Az EU-nak haladéktalanul létre kell hoznia egy olyan európai erőt, amely képes Görögország határainak megvédésére, továbbá az uniónak kellene finanszíroznia egyes közel-keleti országokban lévő menekülttáborokat – mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

Szijjártó Péter hozzátette, ennek érdekében Magyarország kész a nemzeti szerepvállalásra, rendőröket, katonákat és pénzt is adna. Hozzátette, a háborús zónából menekülők érdeke, hogy az otthonukhoz legközelebb várják ki, amíg a háború véget ér, ezért az uniónak át kellene vennie a törökországi, jordániai és libanoni menekülttáborok finanszírozását, és ott új táborokat is létrehozhatna, ha kell. Ezekben az esetekben kell kvótákat alkalmazni, mert ekkor van értelme – hangoztatta Szijjártó Péter.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

a.a
Nem vagyok fidesz fan, Szíjjártó sem a szívem csücske - de most teljesen igazat adok Neki!
Ez a leglogikusabb megoldás.
vonotok
Peti ! én meg javaslom, tegyél arra javaslatot, hogy holnap beadod a lemondásod. Európa és ez a nép is boldog lenne.
justhpeter
Szíjjártó és az európai szint ? Ez valami vicc ?
mekkelek
Ez fantasztikus, csak az a bibi hogy ez már most így van. Törökország, Jordánia és Libanon nem saját erôbôl tartja fel a táborokat, bele is rokkannának...
"a háborús zónából menekülők érdeke, hogy az otthonukhoz legközelebb várják ki, amíg a háború véget ér" mert miért is? :)
zöldszem
@a.a: Az a baj, hogy januárban már téma volt a menekült ügy.
Addig amíg olasz, görög probléma volt, valahogy nem érdekelte a megoldás, összefogás.
Eddig miért utasított vissza minden EU-s segítséget?
Orbán, még az osztrák találkozóra sem ment el.
Orbán, Pintér hónapokig néma csendben volt!!!
eszegfu
@a.a: 14:19 "2x ad, aki gyorsan ad"... vagyis -- ha olyan okos a magyar kormány -- akkor ezt már réges régen kezdeményeznie kellett volna! Mint külügyminiszter már tudnia kellett jóval korábban olyan dolgokat is, amit nem "kötöttek a mi orrunkra"... na akkor kellett volna feltennie a kezét: van ötletem! Ha pedig csak most "ébredtek" fel, akkor semmit sem ér a titkosszolgálatunk... ezt viszont nem hiszem el, hiszen az itt lévő szakemberek nem egy kormányzati ciklus alatt müködnek, nem is lehetne kiképezni őket... tehát ezek a "hangyácskák" bizonyára most is dolgoztak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.