Lemondott csütörtökön a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) elnöke, Manfred Schmidt személyes okokkal indokolta döntését.

A szövetségi belügyminisztérium felügyelete alá tartózó hivatalt az utóbbi hetekben sok bírálat érte, amiért nem sikerült jelentősen felgyorsítani a menekültügyi eljárásokat. Jelenleg átlagosan 5,4 hónap alatt hoznak döntést egy-egy ügyben, a feldolgozatlan menedékjogi kérelmek száma pedig 280 ezer körül van.

A Süddeutsche Zeitung című lap csütörtöki beszámolója szerint a szövetségi kormány és a tartományok vezetőinek keddi egyeztetésén is élesen bírálták a hivatalt a tartományok részéről. A kritika szerint a BAMF nem reagált időben és kellő mértékben a menekülthullám fölerősödésére.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
A tegnapi, Röszkénél történt eseményekről a véleményem, hogy pont egy olyan csoport akart betörni Magyarországra, ami nagyon is militáns. Úgy hallottam, afgánok és irakiak. Gyerekeket átdobni a magyar oldalra pedig számomra a barbárság netovábbja. Továbbra is fenntartom a véleményem, hogy a szerb vezetés, vagy fél a muszlimoktól, vagy megkapták a kenőpénzt azért, hogy az utaztatás akadálytalanul menjen. Későn is érkeztek pont ezért, a szerb rendőrök. A tegnapi lázadással, szándékosan látványtechnikai hatást akartak gyakorolni az elhülyített, nyugati vezetőkre. Érdekes, a spanyol határnál nap mint nap történő összecsapások, nem kerülnek címlapra, de a magyar határon "elgáncsolt" férfit, most pont Spanyolországban ünneplik és mutogatják. Azért ez skozofrénia.
Freewolf
Ez nem skizofrénia, hanem tudatos uszítás Magyarország ellen, amelyet a saját liberális minoritásunk szít és szorgalmaz!
verőce21
Németországban eddig száz menekülttábort gyújtottak fel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.