Már régóta ismert, hogy Orbán Viktor a várba akar költözni a Miniszterelnökséggel együtt. Az új székhely a Karmelita kolostor lenne, amely átalakításával kapcsolatos közbeszerzésre és tervezésre is 1,4 milliárdot költ a kormány. Ám 2016-ban és 2017-ben összesen újabb 14 milliárd forintba fog kerülni a kolostor átépítése – írta meg az Origo.

És itt még nem érnek véget a költségek a lap szerint: a kolostorra költött 13,958 milliárd mellett még 5,06 milliárd jut majd a vár rehabilitációját előkészítő munkálatokra is, így a következő két évben további 19 milliárdot költhetnek majd a terület helyreállítására – számolt be a lap.

Az egész beruházás azonban ennél 10-szer nagyobb is lehet. Ugyanis a vár teljes helyreállításához akár 10-20 év is kellhet és 200 milliárdba (!) is kerülhet a jelenlegi becslések szerint.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Nem a Kozma utcai börtönt kellene számotokra felújítani? Euró kompatibilis? Kényelmes lesz számotokra, ha egyszer oda kerültök?
Vagy, a várban a kazamatával kezdik?
Már csak ez a program van hátra és Magyarország végre fényre derül!?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
DR Eric CARTMEN
"Fognak majd az emberek kellően felháborodni a Várba költözésen? Igen. Fogja ez Orbán Viktort érdekelni? Nem. Pont.Ahogy eddig is mindent megúszott következmények nélkül, a Várban is jól fogja magát érezni. Majd arra fog hivatkozni, ez is az emberek érdekében történik, és kifejezetten miattuk kell majd neki oda cuccolni. Majd onnan folytatja az ország tönkre tételét, a saját vagyonának a gyarapítását ahonnan az eddigi dolgozó szobájában abba sem hagyta.

Azért van egy kis baj ezzel a költözéssel. Nem annyira buta, és lusta a magyar ember mindent le lehessen vele nyeletni, és közben még hülyének is legyen nézve. Most még nem nagyon van a láthatáron olyan erő ami megállítaná ezt az ámokfutást, de végül is ennek csak maga a választó az akadálya. Egyszer majd az érzelmei helyett a józan esze fogja irányítani a cselekedeteit, képes lesz a maga érdeke mellé a másikét is elfogadni, és akkor Orbán Viktor is a megfelelő helyére kerül a Várban. Annak a pince részébe, talpig vasban, mellette Polt Péter készül majd a védő beszédére. És nagyon sokan lesznek még ott. "
gina1967
Amit itt röviden össze lehet foglalni,az a következő: a szemetet,mindig összesöpri a szél...!
Feraj49
@zöldszem: tegnap 17.35-re .Te nem a kormánynak dolgozol ? Esetleg titkos" adóügyi" tanácsADÓ-ként. Még olvasni is sokkkkkk !
bretagne
Mert ő mer nagyot álmodni. Könyörgöm, ébresszük már fel!
kkalman
Csak tudnám, ki engedte haza Grazból, gyógyultnak nyilvánítva? Élt itt a szomszédban, nem régen egy ilyen megalomán diktátor. Valami Ceaușescunak hívták, aztán ólommérgezésben halt meg. És még sok ólom található az országban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.