Azonnali segítséget kér a lakosságtól a Migration Aid menekülteket segítő szervezet, mert a szokásosnál jóval több menekült érkezik Budapestre, és ennyi embert már nem tudnak elszállásolni és ellátni.

A MigAid felhívásában az írja, hogy a Keletinél lévő tranzit már tele van, akárcsak a pályaudvarnál lévő aluljáró. Sokak számára nincs befogadó állomás kijelölve, így nem lesz fedél a fejük fölött fedél az éjszaka, miközben újabb esőzések várhatók. Ahogy a korábbi tapasztalatok mutatják, a MÁV várótermei is zárva lesznek.

A Migration Aid ezért arra kér mindenkit, akinek van felesleges takarója, polifómja, étele, az vigye az Arany János utca 32. alatti elosztó raktárba az adományt.

A szervezet kifejti, hogy a jelenlegi menedékügyi rendszer elérte a korábbi kapacitásainak határát, és a civil csoportok nélkül nem tudna működni. Mint írják:

A tábori rendszer egyértelműen nehézkes működése, rugalmatlan esetkezelése, a menedékkérők jogainak megsértése a teljes rendszer átgondolását teszi szükségessé.

Hozzáteszik, hogy a budapesti Tranzit zónák egyértelműen bebizonyították, hogy a hatékony működés nem jogszabályi környezet és szankciók kérdése, hanem emberség, rugalmasság és megoldáscentrikus gondolkodásmód eredménye.

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Nagyon nem KERESZTÉNY, nagyon nem DEMOKRATA, nagyon nem a NÉPet képviselő PÁRTunk hol van ilyenkor, amikor a keresztényi segítségre is szükség lenne? Hogy az egyházakat meg se említsem.
Ja, hogy ott vannak, ahol a karácsonyi ételosztás idején. A fasorba se!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Mit tesznek az emberi szeretetről híres egyházak és a mercédesszel száguldozó "igen szerény" pap bácsi??!!!
izo
@F_Viktor: Írod."Miért lenne bűnöző, mikor mindenhová ki van írva, ha nem tudsz a kapun becsengetni, gyere a kerten keresztül!" Mutass egy ilyen kiírást, talán a libsibolsi agyadban van ilyen! Elszakadhatnál már "világ proletárjai egyesüljetek"-től!
írod:Nem Magyarországon élek, mégis jobban érdekel Magyarország jövője, mint a hozzád hasonló hazaáruléké!" Akkor ne p@fázz bele a dolgainkba, kibicnek qss! Nem vagy képben az itteni dolgokról, met szeptembertől megszavazzák, hogy az illegális határátlépés bűncselekmény lesz.
Az EU már nagyon eltávolodott attól ami volt, korrigálni kellene, de az érettségi nélküli vezetői nem hagyják.Már leírtam a határra hozzanak vonatot aztán szállítsa az EU ahova akarja a menekülteket nem kell a pénzük erre!
izo
@F_Viktor: írod:"Ez a baj, te hazaáruló! Te, aki cigányozol," Mutasd meg, hol cigányoztam! A libsiknek ez az utolsó érvük nem zavarja őket, hogy nem igaz! A hazaáruló pedig aki itt hagyta a hazáját, tehát te vagy!
F_Viktor
@izo: Írod:
"Mutass egy ilyen kiírást, talán a libsibolsi agyadban van ilyen!"

De bizony, amint aláírtuk az EU társulási szerződést, kikerült Magyarországra is, hogy az üldözötteket tárt karokkal fogadja az ország.
Ezt tudják Szíriában is, csak ott tévedtek, hogy nem tudják mekkora ge@ik a magyarok!

Írod:
"...ne p@fázz bele a dolgainkba, kibicnek qss!"

Nem érdekel a te nyomorult lelked, én csak azokat a józan, értelmes magyarokat sajnálom akik valamilyen oknál fogva még nem hagyta el az országot.
Mert mikor majd csak ti, agymosottak maradtok, akkor nagyon gyorsan felfaljátok egymást a kerítéseiteken belül, Európától távol. Az lesz majd Magyarország felszabadulása.

Írod:
"Az EU már nagyon eltávolodott attól ami volt..."

Igen, te aztán Orbán börtönéből, a kerítésen túl, a kormány propagandáját tátott szájjal hallgatva, nagyon tudod mi történik az EU-ban!
F_Viktor
@izo: Írod:
"Mutasd meg, hol cigányoztam!"

Jaa, te vagy az egyetlen a rasszista jobber brancsodból aki nem általánosít a cigánysággal kapcsolatban?

Írod:
"A hazaáruló pedig aki itt hagyta a hazáját..."

Nem! Hazaáruló az, aki nem a magyarság európai elfogadását, Európához való felzárkózást tartja szem előtt, hanem a középkori állapotok, Európán kívüli nyomorúságos élet mellett kardoskodik!
izo
@F_Viktor: A libsik vádjait hangoztatod cigányozol stb, ha kiderül mégsem akkor lazán "Jaa, te vagy az egyetlen a rasszista jobber brancsodból aki nem általánosít a cigánysággal kapcsolatban?". Nem is elemzem annyi h@leséget írsz! Érezd jól magad az új hazádban nem fogunk hiányolni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok