Bár még sosem volt olyan kevés fegyveres konfliktus a világban, mint most és rekord alacsony az éhezők száma is, mégis Európa sosem látott menekültválsággal néz szembe. Ez akár évtizedekig is elhúzódhat – írta a 444.

A lap idézi a Center for Global Development migrációs kutatását, ami azt találta, hogy amikor a legszegényebb országokban elindul a gazdasági növekedés, akkor eleinte emelkedik a kivándorlók száma. Ez egészen addig tart, amíg az ország legalább Albánia vagy Örményország gazdasági erejét el nem éri.

Eközben a 23 milliós Szíriában már 2011 óta dúl polgárháború. Ahogy újabb és újabb városokat érnek el a harcok, úgy lesznek kénytelenek egyre többen elhagyni otthonukat. Eddig 11 millióan menekültek el, ebből 4 millióan külföldre. Ráadásul azok közül, akik a szomszédos országok menekülttáboraiban várják a háború végét, egyre többen jönnek rá, hogy nem lesz belátható időn belül béke.

Ha az ötből meghal egy gyereked, akkor még reménykedhetsz, hogy jobbra fordulnak a dolgok. Mikor az öt gyerek közül már három hal meg, akkor elveszítesz minden reményt

- mondta egy ma már Isztambulban élő szír férfi.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
És akkor átjönnek Európába, hogy azt átiszlamizálják és levadásszák az asszonyainkat, ugyebár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.