A Gazdaságfejlesztési Operatív Programhoz kapcsolódóan 201,5 milliárd forint, a Regionális Operatív Program részeként 13,3 milliárd forint uniós forrás már beérkezett az országba az eddig át nem utalt összegekből – mondta Adorján Richárd, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára szerdán az tárca költségvetési háttértájékoztatóján.

Elmondta: az Eurostat által elfogadott, és szerdán publikált EDP-jelentés szerint a kormány az idén összesen 510 milliárd forint eddig át nem utalt uniós forrásra számít az EU-tól, ennek egy része már beérkezett októberben az országba.

A helyettes államtitkár jó hírnek nevezte, hogy az Eurostat is megerősítette: a tavalyi uniós módszertan szerint számított államháztartási deficit a bruttó hazai termékhez (GDP-hez) mérten 2,5 százalék volt, az államadósság a GDP-hez viszonyítva 76,2 százalékot ért el.

Az Európai Unió statisztikai hivatalának szerdán közzétett összesítése szerint a magyar államháztartás GDP-arányos deficitje tavaly 2,5 százalék volt, csakúgy mint az előző évben. Az államadósság ugyanakkor a GDP 76,8 százalékáról a bruttó hazai össztermék 76,2 százalékára csökkent.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Na akkor a Mészáros meg a többi nyalogány még gazdagabb lesz !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
paolo006
@nemkati: ne reménykedj. Esély nincs rá. Már azt is lenyúlták ami még meg sem érkezett.
zöldszem
@nyanya001: Olyan bájos mikor most azok az Orbán barikák köpködik Simicskát, akik 1-2 éve még esküdöztek, hogy az ország legrendesebb vállalkozója. Csak közben a vezér mást mond, a nyáj meg követi a kolomp hívó szavát..
Engem tényleg érdekelne Simicska, hogy lett egyik napról a másikra az ország legjobb vállalkozójából a legrosszabb?! Mit gondolsz, lesz valaki a nyájból?
nyanya001
@zöldszem: Már most a Mészáros a legjobb, a hű csatlós gázszerelő aki mindenhez ért
de legfőképpen az Orbán hátsójának tisztogatásához !
Valószínű risztelnek a gaz EU -s pénzeken de Simicska idejében sem lehetett
másképp csak mert vette a bátorságot és legézte ' az Orbánt, most ő lett a maffia
fekete báránya.
zöldszem
@nyanya001: Kösz @nyanya001: én azért még reménykedem, lesz "testközeli" válaszoló.
Butautáló
A nagypofájú Uniófikázó hazafiak hol a bánatban vannak? Itt miért nem lebegteti a szájukat a szél? Ez nem olyan hír? Ja, bocs...
human
És ezeket a pénzeket olyan pazarló módon (természetesen mutyi miatt) költik el, mint az Öveges program esetén. Mert ugye azért jó, hogy két tanterem helyett csak egyet lehet felszerelni, mert a különbözetet el lehet lopni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.