Sokan Lázár János győzelmének könyvelték el, hogy Rogán Antal külön minisztériumot kapott, így nem a Miniszterelnökséget vezető miniszternek kell majd a felelősséget vállalnia cselekedeteiért. Ám a Hetek cikke kiemeli: van egy olyan értelmezés is, amely szerint Lázár az Orbánnak adott ultimátuma miatt aláírta saját politikai halálos ítéletét.

Az atv.hu szemléje szerint a miniszterelnök népszerűsége ismét kezd nőni hála a migránsválságnak, így nem akarta ezt egy "mini kormányválság" látszatával elrontani. Hiszen Hende hirtelen lemondása után nem jött volna jól ki, ha Lázárt is kirúgja, így a miniszter a "látszat kedvéért" maradhatott – állítja a lap a Fideszben komoly befolyással, illetve tapasztalattal rendelkező politikussal, valamint tanácsadóval folytatott beszélgetésekre hivatkozva.

Egy kormányzati tanácsadó állítólag konkrétan így vázolta Orbán Lázárnak szánt jövőjét a lapnak:

A gyors politikai halál helyett lassú tűzön fogja megsütni.

A tanácsadó, aki közel két évtizede látja testközelből a Fidesz működését, azt mondta: eddig két embert – Urbán László közgazdászt és Frajna Imre egykori egészségügyi államtitkárt – látott Orbánnak nyilvánosan feltételeket szabni, de már egyikük sincs a párt közelében.

Egy befolyásos országgyűlési képviselő szerint Lázár nagyon eltaktikázta magát, mivel ipari méretekben szivárogtatott a médiának a Rogánnal folytatott párharcáról és esetleges önkéntes lemondásáról. A nyers hatalmi harc kiteregetése eddig nem volt szokás a vezérkarban – állította a képviselő.

Szerintem Lázár besértődött, aminek az lett a következménye, hogy öngyilkos taktikát választott. Nyilvánosan feltételeket szabott Orbánnak, amit nem sokan engedtek meg maguknak, másrészt a belső fórumokon is szokatlanul viselkedett

- tette hozzá, példának említve, hogy Lázár a Fidesz frakcióülésén nem volt hajlandó Rogán mellé ülni.

A frakcióban úgy tudni: az elmúlt hetek „kavarásai” miatt Orbán „nagyon durva hangnemben” beszélgetett el Lázárral, miközben gyakorlatilag Rogán lett a kormányfő utáni második ember.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Horizont: Mindet lapátra kéne tenni, sütőlapátra)))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
Az ilyen ügyekben működik a lopott pénzen eltartott apparátus. A közérdekű ügyekre majd a kegyelmes urak státuszának megszilárdulása után jut esetleg idejük.
egyvandor
dr Feco a rendszerváltás haszonélvezői most ismét ott feszengenek a kakasüllőn.
Több mint félmillió magyar kényszerült elhagyni az országot telhetetlenségük miatt.
Remélem nem te is tolvajok közé tartozol és beéred az életviteledhez szükséges ner propagandával!
mariaberta
@volvós: Hát ez, amire várhatunk. Egy ilyen ellenzék mellett, ez képtelenség
herczeg0210
Sokat kell még arra várni, hogy jó legyen? Hát ha várunk, akkor sokat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.