Ismét aktivizálta magát Simicska Lajos, miután a bíróság lehetővé tette cége, a Közgép Zrt. számára, hogy továbbra is induljon közbeszerzéseken. A Közbeszerzési Hatóság alelnöke ma reggel nyilatkozatban szólt vissza az egykor Fidesz-közeli üzletembernek, melynek, ha jól értjük, annyi a lényege, hogy a Közbeszerzési Hatóság keze meg volt kötve, a Közgép sorsa nem rajta múlott.

Nézzék:

A KÖZGÉP Zrt. – hamis nyilatkozattétel miatti – közbeszerzési eljárásokból való kizárásával kapcsolatos bírósági eljárásban a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a Közbeszerzési Hatóság részére, a határozat végrehajtásának felfüggesztéséről szóló végzést 2015. szeptember 17. nap végéig hivatalosan nem kézbesített.

A Közbeszerzési Hatóság 2015. szeptember 16. napján a késő délutáni órákban – a közigazgatási és igazságszolgáltatási eljárással szöges ellentétben álló módon – a KÖZGÉP Zrt-től és a sajtóból értesült arról, hogy a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a Közbeszerzési Döntőbizottság 2015. július 17. napján kelt D.392/11/2015. számú, a KÖZGÉP Zrt-t érintő határozatának végrehajtását, a per jogerős befejezéséig felfüggesztette.

A Közbeszerzési Döntőbizottság a végzés szabályszerű kézbesítését követően a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően fog eljárni.

Az egyes sajtóorgánumokban megjelent nem tényszerű állításokra figyelemmel fontos leszögezni, hogy a D.392/2015. számon lefolytatott közbeszerzési jogorvoslati eljárásban, valamint a D. 392/11/2015 számú határozatban nem a Közbeszerzési Döntőbizottság állapította meg a KÖZGÉP Zrt. hamis nyilatkozattételének tényét, hanem a közbeszerzési eljárás ajánlatkérője.

A hatályos közbeszerzési törvény szerint a hamis nyilatkozattétel esetére szóló jogkövetkezmény – a közbeszerzési eljárásból való kizárás – a törvény erejénél, és nem a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatából eredően áll be.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Kicsit erőltetett, de ha jó pontot adnak érte, rendben van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.