Magyarországon azon dolgozók aránya, akik a szegénységi küszöbnél, azaz az átlagjövedelem 50 százalékánál kevesebbért dolgoznak, 7,2 százalék volt, míg Ausztriában 7,8 százalék, Franciaországban pedig 7,3 százalékos a dolgozói szegénység – ismerteti az mfor.hu portál a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) oldalán közzétett statisztikát. 

A portál keddi cikke szerint Magyarország előtt Norvégia áll 6,7 százalékos aránnyal, a visegrádi országokra szűkítve csak a cseheknél jobb a helyzet: itt 4,7 százalékos a dolgozói szegénység, míg Szlovákiában 8, Lengyelországban pedig 9,2 százalékos.

Az OECD grafikonja szerint Európai országként a legrosszabb a helyzet Görögországban, ahol a dolgozók 15,8 százaléka végzi az átlagjövedelem felénél kisebb összegért a munkáját.

Szintén meglepő lehet az USA helyezése, hiszen a 10. legmagasabb a dolgozói szegénység itt az OECD-tagállamok sorában, az amerikai dolgozóknak ugyanis 11,9 százaléka kap kevesebbet az ottani átlagbér 50 százalékánál.

Az utolsó, ebben az esetben legelőkelőbb helyen az Európai Unió legnagyobb gazdasága, Németország áll, ahol a dolgozók csupán 3 százaléka kénytelen az átlagjövedelem 50 százalékánál kevesebb összegért ellátni a munkáját. Mögötte Dánia következik 3,9 és Finnország 4,1 százalékos dolgozói szegénységgel.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na ebbe a statekba tutira bele van véve az az 1 millió magyar aki az elmúlt 5 évben kitantorgott Angliába Németországban meg az Isten tudja még hova,,,, igy aztán nem is romlik le az átlag. Viszont a nyugat most hülyére röhögi magát
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Persze hogy gazdagabb, hiszen Magyarorszag jobban teljesit. Az orszag naszadja hasit mint az allat. Lassan Svajcot, Singaporet es HongKongot is lehagyjuk. Aztan majd leszallunk a Holdra is. Oszt joreggelt.
pistapapa
Lélekben lehet,hogy gazdagabb. Anyagiakban 1/5-e az osztráknak.
zöldszem
Ajjajjjj, jönnek az osztrák, francia gazdasági bevándorlók.
eugen4402
Legalább már tudom, miért kell lezárni a nyugati határainkat... Elviselhetetlenül tódulnak hozzánk az osztrák melósok, mind itt akar letelepedni, pedig nem is szegények, mert mindegyiknél ott villog a drága ájfon. Elfoglalják a mi munkahelyeinket, mi meg mehetünk Burgenlandba.
Csak nehogy behurcolják ide az AIDS-et, meg a hepatitis-t...:-)))
papa.49
Csupán arra lennék kíváncsi aki ezt leírta milyen alkalomból tartózkodik a ,,zárt intézmény,, falain kívül, netán megszökött???)))))))))
nyanya001
Ott egy munkanélküli is jobban él, mint itt a minimálbéres !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.