Az Orbán-kormány az utóbbi években módszeresen építette le a szegényeknek nyújtott támogatási formákat – állítja a DK közleményében.

A szegényellenes kormányzati politika előbb a rendszeres szociális segélyt szüntette meg, majd elvette a lakásfenntartási támogatást és a méltányossági ápolási díjat is. Az egykulcsos személyi jövedelemadó, a világrekord-magas ÁFA, az elvett szociális juttatások, a temérdek különadó és a minimálbért terhelő, szintén negatív világrekorder adó Európa szegény országává tették hazánkat és szegénnyé a magyar polgárok több, mint egyharmadát.

A súlyosan nélkülözők aránya ma Magyarországon háromszor akkora (26,8%), mint az Európai Unióban (9,6%), az elmúlt években pedig egyedül nálunk emelkedett a gyermekszegénység, a 7 évnél fiatalabb magyar gyermekek több, mint 42%-a ma már szegénységben él

- fejtette ki  a párt.

A Demokratikus Koalíció szégyenletesnek tartja a kormány szegényellenes politikáját és szerintük hiába állították le a létminimum-számítást a KSH-nál, "magyar emberek milliói naponta érzik a bőrükön az 5 éve tartó folyamatos megszorítást és kizsigerelést".

A DK úgy gondolja, az Orbán-rendszer bukása utáni európai Magyarországnak elsődleges feladata kell legyen a szegénység mértékének csökkentése és a minimálbér nettó összegének létminimum szintjére emelése.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa
Miért van bármi, ami nem szégyenletes, ami az elmúlt 5 év orbáni tatárjárása során történt...?
1magyar
Az biztos, hogy az Orbán kormány nem tűri a szegényeket, rokkantakat! Kiéhezteti őket.
A sok rokkant azért van az országban mert nincs egy normális munkavédelmi törvény.
Rengeteg gerincbeteg, mozgásszervi rokkant van, lenne ha a mocskos bizottságok valósan bírálnák el őket.
A nőknek nem szabadna 8-10 kg-nál többet emelgetni, férfiaknak 15 kg-nál, de minden munkahely robotok helyett használja őket.
Németeknél nincs ennyi rokkant mert a robotok végzik a cipeléseket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.