Nincs európai terv a bevándorlási válsághelyzet kezelésére Orbán Viktor szerint. A miniszterelnök a hétfői budapesti nagyköveti értekezleten a kvótarendszer tervéről úgy nyilatkozott: a magyar álláspont nem zárja ki, hogy valamikor értelmesen, fair módon lehessen beszélni a kvótarendszerről, "az időzítéssel van problémánk".

A kvótarendszer a következményeket akarja orvosolni, mielőtt a bevándorlás okait kezelnék – mondta a kormányfő, aki szerint a fő ok az, hogy Európa nem képes ellenőrizni külső határait.

A kormányfő hangsúlyozta: "aki egyszer bejött", annak a visszaküldése nagyobb politikai kockázatot, több emberi szenvedést jelent, mint a konfliktusok helyi kezelése. "Mindenki jobban járna", ha pénzzel támogatnák azokat az országokat, ahol először fel lehet tartóztatni a bevándorlókat, és ha nem jönnének ide, az kisebb költséggel is járna – értékelt.

Orbán Viktor szerint az európai államok 90 százalékában szakadék van a nép álláspontja és az elit politikája között, ami komoly probléma egy demokráciában, egy demokratikus rendszer nem élhet együtt hosszú távon ezzel a belső ellentmondással. Magyarországon viszont a nemzeti konzultációval egyetértési pontokat hoztak létre az emberek és a kormány között, ami demokratikus módon stabilizálja a kormány működését, és így a kormány kitart a menekültpolitikában – hangoztatta.

Orbán Viktor azt is kiemelte hogy minden nemzetközi szereplő felkészült a jelenlegi helyzetre, Európa kivételével. Jelezte, hogy sem Ausztrália, sem az Egyesült Államok, sem Izrael, sem az Öböl-menti államok nem fogadnak be senkit.

Senki nem követelheti, hogy Magyarország megváltozzon – mondta a miniszterelnök a nagyköveti értekezleten, Budapesten hétfőn.

Hamarosan arról a kérdésről kezdődik vita, hogy egy országnak van-e joga kinyilvánítani: nem akarja külső beavatkozás hatására nagy arányban megváltoztatni kulturális, etnikai összetételét. Magyarországnak ebben a vitában azt az álláspontot kell majd képviselnie, hogy senki nem követelheti az ország megváltozását – jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök hangsúlyozta: Magyarország nem képvisel "antiiszlám" álláspontot, és nem szeretné, ha – a bevándorlási kérdés miatt – megromlana viszonya az iszlám civilizációhoz tartozó államokkal.

Kiemelte továbbá, hogy a kormány értéknek tekinti a magyarországi muszlim közösséget, amelynek tagjai törvényes alapokon élnek.

Igenis örülünk, hogy a körútjainkon kebabosok vannak

- fogalmazott Orbán Viktor.

Ezzel viszont lehet elkésett, ugyanis a magyar muszlim közösség vallási tilalmat hirdetett a Fidesz és a KDNP ellen a miniszterelnök szavait miatt.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Nem értek egyet O.V. azon megállapitásával, hogy a "kvótarendszer csak a következményeket képes orvosolni"! Ugyanis, akárhogyan is ragozzuk a "következmény", azaz a menekültek tömege már itt van, velük kellene kezdeni valamit is... nem?! A bevándorlás okainak még a megállapitására is M.o. kicsi és kevés... szerintem.
volvós
Viktorka !!! Ha a muszlim közösségnél " kihúzod a gyufát "...
azt már nem tudod visszadugni a gyufásdobozba...
coyote3
B@szki ez pénzzel akarja támogatni a menekültek országait... Valaki rázza már fel a delírium tremensből, hogy minket is az Eu tart el :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.