Székelyföldről jött, Magyarországon él és mára ismert közszereplő nálunk. Emellett jobboldali-konzervatív értékrendű és meleg. Bár nevét nem vállalta fel, de annál nyíltabban mesélt homoszexualitásáról az erdelyiriport.ro-nak adott interjújában.

Mint mondta, a húszas évei közepéig nem tudta, hogy meleg, erre akkor jött rá ,mikor életében először tényleg nagyon szerelmes lett – egy másik férfiba. Családja, közvetlen munkatársai tudnak homoszexualitásáról, de ezt "hirdetni" nem akarja, számára magánügy.

Ha tehetné, akkor sem házasodna, szerinte a regisztrált élettársi kapcsolat megoldotta az ezzel kapcsolatos kérdéseket. Így az oltár elé vonulást meghagyná a klasszikus férfi-női frigynek, viszont gyereket szeretne vállalni párjával.

A melegfelvonulásokkal kapcsolatban úgy gondolja: a Pride kontraproduktív, mert a média csak arról a "néhány extrém, netán provokatív figuráról számol be, akik színesebbé tették a felvonulást", ami pedig csak az előítéleteket erősíti. Ugyanakkor nem ítéli el a Pride-szervezőket.

És tetszik például, ahogy Kulka János vagy Nádasdy Ádám nyilatkozik a saját melegségéről és az elfogadásról. Én is azt vallom, amit ők: van néhány hülye, de Magyarországon alapvetően jó a helyzet – és nagyságrendekkel jobb, mint mondjuk 25 évvel ezelőtt. És Erdélyben is sokkal jobb, mint húsz éve

- fejtette ki.

A felvetésre, hogy hogyan éli meg, mikor jobboldali politikusok nyilatkoznak a homoszexualitásról, azt felelte:

Mindenkinek egyszer majd valahol el kell számolnia a saját szavaival és tetteivel – én nem akarok ítélkezni fölöttük, bár kétségkívül előfordul, hogy megdöbbenek az emberi butaság vagy rosszindulat láttán. Viszont olyan politikust is láttam a másik oldalon, aki szavazatszerzési szándékból lett melegbarát, de egy sör mellett a kocsmában nyíltan buzizott. Minden országnak olyan politikai elitje van, amilyet megérdemel.

Hogy lesz-e valaha coming outja, arra azt válaszolta, sokat gondolkodik rajta, de nem szeretné, ha később ez alapján ítélnék meg a munkáját. Egyébként egy kisebb vallási közösségben már beszélt egyszer erről nyíltan, ahol azt is elmondta, "ha lenne „heterósító” tabletta, minden bizonnyal bevenné".

Végül arról, hogy a homoszexualitásról való gondolkodással kapcsolatban merre fejlődhetne a jobboldal, illetve maguk a meleg közösségek hogyan fogadtathatnák el magukat, így gondolkodott:

A jobboldalnak meg kell tanulnia együtt élni azzal a gondolattal: a melegek nem a nemzet elveszejtésén fáradozó emberek, hanem egyszerű hétköznapi polgárok (adott esetben Fidesz-szavazók), akik egy szexuális kisebbséghez is tartoznak – annak minden nyűgével és jellegzetességével. A meleg közösségeknek pedig nem csak a vélt vagy valós jogfosztottságukat kellene állandóan hangoztatniuk, hanem szervezett módon hozzá kellene járulniuk a sokkal súlyosabb problémák (szegénység, egyéb társadalmi gondok) megoldásához. Ha ilyen közegben is látná a többség a kisebbséget, az többet segítene az elfogadásban, mint ötven felvonulás.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Szerintem Tőkésről lehet szó??? HEhe!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.