Már régóta ismert, hogy Orbán Viktor a várba akar költözni a Miniszterelnökséggel együtt. Az új székhely a Karmelita kolostor lenne, amely átalakításával kapcsolatos közbeszerzésre és tervezésre is 1,4 milliárdot költ a kormány. Ám 2016-ban és 2017-ben összesen újabb 14 milliárd forintba fog kerülni a kolostor átépítése – írta meg az Origo.

És itt még nem érnek véget a költségek a lap szerint: a kolostorra költött 13,958 milliárd mellett még 5,06 milliárd jut majd a vár rehabilitációját előkészítő munkálatokra is, így a következő két évben további 19 milliárdot költhetnek majd a terület helyreállítására – számolt be a lap.

Az egész beruházás azonban ennél 10-szer nagyobb is lehet. Ugyanis a vár teljes helyreállításához akár 10-20 év is kellhet és 200 milliárdba (!) is kerülhet a jelenlegi becslések szerint.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Nem a Kozma utcai börtönt kellene számotokra felújítani? Euró kompatibilis? Kényelmes lesz számotokra, ha egyszer oda kerültök?
Vagy, a várban a kazamatával kezdik?
Már csak ez a program van hátra és Magyarország végre fényre derül!?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
zöldszem
Nem a Kozma utcai börtönt kellene számotokra felújítani? Euró kompatibilis? Kényelmes lesz számotokra, ha egyszer oda kerültök?
Vagy, a várban a kazamatával kezdik?
Már csak ez a program van hátra és Magyarország végre fényre derül!?
Toby
Av rákoskeresztúri köztemcsiben sokkal olcsóbban "elköltöztetik" a debilt ! Ha kell, még fizetett sirdogálók is lesznek !
nezelodo
Remélem 2018 kora tavaszán akar felköltözni! 2002-ben már azt hitte hogy sikerülni fog. Próbálkozzon, hátha megint nekünk jön be...
Hellcat
Ez nem másodlagos dolog lenne? Úgy értem amíg az oktatás és az egészségügy romokban van addig a f@sznak költenek erre akár 1 fillért is?
demokrata60
Én inkább azt javasolnám, hogy adjuk oda neki a kezébe azt a 14 milliárdot és húzzanak el Mészárosostól, Récsölöstől, Rogántónistól, Lázárjanistól együtt a francba és soha ne tegyék a lábukat magyar földre!
egyvandor
Ha Gorbán hívő lennék gyűjtést kezdeményeznék, hogy ne sz@ros tíz-húsz, száz milliárdok miatt ne tudjon a nemzeth megmentője I. Kaszaboló Viktor vezérünk az őt megillető környezetben illiberó módon uralkodni.
egyvandor
nezelodo. Meg van hozzá a képe bőrének vastagsága.
egyvandor
demokrata60 csak nem gondolod hogy ezért az összegért ezek lehajolnának, amikor most kvázi minden az övék?
Clavigo
Azért itt keményen szűrik a h.sz-at...Ugy hogy még egyszer...A Holdra költözzél vazzze. A kondáddal együtt..
eszegfu
Csak ugy dobáljuk a "malac-perselybe" a pénzt... már szinte számolatlanul!:((
bundi
ja kérem szépen van ott pénz rendesen...tehát nincs is szükség a csúnya zuniójéra...tehát le lehet szokni a mi adónkról...költsék csak az ottanit...
prime777
Azért ehhez már pofa kell.Ha ezt az egészségügybe tennék bele még jó is lenne.Mérhetetlen hazugság,hogy nincsen rá pénz.Egy ilyen költözősdire amire pedig semmi szükség csak megalománia,erre van.Én senkitől nem sajnálom,hogy jó élete van,de ez már cinikus pofátlanság.Mondjuk a sok "kamuhazaffynak" ez is biztosan tetszik,vagy legalább is maradnak csendben.Meglátszik milyen ember a magyar ember egy jó része.Nem akarom leírni.
papa.49
@Mirabilis: Akkor KIVÁNDORLOK))))))))))
paolo006
@zöldszem: fölösleges felújítani ezeknek a patkányoknak. A legjobban lepusztult sittre kell vágni őket, a kulcsot meg a Dunába. Még az is túl jó ezeknek.
Január
Pazarlás a javából.
Ma amikor az ország feneke kilóg a gatyából - hiszen hitelt hitelre vesznek fel... - és ezt O.V. jobban tudja, mint mi, akkor presztizst csinál belőle, hogy még nem a királyi várban "trónol".
Reméljük, hogy már nem is lesz rá szüksége...
zöldszem
@paolo006: De ezek (mind) marhára szeretnek az EU-nál jelentgetni!
A végén kártérítést követelnének! A rossz börtön viszonyok miatt!
lampa laz
@Clavigo: 14:13-ra, Cigánykaraván az égbe megy...
vitriol
@zöldszem: ezt még bevállalná a nép!
lampa laz
@Mirabilis: 19:50-re, legyen alatta az asszony, én ugyan nem...
lampa laz
@köhögő bolha: a kép alapján jó ütős pálinkát ihatott
egyvandor
Gorbábra simán elköltünk annyit amiből a Hungária körút forgalmát simán meg lehetne oldani kereszteződések nélkül.
Míg más országokban az infrastruktúra láthatóan fejlődik, addig Budapest már sokkal inkább kezd hasonlítani egy átlagos európai kisvárosra. lényeg az hogy a politikai elit vígan él és kontrollálhatatlanul költheti megtermelt javainkat saját hatalmának biztosítására.
paolo006
@zöldszem: nem probléma. Csinálni kell propaganda filmet meg óriásplakátot, hogy a magyar börtönök modernek és mindenki elhiszi majd.
Desischado
Az egészségügy, a szociális háló, az oktatás, a bérek a béka hátsója alatt vannak, ez meg a megalomániáját akarja kiélni. Mit mondjak, gratulálok a választóiknak! És ha ebből a parazitából király lenne, én sem maradok itthon! Meddig tűrűnk még?!
papa.49
Beköltözhet a hazugovics a Várba, be a pincébe, rázárni a vasajtót, a kulcs a Dunába, a pacákot meg lehet csúzlival etetni))))))))))))))))))))
Feraj49
Az új tervezett adókból futja ! GOOGL adó,szántóföld adó,gyümölcsös adó és még mennyit fognak kitalálni az év végéig ?
Hofipisti
Ha nem vettétek volna észre, Magyarországon a mindennapi gyakorlatban már vagy két éve királyság van. A ma még miniszterelnöknek "becézett" királynak már két kiszolgáló stábja van: az egyik viszi a mindennapi dolgokat (Lázár), a másik pedig éppen most rendezkedett be arra, hogy a király trónján naponta többször felverje a párnát, nehogy feltörje a király egyre terebélyesedő alfelét az ülés. Őfelsége már régen csak a passzióinak él, s félmondatos utasításokkal fogalmazza meg óhajait, dönti el az ország mindennapi sorsát. Adjuk már meg neki azt a pár kis mrd.-ot, hogy méltó helyen, a Dunára néző teraszon rakhassa a fejére a koronát! Eddig is mi fizettük a kénye-kedvét, most már azt a kis pénzt ne sajnáljuk! Persze arra kíváncsi vagyok, mekkorát kell letarolni a vár alatt sűrűn beépített területekből, hogy a "királyi hintó" a TEK-kísérettel akadálytalanul fel tudjon hajtani a várba?
papa.49
@Feraj49: Találjunk ki mi is pl. ,,hazugság adó,, az fizeti akinél bebizonyosodik hogy hazudott, ja a hazugovics nyithat egyből ,,átutalási bankszámlát,, a könnyebb lebonyolítás kedvéért))))))))))
qxy
Ebből már futja egy nagy vár börtönre is. mert kellene ennyi naplopónak.
ha kell még bele is adok
Lepényleső
A vár adott,királyunk is van,miért nincs még koronázás,- Dózsa előtt fejet hajtva?
zöldszem
@Feraj49: Ezekhez mit szólsz?
* Élenjáróknak: hangadó


* Gyászolóknak: hamvadó


* Szépkorúaknak: lankadó


* Öngyilkosjelölteknek: feladó


* Narkolepsziásoknak: szunnyadó


* Alváshiányban szenvedőknek: fáradó


* Zenészeknek, énektanároknak: Cé a dó


* Karmestereknek, karnagyoknak: hang-adó


* Túlsúlyosoknak: puffadó, dagadó, has-adó


* Rohanó életmódot folytatóknak: szaladó


* Könyvelőknek, matematikusoknak: számadó


* Kissé sem konzervatívoknak: haladó


* Extrém stílust követőknek: sikkadó


* Divatdiktátoroknak: mérvadó


* Mosodai alkalmazottaknak: száradó


* Szakmunkásoknak: szakadó


* Örömlányoknak: lyukadó


* Szégyenlősöknek: sápadó


* Fagyizóknak: olvadó


* Szomjasoknak: tikkadó


* Horgászoknak: hal-adó


* Szülő nőknek: életadó


* Atomfizikusoknak: hasadó


* Visszafogottaknak: mértékadó


* Karosszérialakatosoknak: horpadó


* Vendéglátósoknak: fogadó, vigadó


* Rádiós, tévés szerkesztőknek: híradó


* Fogorvosoknak, szájbetegeknek: fog-adó


* Agyzsugorban szenvedőknek: sorvadó


* Gyomorbántalmazottaknak: pukkadó


* Reumás betegeknek: zsibbadó


* Pattanásos bőrűeknek: fakadó


* Orvosoknak: hála-adó


* Hívőknek: hálaadó


* Ingatlanközvetítőknek: eladó-kiadó


* Sportrendezvényen szurkolóknak: rangadó


* Magas katonai beosztásúaknak: rang-adó


* Munkahelyteremtőknek, foglalkoztatóknak: munkaadó


* Tépőzár-készítőknek: tapadó


* Rágógumizóknak: ragadó


* Félősöknek: borzadó


* Okosoknak: ötletadó


* Tipp-mixelőknek: tippadó


* Virágárusoknak: hervadó


* Felelőknek: válaszadó


* Ünnepélyes megnyitóknak: átadó


* Tartozóknak: megadó


* Kölcsönzőknek: visszaadó


* Színházi öltöztetőknek: ráadó


* Szerelmeseknek: odaadó


* Nemmel válaszolóknak: tagadó


* Közösséghez tartozóknak:...
zöldszem
folyt.köv:

* Napfelkeltét bámulóknak: pirkadó


* Kamaszoknak: lázadó


* Betegeknek: láz-adó

* Pékeknek :Dagadó
KERKA
Ennyi pénzből vadi újat lehetne építeni. Stabilat, időtállót. A karmelita kolostor nagyon régi épület, még a török korból is vannak falai. Egy ilyen épületnél fönn áll a veszély, hogy állandóan felújítani kell. Persze, kibicnek semmi sem drága
DR Eric CARTMEN
"Fognak majd az emberek kellően felháborodni a Várba költözésen? Igen. Fogja ez Orbán Viktort érdekelni? Nem. Pont.Ahogy eddig is mindent megúszott következmények nélkül, a Várban is jól fogja magát érezni. Majd arra fog hivatkozni, ez is az emberek érdekében történik, és kifejezetten miattuk kell majd neki oda cuccolni. Majd onnan folytatja az ország tönkre tételét, a saját vagyonának a gyarapítását ahonnan az eddigi dolgozó szobájában abba sem hagyta.

Azért van egy kis baj ezzel a költözéssel. Nem annyira buta, és lusta a magyar ember mindent le lehessen vele nyeletni, és közben még hülyének is legyen nézve. Most még nem nagyon van a láthatáron olyan erő ami megállítaná ezt az ámokfutást, de végül is ennek csak maga a választó az akadálya. Egyszer majd az érzelmei helyett a józan esze fogja irányítani a cselekedeteit, képes lesz a maga érdeke mellé a másikét is elfogadni, és akkor Orbán Viktor is a megfelelő helyére kerül a Várban. Annak a pince részébe, talpig vasban, mellette Polt Péter készül majd a védő beszédére. És nagyon sokan lesznek még ott. "
gina1967
Amit itt röviden össze lehet foglalni,az a következő: a szemetet,mindig összesöpri a szél...!
Feraj49
@zöldszem: tegnap 17.35-re .Te nem a kormánynak dolgozol ? Esetleg titkos" adóügyi" tanácsADÓ-ként. Még olvasni is sokkkkkk !
bretagne
Mert ő mer nagyot álmodni. Könyörgöm, ébresszük már fel!
kkalman
Csak tudnám, ki engedte haza Grazból, gyógyultnak nyilvánítva? Élt itt a szomszédban, nem régen egy ilyen megalomán diktátor. Valami Ceaușescunak hívták, aztán ólommérgezésben halt meg. És még sok ólom található az országban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.