A miniszterelnök szerint "az az ország, amelynek nincsenek határai, vagy nem tudja azokat megvédeni, nem ország". Márpedig az utóbbi napokban amikor éppen nem idegenek jöttek be a határainkon kényük-kedvük szerint, akkor idegenek mentek ki rajta. Sőt, egymást lopták ki.

Orbán Viktor a hétfőn kezdődött misszióvezetői értekezleten kijelentette: az EU helyesen döntött, amikor úgy határozott, hogy "ellényegteleníti" a tagállamok közötti határokat. Magyarországnak azonban vannak külső határai is, amelyek megvédését vállalta, ez jogi kötelem volt a schengeni csatlakozáskor – emlékeztetett.

Orbán definíciója szerint Magyarország nem ország

A kormányfő kiemelte: nem lehet egyszerre hatályban tartani bizonyos, közös megállapodáson nyugvó szabályokat, és egyúttal azt mondani, hogy a valóságban úgysem lehet érvényesíteni azokat, mert ezzel az EU alapját adó bizalom felmorzsolódása kezdődik meg.

Magyarország ragaszkodik a schengeni szabályok betartásához, a baj az, hogy erre most nem képes, ezért döntött a kerítés megépítéséről – mondta Orbán Viktor. Hozzátette: nincs garancia arra, hogy ez elég, de mindent meg kell tenni, ami emberileg lehetséges a külső határok megvédéséért.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ma' majdnem elmorzsoltam a szemem sarkaban a konnyeimet, hogy megint milyen szepen kiall a vegvarra a mi csizmaszarbol kilogo huszarunk.,... Aztan nem mentem a zsepiert, mert rajottem, hogy o ugyanaz a szemely - ha nem a szakadtabb skizofren fele- aki 2010-ben feloszlatta a hatarorseget, ugy altalaban mindenhol. Lehet, hogy akkor meg nem volt annyira schengeni az az egyezmeny? Vagy csak mar akkor elb@szott valamit? Amit kb 2 hete megprobalt - ujat otletelve - frissen vegzett rendorfoiskolasokkal felallitani? Na meg "hatarvadaszokat" telepiteni a szerb hatarra??? vitya, allj at valai ujabb szerre, ez ma' megint nem muxik...:o((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.