A Jobbik elutasítja, hogy a bevándorló gyermekeket integráltan oktassák a hazai intézményekben.

Dúró Dóra, a parlament kulturális bizottságának jobbikos elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján szakmailag és emberileg is elhibázott tervként jellemezte, hogy a bevándorló gyermekek a magyarokkal közösen járjanak iskolába. Felháborítónak tartotta azt is, hogy ennek költségeit az állam állja, s ebből arra következtetett, hogy hosszú távra tervezik az érintettek oktatását.

Az ellenzéki politikus a nyelvtudás hiányát is felvetette, utalva arra, hogy ha a gyerekek még angolul sem tudnak, nehezen fognak beilleszkedni a magyar osztályokba.

Dúró Dóra beszédesnek nevezte azt is, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) nem engedélyezte az intézményeknek, hogy a témában nyilatkozzanak.

A magyar gyerekek érdeke, a családok biztonsága, a tanuláshoz való jog kellene legyen az elsődleges szempont – hangoztatta a jobbikos politikus, aki azt is jelezte, választ vár Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől arra, hogy mely intézményeket érinti a terv, milyen szakmai segítséget nyújtanak nekik és kikérték-e a szülők véleményét.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Aztán még az is lehet hogy a bevándorló gyerekek előbb megtanulják a szittya magyar nyelvet mint durcidóra az angolt.
bakegya
@Dr. Felipe: dórika addig durrog amíg a more gyerekeket is leválogatja az álom magyarkodó hittanórákról?
kkalman
A cukiságprogram ellenére maradtak, akik voltak. Egy rasszista gyülevész had, amelynek a vezetője épp olyan hataloméhes, mint a csúti csüngőhasú.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.