Gyakorlatilag felszámolná az orvosi titoktartást a kormány legújabb javaslata, mely egy központi adatbankba gyűjteni az összes magyar állampolgár összes egészségügyi adatát, és az állampolgároknak nem lenne jogorvoslati vagy valódi "letiltási" lehetősége – írja a nol.hu.

Az úgynevezett Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben található adatokhoz a kormányzat, minden orvos és minden egészségügyi dolgozó férne hozzá.

És itt a lényeg:

A kezelőorvosoktól elvileg elzárhatják majd a hozzáférést a betegek, de az állami szervektől nem. Bármikor, bárkit elővehetnek és születésétől a haláláig áttekinthetik mindenféle problémáját, a nemi életéről és a kiváltott gyógyszeréről szóló információkat, minden egyes ember ellátását.

És a "mindenféle problémáját" nem túlzás, mert a kormány szó szerint mindent tudni akar:

A kormányzati honlapon társadalmi vitára közzétett tervezet szerint a kórházak, klinikák csatlakozásának feltétele, hogy átadják a náluk 20 év alatt felhalmozott egészségügyi információk másolatát, köztük a zárójelentéseket, az ambuláns lapokat, leleteket, képalkotó diagnosztikai ellátásokat, műtéti leírásokat.

A tervezett szabályozás ebben a formában természetesen nemzetközi szerződésekbe, alkotmányba, és minden létező nemzetközi emberi jogi, adatvédelmi szabályba beleütközik, így minden bizonnyal nem most hallunk erről az ügyről utoljára.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@eszegfu: Nem tudom most támad egy szörnyű sejtésem evvel kapcsolatban, nem-e az a cél hogy a gyógyíthatatlan, és előre haladott krónikus betegeket sorsukra hagyják, illetve olyan gyógyszereket engedélyezzenek nekik amik nem igazán segítenek, esetleg a mellékhatások révén megrövidítsék a kór lefolyását!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Lackó50: Az önkori, smucig mikor tavaly még menni is csak nehezen tudtam a műtét után kértünk a tőlük segélyt, egyszer adtak, a következő alkalommal mondták a nejemnek, ne is kérjen, mert nem adnak , hát tudod mit ,,költsék patikára,,))))))))
KERKA
kegyetlen visszaélésekre adna ez lehetőséget. Teszem azt, nem kapok meg egy állást, mert volt egy szívinfarktusom, vagy nem tudnám visszafizetni a felvett hitelt, mert jártam kemóra?
Viszont nagyon vidám munkatárs lehetnék, mert többnyire részeg vagyok? És ha jól be vagyok tolva, még el is lehet viselni.
A nemi betegségemet kigyógyította a Pörzse néni. Annak nincs nyoma.
Ezen az egészen csak poénkodni tudok, de ha igaz lesz, akkor jaj a munkavállalóknak!
picike
hogyis van ez öööööööööööööööööööö@KERKA: jó nagyon jó alakulunk
KERKA
@picike: a lényege az, hogy mindent tudnak rólunk, még a legszemélyesebb titkainkat is. Ami nem tartozik másra.
Már volt rá példa, hogy a munkáltató megtudta egy hölgyről, hogy várandós, nem vette föl dolgozni. Persze, nem ezzel indokolták:))
agnes200
SZIVEMBŐL ÚTÁLOM A FIDESZ KORMÁNYT! Ez jut a fenti cikkről az eszembe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.