdei Szabadidős és Ifjúsági Központot működtető művelődési ház igazgatója ellen, mert tavaly nyáron egy kidőlt sportkapu halálra sújtott egy tízéves fiút – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Pirger Csaba felidézte, hogy a zalaegerszegi Alsóerdei Szabadidős és Ifjúsági Központot – ami egy nyitott, nem őrzött és csak részben bekerített területen fekszik – az egyik művelődési intézmény működtette. A központ területén az intézmény igazgatójának jóváhagyása alapján az acélcsőből hegesztett futballkapukat bárki használhatta, azokat fémkampókkal lehetett csak rögzíteni a talajhoz.

Az ügyészség megállapítása szerint az igazgató tisztában volt azzal, hogy a kapukat a pályát használók elmozdíthatják, és további rögzítés nélkül otthagyják, ennek ellenére nem intézkedett a sportkapuk elzárásáról, vagy azok állandó, megbonthatatlan rögzítéséről a talajhoz.

Tavaly júliusban a sportpályáján egy család a tízéves gyermekükkel focizott, amikor a sportkapu kibillent az egyensúlyából és rádőlt a fiúra. A gyerek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy röviddel később meghalt.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség az igazgató ellen foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat, mert megszegte a játszótéri eszközök biztonságosságáról szóló rendeletet, valamint a játéktéri eszközök, kézilabdakapuk biztonsági előírásairól szóló szabványt, amelyek szerint a sportkapukat rögzíteni kell.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.