Gyakorlatilag felszámolná az orvosi titoktartást a kormány legújabb javaslata, mely egy központi adatbankba gyűjteni az összes magyar állampolgár összes egészségügyi adatát, és az állampolgároknak nem lenne jogorvoslati vagy valódi "letiltási" lehetősége – írja a nol.hu.

Az úgynevezett Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben található adatokhoz a kormányzat, minden orvos és minden egészségügyi dolgozó férne hozzá.

És itt a lényeg:

A kezelőorvosoktól elvileg elzárhatják majd a hozzáférést a betegek, de az állami szervektől nem. Bármikor, bárkit elővehetnek és születésétől a haláláig áttekinthetik mindenféle problémáját, a nemi életéről és a kiváltott gyógyszeréről szóló információkat, minden egyes ember ellátását.

És a "mindenféle problémáját" nem túlzás, mert a kormány szó szerint mindent tudni akar:

A kormányzati honlapon társadalmi vitára közzétett tervezet szerint a kórházak, klinikák csatlakozásának feltétele, hogy átadják a náluk 20 év alatt felhalmozott egészségügyi információk másolatát, köztük a zárójelentéseket, az ambuláns lapokat, leleteket, képalkotó diagnosztikai ellátásokat, műtéti leírásokat.

A tervezett szabályozás ebben a formában természetesen nemzetközi szerződésekbe, alkotmányba, és minden létező nemzetközi emberi jogi, adatvédelmi szabályba beleütközik, így minden bizonnyal nem most hallunk erről az ügyről utoljára.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@eszegfu: Nem tudom most támad egy szörnyű sejtésem evvel kapcsolatban, nem-e az a cél hogy a gyógyíthatatlan, és előre haladott krónikus betegeket sorsukra hagyják, illetve olyan gyógyszereket engedélyezzenek nekik amik nem igazán segítenek, esetleg a mellékhatások révén megrövidítsék a kór lefolyását!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eszegfu
Nem inkább azon kellene "agyalni", hogyan szüntethető meg az e.ü. intézmények adóssága, vagy mondjuk a várólista, vagy maradjanak itthon a gyógyitó szakemberek?!
Nyilván ugy gondolják, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér adatait felhasználva mindezekre választ kapnak!:((
papa.49
@eszegfu: Az intézmények adóssága kicsit se érdekli őket őket az érdekli ami az emberek legszemélyesebb titkai, hogy pl. milyen betegségben szenvedsz, vagy milyen gyógyszert szedsz, vagy milyen kezelésekben részesültél, ez már tényleg a teteje mindennek, nem hiszem hogy az államnak, van joga az emberek legbensőbb titkai fürkészni!!!Ez szerintem ellentétes a személyiségi jogokkal!!!
eszegfu
@papa.49: Hát persze, hogy az! Ha belegondolsz: azt akarják "kimatekolni" hány évig él 1-1 ember?! Vagy mi a bánatért fontosak nekik ezek a beteg "életutak"?!
papa.49
@eszegfu: Nem tudom most támad egy szörnyű sejtésem evvel kapcsolatban, nem-e az a cél hogy a gyógyíthatatlan, és előre haladott krónikus betegeket sorsukra hagyják, illetve olyan gyógyszereket engedélyezzenek nekik amik nem igazán segítenek, esetleg a mellékhatások révén megrövidítsék a kór lefolyását!!!
Gonoszgólya
Annak idején azt mondtam, nincs olyan mélység aminél nem mennek még lentebb ezek a szemetek. És tényleg.
Feraj49
Nagyon "fontos" adatok ezek,hisz ehhez fogják igazítani a NYUGDÍJKORHATÁR újabb emelését. Már felröppentek olyan hírek,miszerint a nyugdíjkorhatár 70 éves korra van tervezve.Bár ne lenne igaz,de mint tudjuk "nem zörög a haraszt ".
eszegfu
@papa.49: Csak remélem, hogy nem igy szeretnének "leöldösni" bennünket! Igy is hiába emelkedik a született gyermekek száma, a halálozás még mindig jóval nagyobb, vagyis M.o. lakossága fogy... Akkor inkább az eutanázia, ami azért méltányosabb! De lehet, hogy Feraj49 10:26 hsz-e "jön be"..., vagy a kettőtök tippje együtt. Aki beteg, azon nem segitünk, csak immel-ámmal, aki meg nem, az dolgozzon szinte élete végéig, ne legyen kényelmes nyugdijas.:((
papa.49
@eszegfu: Sajnos igazad van ennek a harácsoló bandának csak a ,,bioszerszám,, kell, a betegek, a nyugdíjasok szerintük ,,felesleges teher,,!!!
eszegfu
@papa.49: Nem az enyém a "dicsőség"... én csak összefoglaltam a varriációkat 1 témára!
eugen4402
@papa.49: 09:25 Asszem, ölég régen írták alá a megtagadott elődök azt a rohatt nyújorki akármit, azt a hjumenrájt-ot, vagy micsodát. Manapság elolvassuk a Nemzeti Sportot, oszt ennyi ölég is. Ki a franc olvas olyan régi szarokat? Én meg szégyellem, hogy 71 év alatt egy nyamvadt kankót sem tudtam beszerezni...:-(
papa.49
@eugen4402: Nekem sikerült, '68. beszerezni mikor katona voltam, hát kétes dicsőség az biztos, de le nem tagadom))))))))
eugen4402
@papa.49: Légy rá büszke, az mindig is a Tiéd marad (az emlék).
Csak nehogy adóznod kelljen miatta, mert ezektől az is kitelik...:-)
papa.49
@eugen4402: Remélem már minden lehetséges határidő régen lejárt)))))))))
prielle
Ez úgy lenne tisztességes, ha ők az alfelünk betegségeire kíváncsiak, akkor mi is kapjuk meg a kormány tagjainak a vállon felüli rész egészségi állapotáról a tájékoztatást!
Mondom még egyszer, tisztességes(!), ha ismerik ezt a fogalmat!
eszegfu
@eugen4402: 10:52 Többször is elolvastam a hsz-d és mindig mankót olvastam... nem értettem minek Neked ez?! Aztán Papának meg sikerült "beszerezni"... igy jutott csak el a tudatomig: miről is beszéltek!:))
Butautáló
Tessék mondani! Ha tele van a f..om a Fidesszel és a Kormánnyal, az nemi betegség???
zöldszem
@prielle: Az őszinteség és a tisztesség drága ajándékok, ne várd el olcsó szar emberektől!
perfekt
Láttátok már a patyomkint?_kipetyem?Kedves kormány,nincs most nemi betegségem--viszont a tököm tele van veletek!
papa.49
@eszegfu: Kedves, ez csak azért van hogy a módinak ne rángatózzon az ujja)))))))))
eszegfu
@papa.49: 18:45 Te mindenre találsz magyarázatot, még az én hülyeségemre is! Rendes vagy!:))
papa.49
@eszegfu: Szeretek itt lenni köztetek ez az oka)))))))))
joopapa
Nekem nincs és nem is volt soha nemi betegségem, de a fityesztől hányingerem van és allergiás vagyok rájuk!!!
Lackó50
A CÖF-nek is kiadják az adatokat??? Amiről két ember tud, az már nem titok. A személyiségi jogok védelmére is vannak törvények és érdekes módon, ha valahova belépek, ahol regisztrálni kell az adataimat, akkor utána 600 helyről kapok reklám leveleket, mert a címem valahogy véletlenül belekerült az adatbázisukba. Ha ezeknek hozzáférésük lesz az egészségügyi adatokhoz, akkor már biztos, hogy az összes biztosító, bank és egyéb ilyen szervezet tudni fog mindent rólam. Olyat is amihez semmi közük. Ilyenkor hol vannak a személyiségi jogaim??? Bár így is többet tudnak, mint amit szeretnék.
papa.49
Ha véletlenül hasmenésem lesz elküldjem az ,,eredményt,, az illetékesnek, ezt csak úgy kérdezem)))))))))))))))
Desischado
@papa.49: Én is ettől tartok! Menten ez jutott az eszembe! Taigetosz, fidesz módra! Aki csóringer, az pusztuljon! Remélem, ezt már nem tudják megcsinálni! De ha mégis, azonnal Strassbourg-hoz és az Unióhoz fordulok, akár magánemberként is! A jó curva édesanyukájukat!!! Semmi közük a magánszférámhoz! És senkiéhez sem! Nem emberi amit ez a mocskos banda kitalál!
papa.49
@Desischado: Miért a fütyisz szerinted ,,emberekből,, áll szerintem NEM)))))))))))
micfild
És tessék mondani... a minisztárelnök elmeállapota és grazi kezelései is nyilvánosak lesznek?? Mert azon egy ország sorsa múlik csak.
Lackó50
@papa.49: Legelőször az önkormányzathoz. Hátha kisegítenek pár szem széntablettával.
papa.49
@Lackó50: Az önkori, smucig mikor tavaly még menni is csak nehezen tudtam a műtét után kértünk a tőlük segélyt, egyszer adtak, a következő alkalommal mondták a nejemnek, ne is kérjen, mert nem adnak , hát tudod mit ,,költsék patikára,,))))))))
KERKA
kegyetlen visszaélésekre adna ez lehetőséget. Teszem azt, nem kapok meg egy állást, mert volt egy szívinfarktusom, vagy nem tudnám visszafizetni a felvett hitelt, mert jártam kemóra?
Viszont nagyon vidám munkatárs lehetnék, mert többnyire részeg vagyok? És ha jól be vagyok tolva, még el is lehet viselni.
A nemi betegségemet kigyógyította a Pörzse néni. Annak nincs nyoma.
Ezen az egészen csak poénkodni tudok, de ha igaz lesz, akkor jaj a munkavállalóknak!
picike
hogyis van ez öööööööööööööööööööö@KERKA: jó nagyon jó alakulunk
KERKA
@picike: a lényege az, hogy mindent tudnak rólunk, még a legszemélyesebb titkainkat is. Ami nem tartozik másra.
Már volt rá példa, hogy a munkáltató megtudta egy hölgyről, hogy várandós, nem vette föl dolgozni. Persze, nem ezzel indokolták:))
agnes200
SZIVEMBŐL ÚTÁLOM A FIDESZ KORMÁNYT! Ez jut a fenti cikkről az eszembe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.