Egészen szórakoztató dolog derült ki tegnap az augusztus 20-ai tűzijátékról: váratlanul érte a honvédelmi minisztériumot, ezért nem írtak ki rá nyílt közbeszerzést. Most Hendéék közleményben magyarázták meg, hogy kell érteni.

A Honvédelmi Minisztériumnak 2015. május 28-a előtt nem volt jogi felhatalmazása, hogy az augusztus 20-ai tűzijáték megrendezéshez közbeszerzési eljárást írjon ki, ugyanis csak aznap lépett hatályba a nemzeti ünnepek, valamint a kiemelt fontosságú rendezvények előkészítésének és lebonyolításának rendjéről szóló kormányhatározat. Utóbbi szabta közvetlen feladatul a honvédelmi miniszter számára a tűzijáték megszervezését és lebonyolítását.

Tekintve az idő rövidségét, május 28-a és augusztus 20-a között nyílt közbeszerzési eljárás útján nem, hanem kizárólag hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás keretében volt biztosítható az augusztus 20-ai tűzijáték megrendezése. Az eljárásban a piaci verseny biztosított volt, és összességében a legelőnyösebb ajánlatot fogadta el a tárca. Mindennek eredményeként az utóbbi évek legolcsóbb tűzijátékát láthatta közel egy millió ember nemzeti ünnepünkön

- írta a HM.

Ha kíváncsi, milyen volt minden idők legolcsóbb tűzijátéka, itt megnézheti.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ez a Hende nem vérszegény... hülye szegény.
Fradigege
Azért kíváncsi lennék melyik csókostól szerezték be a rakétákat.
zöldszem
@Fradigege: Valamelyik csókos telefonálhatott Hendének, hogy takarítás közben talált egy Augusztus 20. való rakétát. Adsz,130 millát és mi mindent elintézünk...Hmm jó a meglátásom?:))))
jageragnes
Minden idők leg olcsóbb és leg vacakabb tüzijátékát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.