A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az elmúlt öt év kormányzati tevékenységét egyetlen szóval, a korrupcióval össze lehet foglalni.

Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője kedden Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, a kormánykonferencián nem az elmúlt éveket értékelik, hanem a menetrendet készítenek a következő évek lopásaihoz.

Mint mondta, az elmúlt öt év kormányzásnak nevezett ámokfutását a magyar embereknek is értékelni kell. A szóvivő szerint az elmúlt években a magyar emberek azt érezték, hogy a gazdaság rosszabbul teljesített, gyengült a forint, az államadósság rekordra nőtt, félmillió magyar menekült el az "Orbán-rendszer elől", a statisztikák szerint négymillió szegény él Magyarországon.

Hozzátette: az elmúlt öt évben odavesztek a szabadság és a demokrácia intézményei. Szóvá tette a többi között a Quaestor-botrányt, a trafikpályázatokat, a kaszinókoncessziókat, a földtörvényt.

Gréczy Zsolt úgy fogalmazott: "túl vagyunk egy maffiaháborún" a korábban minden pályázatot elnyerő Simicska Lajos és Orbán Viktor között. A rendszer "Simicskái" most már Mészáros Lőrinc, Garancsi István és Andy Vajna, ők nyerik a közbeszerzési pályázatokat – közölte.

Elmondta, a DK szerint Orbán Viktortól az lenne az egyetlen elfogadható kormányértékelés, ha "teljes csapatával távozna a hatalomból".

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
A többi félmillió, az elmúlt 20 évben + az utóbbi 5 év félmillió kivándorló.
Összesen, megközelítőleg 1 millió magyar aki külföldön keresi a boldogulását.
Sebaj!! 11 vissza jött!! Jó arány, az ötlet kitalálója, meg van elégedve!:)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldszem
@Szeparepa: Persze igazad van! Én sem teljesen a sötét középkorra akartam átvinni a jelenkort.
Jelen kornak is meg vannak a maga dőzsölő urai. Aki egy percet nem dolgoztak, de kő gazdagok lettek. Földművelés, ma sem sokszor azé a föld aki megműveli.(kiflitolvaj, Anikó asszony ...) Sokszor annak van legnagyobb haszna aki úgymond, a föld közelébe sem volt. Őket úgy hívják, felvásárlók!
Tegnapi cikk, közmunkás nőket aláznak meg...
Elgondolkodtató, XXI sz. Európa szívében...hmm
zöldszem
@varirmag: Nem védem Gyurcsányt! De ő ezt egy multik tanácskozásán mondta, mert a multik nem akarták, az akkor szóban forgó adót megfizetni!
Gömblulus
Azt hiszem, teljesen mindegy kit hibáztatunk. Én alapvetően a mindenkori vezetést hibáztatom, Gyurcsány, Orbán, egyremegy...
Mindegyik újgazdag lett és elfelejtették, miféle patkánylikakból bújtak elő. Gyalázatos módon eladták az országot és az egyszerű népet, kihúzták lábuk alaól a taljt, elvették a megélhetésüket. Miért kell azpn csodálkozni, hogy aki teheti máshol próbál boldogulni? Sajnos ennek mi, itthon maradók isszuk meg a levét, akik már nem vagyunk igazán fiatalok sem, de még öregek sem és egyre inkább a mi nyakunkba szakad az idősek ellátásása, anélküli eséllyel, hogy mi magunk majd ellátást kapjunk annak idején. Mert ugye azt mondanom sem kell, hogy egészségügyi és úgy általában nem politikusi fizetésből szó nem lehet öngondoskodásról!
Toby
@varirmag: Ha ostobi vagy, nem muszáj megszólalnod ! A neten megtalálod az "el lehet menni..." kezdetű monológ teljes szövegét, talán akkor megérted, hogy kiknek szólt és miről !
Tényfeltáró
Ez az ország sohasem volt egy jó hely. Az utóbbi években meg kifejezetten szar hely lett. Erre válasz a kivándorlás fokozódása. Egyetlen kreatív, értelmes, tettre-kész ember sem akar orbán rabszolga lenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.