Egy évtizedek óta Amerikában élő iskolatársam tette fel a kérdést: Mit képviseltek az élőlánccal? Te szerinted a menekülteknek le kéne telepedni Magyarországon? Ez a szándékos félremagyarázás eredménye. Alig maradnak itt. Addig kellene normálisan bánni velük, amíg elhagyják az országot.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
@Laila: A nép sehol nem akar ingyenélőket mert a saját kereseteikre kirótt járulékokból nem semmirekellőket akarnak eltartani hanem ha ők maguk bajba kerülnek vagy hozzátartozóik az állam gondoskodjon róluk
A vezetőket nem dísznek tartjuk és hogy kiszívják a vérünket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Laila
Nem, senki nem gyűlöli őket.
Rengeteg segítő kint van, kapnak ételt, italt, takarókat, tisztálkodó szereket, a gyerekek játékokat... szállást is, ha hajlandóak a szállásra bemenni. Ingyen wifit, és még sorolhatnám. Ráadásul a magyar lakosság SOHA nem támadott még meg menekülttáborokat, ellentétben pl. a németekkel...
Nincs miért szégyenkezni, a magyarok humánusak, békések, szolidárisak, és anyagi lehetőségeiken messze felül segítik a migránsokat. Ja bocsánat, ha azonban megtámadják őket, kemények is tudnak lenni. Ja hogy ezt nem mondták?
Laila
@Horizont: A magyar lakosságnak, a magyar embereknek nincs miért szégyenkezniük, nagyon sokan segítik őket. Akik nem mennek ki önkéntesnek, közülük is nagyon sokan adnak adományokat. Az embereket a tetteik alapján kell megítélni. Az internet mellékes.
Ismétlem, Magyarországon nem szokták felgyújtani, megtámadni a menekülttáborokat.
Ez nem szerecsenmosdatás, menj ki és nézd meg. A rendőrök is - annak ellenére, hogy iszonyat hosszú a munkanapjuk, leterheltek, szükségeik vannak, - igyekeznek a lehető legtürelmesebben bánni velük.
Laila
@Horizont: Az internet szerintem mellékes. Ott mindenki szájhős. Ha olvasol angol és német nyelven is hozzászólásokat, kommenteket, akkor megdöbbensz látni fogod, hogy nem csak Magyarországon divat a fotelból vagdalkozni.
Ki kell menni, meg kell nézni, csak ezt tudom Neked mondani. Nekem az a tapasztalatom, hogy a magyarok nagyon is szolidárisak, türelmesek és békések.
És ha kérhetlek Te se ülj fel a Magyarország elleni sajtókampánynak. Orbán már régóta a bögyükben van, most találtak rajta fogást. Nagyon torzítja a valóságot az, ami a sajtóban a magyarokról megjelenik. Azt mondod igaz az, hogy az embereket a tetteik alapján kell megítélni. Menj ki, nézd meg és látni fogod Te is: JÓ EMBEREK A MAGYAROK!!! Én ezt tapasztaltam.
Laila
@Horizont: A pápa nem tudom hogy jön ide, de tudtommal menekült családokat fogadott be.
A kormány elindított egy menekültellenes plakátkampányt, de belebukott, mert továbbra is ugyanúgy özönlenek hozzánk a menekültek. Ráadásul a magyar lakosság NAGY RÉSZE ugyanúgy szolidáris. (Nem tudom miért várod el, hogy Magyarországon MINDENKI szolidáris legyen, nem lesz az. Olvass angol, német kommenteket, ott se mindenki szolidáris, de mennyire hogy nem!...Ennyit a nyugat-európaiakról és az internetről.)
A kormány a megszokott magyar "színvonalon" ellátja a menekülteket, menekülttáborokat, kb ugyanolyan színvonalon, mint a magyar betegeket, kórházakat. Tény, hogy nem kapnak a menekültek sem jobb ellátást, mint a magyar egészségügy. Persze emiatt fel lehet háborodni. A kormány kb a magyar rendőröket is ugyanolyan színvonalon látja el. Szerencsére vannak civilek, akik segítik mind a menekülteket, mind a rendőröket.
Ami a sajtókampányt illeti Magyarország ellen, főleg Orbán ellen, az tényleg igaz. Nyugaton már régóta nem szeretik Orbánt, sokat bírálták a demokrácia meggyengítéséért, bár ezt talán még elnézték volna neki, ha nem folytat külön utas politikát, szinte mindenben. De ő szinte mindig ellene mond Brüsszelnek. Így most a menekültáradat, meg a kormány nyilatkozatai kapóra jöttek a Nyugatnak, hogy Magyarország ellen hangoljanak.
Csizmás Kond
@Horizont: ..na és te a magyar lakosság nagyrészében úgy tartozol bele, hogy a neten írogatsz véleményt, vagy fogadtál be menekültet ?...és ne mond hogy vizet meg kiflit vittél nekik mert úgysem hiszem el.
Csizmás Kond
@Horizont: ...hát ha te fogadtad be akkor b+ te...:)
Laila
Még annyit hozzátennék, hogy ugyan nagyon sok mindenben nem értek egyet Orbánnal, de ebben most igaza van. Ez valóban népvándorlás, egyelőre beláthatatlan negatív következményekkel.
Szép dolog, hogy humánusak vagyunk, meg segítjük a menekülteket, - de azt senki ne vesse a szemünkre, hogy tudunk még gondolkozni, és belátjuk mi lesz ennek a folyamatnak a következménye...
Laila
@Horizont: Nem értünk egyet. Van ilyen. :-)
Oké, lehet hogy irreális azt állítani, hogy SENKI nem gyűlöli őket. Legalább annyira irreális, mint az az elvárás, hogy MINDENKI szeresse őket.
Egyébként ha már a gyűlöletnél tartunk, van azért egy árnyalatnyi különbség aközött, amikor valaki menekülttáborokat gyújt fel, meg aközött, hogy otthon a fotelból odamondogat...
Laila
@Horizont: A magyar katolikus egyház fejéről halvány fogalmam sincsen, de nem is vagyok katolikus, így nem is érdekel.
Gondolom ha a katolikus híveknek nem tetszik őszentsége viselkedése, majd reklamálnak nála. Továbbra sem értem, hogy jön ide a katolikus egyház feje.
Laila
@Horizont: Nem feküdtek volna gyerekek a földön, ha hajlandók lettek volna bemenni a táborokba, - de nem voltak erre hajlandók. Sok esetben az ételt sem fogadták el, eldobálták.
Elvárod hogy a kormány védje meg a hazád határait? Mégis hogyan? Kerítést építeni embertelen. Ha a rendőrök állnak sorfalat, azt a menekültek áttörik. Meg különben is micsoda dolog, hogy rendőrök állják útját szegényeknek. Regisztrálni nem hajlandók, hiába várja el tőlünk európai egyezmények sora, hogy regisztráljuk őket, meg különben is micsoda antihumánus dolog feltartóztatni őket, és megtudakozni a nevüket és a származási országot. Mindenhol szeméthegyeket hagynak maguk után, hőzöngenek, ha nem kapják meg azt, ami szerintük jár nekik.
Hiába, nagyon embertelen egy ország ez a Magyarország...
1magyar
@Laila: Egye vissza a fene őket oda ahonnan jöttek! Akik banánt,babakocsit,plédeket, stb eldobálnak amivel a hülyék adományozzák őket akkor ezek nem méltók különb életre mint ahonnan jöttek.
Sok szerencsétlen hajléktalan magyar, hogy örült a Pick szalámiknak amit eldobáltak Szegeden.
Laila
@1magyar: Az a baj, hogy akik már bejutottak Európába, itt is maradnak. És jönnek még többen is.
1magyar
@Laila: Én is ettől félek. Ez a semmirekellő népség aki az adományokat szétdobálja az utakon mit fog majd kiharcolni magának!
Szemét szétválogatására pld. nem lesznek alkalmasak az biztos.
Laila
@1magyar: Európa nagyon lassan ébred. Odáig már eljutottunk csigalassúsággal, hogy meg kéne védeni határokat... Ez már megfogalmazódott a fejekben. Már ez is egy csoda! De sok embernek kell még beáramlani ahhoz, hogy érdemi változás történjen.
Nekünk kell majd eltartani nagyrészüket. És még ezután jönnek a családegyesítések.
wagabund
nincs itt sehol gyűlölet..
...ebben a pillanatban mondták a hírekben, hogy a svájci védelmi miniszter felhívta a lakosság figyelmét a terrorizmus veszélyére...ami abból ered, hogy a svájcba ellenőrizetlenül beömlött friss migránsok jó része kiképzett ember...

ez a svájci védelmi miniszter egy kimondottan kedves ember... asszem...
1magyar
@Laila: Ma hallottam, hogy talán a családegyesítést nem engedik meg a németek és a szíriaiaknak 3 évet adnak letelepedésre.
3 év minden nőnél 3 gyerek - az is elég.
1magyar
kuruc.info/r/4/148912/ Az emberek nagy része felismeri ezt, csak unios vezetők adják a hülyét vagy...?
Laila
@Horizont: A "nekünk" alatt az európaiakat értettem, mert európaiak fogják eltartani jó részüket.
Azt pedig nem gondolhatod komolyan, hogy nem lesz hatással a TE életszínvonaladra, meg úgy általában véve az európai életszínvonalra, ha Németország, Svédország vagy Finnország tartja is el őket.
Sőt még a közbiztonságra is hatással lesz. És egész Európában.
Laila
@1magyar: A családegyesítés nem alapvető emberi jog? Szerintem megengedik.
1magyar
@Laila: Híradóban hallottam- talán még tervezet - bár már ami megtörtént az is több a soknál.
Laila
@1magyar: Meglátjuk. De ha lassan is, lesz változás, kell hogy legyen, mert különben nem lesz Merkel kancellár újra. És ha mást nem is, a választóik akaratát előbb-utóbb csak felismerik.:-)
Laila
@Horizont: Örülök! Olvasgasd vissza a hozzászólásaidat, hogy milyen kifejezéseket, szavakat használsz. :-)
1magyar
@Laila: A nép sehol nem akar ingyenélőket mert a saját kereseteikre kirótt járulékokból nem semmirekellőket akarnak eltartani hanem ha ők maguk bajba kerülnek vagy hozzátartozóik az állam gondoskodjon róluk
A vezetőket nem dísznek tartjuk és hogy kiszívják a vérünket.
jancsipapa
-" Addig kellene normálisan bánni velük, amíg elhagyják az országot."-Az ,hogy nekik miként kéne viselkedni libsiéknél szóba sem kerül .Papírokkal ,határátlépőn belépni,nem rombolni ,nem provokálni ,nem követelőzni ,nem hagyni hátra szeméthegyeket ,nem összeszarni mindent ,szóval megpróbálni valamennyire emberként viselkedni ( eddig úgy néz ki ez egyáltalán nem megy nekik ),és akkor várhatnának emberhez máltó fogadtatást ...
1magyar
@jancsipapa: Csak szét kell nézni az útjukon mindenhol eldobált ajándékba kapott holmik.
Hol engedhetik ezt meg maguknak az emberek?
Csizmás Kond
@Horizont: Mióta érted ennyire a vallást ?
A Pápa nem a hívekért járkál hanem a magas politika egyeztetéséért. Az hogy közben megmutatja magát, az is egy politika része, és ezt minden vezető ugyanígy csinálja.
Gondolj bele a hortobágyi pásztortalálkozó sem a bírkák miatt van...
Az emberek mindig azt teszik amit a kedvencük felülről sugall...esz így volt így van és még sokáig így lesz...ha nem hiszed elmélkedj el a magad viselkedésén ...:))
Csizmás Kond
@Horizont: Te nagy szerencsétlen,mielőtt jobban felhúznád magad olvass figyelmesebben mert én sem csak róla írtam...
Csizmás Kond
@Horizont: Ezt te írtad... "A katolikus egyház feje azért jön ide, "
Csizmás Kond
@Horizont: nem..legalábbis nem ismerem be...:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.