Van jogi lehetőség arra, hogy egyes országok ne tekintsék végrehajthatónak a Horvátország által kiadott elfogatóparancsot – mondta a Mol elnök-vezérigazgatója a Figyelő gazdasági hetilap csütörtöki számában megjelent interjúban.

Hernádi Zsolt a lapnak kijelentette, hogy a nyár közepe óta elhagyhatja Magyarországot. A horvát elfogatóparancsot egyébként a mai napig törvénytelenségnek tartja. Az elmúlt két évben minden vizsgálatnak alávetette magát, és a hatóságnak odaadták a kért dokumentumokat – tette hozzá.

Magyarország és több európai uniós ország számára furcsa, hogy a horvát alkotmánybíróság megsemmisítő döntése után az elfogatóparancs változatlanul életben van – mondta Hernádi Zsolt.

Kitért arra is, hogy politikai kockázatokból Szíriában és Kurdisztánban is kijutott a Mol csoportnak, az Aleppó és Damaszkusz közötti gázmezőn a polgárháború kitörése miatt mintegy egymilliárd dollár veszteséget kellett leírniuk. Kurdisztán is háborús övezetté vált, ám egyszer ott is eljön a béke – mondta. Az elnök-vezérigazgató Pakisztánban nem zárta ki a további kutatásokat.

A Figyelőben megjelent interjúból az is kiderül: a Mol szintetikus gumigyárat épít Tiszaújvárosban, és további beruházásokat is tervez, akár a szénhidrogén iparon kívül is. A tiszaújvárosi üzemmel Közép-Európában még nem létező technológiát hoznak az országba.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Jó lenne ha végre elkapnák ezt a Hernádit. Legalább bebizonyíthatná az ártatlanságát :)
Szeparepa-
Repülővel nem jár, vagy ha igen, akkor charter-el, diplomata útlevéllel. Külföldön leginkább sofőrrel közlekedik, vagy taxival. Bérelt autót, sofőrszolgálatot, diplomata rendszámú autót illetve taxit nem nagyon intenek le a zsaruk. Ha leintik mégis, akkor kiadja a diplomata útlevelet, benne ezer euróval... kb ez az a bizonyos "jogi lehetőség".. Interpol kőrözést nincs az a jog, ami felülbírálna... viszont egy milliárdosnak elég nagy mozgástere van ugyebár...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.