"Ajándék készítésével és ajándékozással nem lehet megsérteni senki emberi méltóságát és lelkiismereti szabadságát, a tevékenység jellege és célja kizárja azt" – reagált a Magyar Időknek a köznevelésért felelős államtitkárság a katonáknak hálálkodó ovisokkal kapcsolatos panaszok ügyében.

Az államtitkárság azt is hozzátette: az óvoda tevékenysége nem ütközik az idevonatkozó kormányrendeletben foglaltakkal sem, amely az érzelmi, az erkölcsi és a közösségi nevelés körében előírja, hogy az óvoda a gyermek nyitottságára épít, és ahhoz segíti a gyermeket, hogy megismerje szűkebb és tágabb környezetét, amely a hazaszeretet és a szülőföldhöz való kötődés alapja.

Az esetre a zákányi polgármester, Jankó Szabolcs pedig az alábbit reagálta:

A tények valós ismerete nélkül és a helyi viszonyokban való jártasság teljes hiánya ellenére vádaskodik a TASZ és az Ekint. (...) Javaslom minden jogvédőnek, hogy mielőtt felháborodnának, jöjjenek ide és nézzenek körül, térképezzék fel a falu fekvését, adottságait. Lehet takarítani is, és a migránsok által hátrahagyott szemetet is össze lehet szedni.

Jankó a TASZ kijelentésére, hogy az akcióval egyet nem értő szülők tiltakozni sem tudnak, azt felelte: a szülők jobban fel vannak háborodva, mint ő maga.

Mint ismeretes, a zákányi óvoda a gyerekeket a határzárnál katonákhoz vitte, ahol dalt énekeltettek velük, illetve ajándékokat készíttettek, amiről a köztévé riportot is forgatott. Emiatt a Társaság A Szabadságjogokért és az Eötvös Károly Intézet panasszal fordult az óvoda fenntartójához, az ombudsmanhoz, és az oktatási jogok biztosához, mivel szerintük a szülők kizárólagos joga eldönteni, hogy a békés megoldásokat, vagy a katonai konfliktuskezelést, életformát népszerűsítő nevelésben részesítik-e gyermekeiket – önkormányzati óvoda ebbe nem avatkozhat bele. Ráadásul a gyerekek személyiségi jogai azzal is sérülhettek, ha róluk szülői hozzájárulás nélkül felvételeket készítettek és tettek közzé a sajtóban és a közösségi médiában – írták.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
A Fidesz alattvaló képzést nem lehet elég korán kezdeni. A következő lépés, hogy a kismamák Orbán beszédeket olvasnak fel a magzatnak, hogy az orientáltságuk a születéskor már ne legyen kérdéses.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
DND
@solidedge: kommented alapjan a szuleid mindig elvittek majus elsejei felvonulasokra, es az internacionalet enekelgettek altatodalnak :-)
36
Anno, emlékszem a Fegyveres Erők Napján(ma a Honvédelem Napja), lementünk az ártérre és nyeles gránát makettet hajigáltunk, légpuskával lőttünk(az MHSZ-ben, még sportlövész is voltam) kötélre másztunk, kötelet húztunk, vizes árok felett Tarzankodtunk. Jöttek a munkásőrök és minden gyerek a pisztolytól kezdve a golyószóróig mindent kézbe foghatott. Aztán, főztünk a bográcsban egy jót, majd mindenki hazament.
Jól éreztük magunkat a szabadban és kész. Pedig az diktatúra volt ugyebár. Csak épp ez, az ott jelenlévőket nem érdekelte.

A napról készült fotót meg be kellett ragasztani a kisdobos örsi naplóba.
Kit jelentsek fel, amiért lefotózott akkor?(Senkit)
justhpeter
A polgármester szerint ez rendben van. Szerintem már a polgármester sincs rendben.
vonotok
Jankó úr ! Nem tudom történelmi ismerete meddig terjed. De kérem nézze át, tanulmányozza hazánk 1949 és 1954 közözi történelmét. Utána remélem megváltozik a felfogása az óvódások kivezényléséről a határt védő katonákhoz. Szégyen, hogy ilyen gondolkodású ember polgármester lehet.
vitriol
@vonotok: az elmúlt pár évben CSAK ilyen lehetett polgármester!
vitriol
seggnyalásban 100% felett teljesít, aki gyerekeket is bevon az akcióba. Ez már nem az első eset!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok