A kormányszóvivő szerint hazug és nemtelen támadások érték Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét azzal kapcsolatban, hogy a magyar kormány milyen eljárást folytat közel-keleti menedékkérők esetében. Kovács Zoltán pénteken az MTI-nek azt mondta, a kabinet visszautasítja ezeket a támadásokat, majd hangsúlyozta: Magyarország nem különböztet meg embereket vallási, származási alapon.

Tordai Bence, a PM szóvivője pénteken azt közölte: közérdekű adatigényléseket, illetve írásbeli kérdéseket nyújt be a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak, a Belügyminisztériumnak és a Miniszterelnökségnek, mert nem hisz annak a bejelentésnek, hogy 2013-14-ben Magyarország ezer keleti keresztény családot fogadott be Irakból és Egyiptomból.

A kormányszóvivő az MTI-nek úgy nyilatkozott: az Eurostat adatbázisából mindenki tájékozódhat arról, hogy 2010-15 között a magyar állam mekkora számban bírálta el pozitívan közel-keleti országokból származó emberek menedékjogi kérelmét, állampolgársági igényét. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivataltól közérdekű adatigényléssel szintén megismerhetőek az adatok, a számok pedig egyértelműen azt mutatják: Magyarország egy befogadó állam – mondta Kovács Zoltán.

Magyarország sosem különböztet meg embereket vallási, származási alapon, de természetesen az állampolgársági eljárásban a nemzetbiztonsági ellenőrzésnél vizsgálják, melyik vallási csoporthoz tartozik a kérelmező – közölte a szóvivő, hangsúlyozva azonban, hogy erről nem vezetnek nyilvántartást. Megjegyezte, szó sincs arról, hogy Magyarország csak keresztényeket fogadott volna be, ilyen jellegű szelekció nincs.

Hozzátette, a kérelmek elbírálásánál mindenben a jogszabályok által adott keretek és lehetőségek között járnak el a magyar hatóságok.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Ércsük, hogyne értenénk !

"Magyarország nem különböztet meg embereket vallási, származási alapon." Nem bizony, de takarodjon innen mindenki, aki nem magyar, nem Magyarországon született, hetedíziglen nem tudja igazolni, hogy egy szem zsidó se volt a családfáján, se kommunista, se liberális, nem imádja orbán viktort, viccel a cöffel és a békesétával, nem tiszteli Felcsútot, nem látogatja a stadionokat, nem hiszi, hogy a reformok működnek és hogy Magyarország jobban teljesít, mindenféle felesleges emberi jogokkal szarakodik, nem tiszteli politikai vezetőit, alkalomadtán nem csókol nekik kezet, nem hajlong a helyi hatalmasságok előtt, hogy orra hallhatóan koppanjon az aszfalton, nincs a lakásában legalább 5 - ebből 1 orbán dedikálta - al-kotmány, bőrbe kötve, egyetlen egy orbán-könyvet sem vásárolt soha, nem tetszik neki kövér lászló bajúsza, bayer zsolt orrhangja, bencsik andrás rendkívüli alkalmazkodó képesssége, az illibeális szót szándékosan egy l-lel írja, nem tiszteli a primitív proli egyszerűséggel csak mutyinak hívott igazságos elosztást,...szóval egy életunt, depressziós, suicid hajlamú egyed !
Macskaszem
Főleg azokat fogadja szívesen, akik Arogáns tóni állampolgimutyiján keresztül vették az állampolgárságot. A többi maradjon a val@gán otthon.
bretagne
Ilyen álszent kormány! Felháborító! Mit hisznek,mi lesz itt 15. után? Óriási balhé!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.