A Nyugat felépített egy kisebb-nagyobb döccenőkkel működő civilizációt, de hogy rögtön jelezzem, mit is jelent ez: a nagyobb döccenőit (pl. a birodalmainak elvesztését, a világháborúkat, Auschwitzot, a hidegháborút, a gazdasági válságokat) is sikerül megoldania, és a civilizációt egy új szinten stabilizálnia. A kompetens civilizáció képes a problémáit megoldani.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
A kulonbseg talan csak annyi: hogy Ma.o.-rol a disszidensek legalabb 95 %-a magasan kepzett, de legalabb valamilyen szakmat tud, mig a sziriaiaknal nem ugyanaz az arany. (Onnan viszont meg mindig nem tantorgott ki kb. 1 millio mint Ma.o.-rol. a statisztikak szerint osszesen 350 ezer emigrans valndorolt Nyugatra eddig, de ezeknek csak egy resze sziriai, a tobbiek mas nemzetiseguek, )
glorianna
@karma1: Erősen valószínű, hogy a szírek közül is inkább azok mennének a fejlett országokba, akiknek van valami eladható tudásuk/szakmájuk. Az speciel a háború következménye, hogy nem a fapados repülőjárattal érkeznek a kiszemelt célországba.
karma1
@glorianna: Lehetseges, de ha a lakossagot hasonlitom ossze Ma.o.-n es Sziriaban, akkor nem kb. 9.5 milliobol 1 millio vonul el (majdnem 10 %a a munkakepes kozepkoru osztalynak), hanem majdnem 23 millio lakosbol eddig talan max. 200 ezer ember tavozott, es tulnyomo tobbsege ennek a letszamnak no es kiskoru gyermek. A menekultek jonnek meg Afrikabol, Bangladesbol, Torokorszagbol, meg ki tudja honnan...
kisangyalom13
Magyarországon emberkereskedők segítik havi fizetésért a fiatalokat külföldi munkavállalásra!
Titkosszolgálat miért tehetetlen ezeket az embereket elfogatni?
glorianna
@karma1: Szíriából eddig valamivel több, mint 6, azaz hat millió ember menekült el (ennyiről tudnak a nemzetközi statisztikák...), zömük a környező országokban, zsúfolt menekülttáborokban él, már ha azt életnek lehet nevezni. Törökország, Pakisztán és Libanon egyenként több menekültet fogadott be, mint az egész EU.
karma1
@glorianna: Ok, de ez a szam meg mindig csak egy szazaleka az EU osszlakossaganak, raadasul szetszorodnak, nem egy orszagnak kell megkuzdenie ezzel a 6 millioval...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.