Ungár Klára pár hónappal ezelőtt állította ország-világ előtt Kocsis Mátéról: homoszexuális. Ezt Kocsis nemcsak, hogy hazugságnak minősítette, de cserébe be is perelte érte az egykori politikust. Ungárral a Magyar Narancs beszélgetett.

2010 óta a Fidesz számos társadalmi csoportot próbált stigmatizálni és másodrendű állampolgároknak minősíteni. (...) Korábbi elhatározásom volt, hogy ha a melegeket is támadni kezdik, azt nem lehet szó nélkül hagyni, az LMBTQ-társadalomnak meg kell tudnia védeni magát. Politikai cselekedet azért lett, mert nekem globálisan elegem van abból a dologból, hogy társadalmi csoportok nem tudják magukat megvédeni, és a többségi társadalom (...) nem érzi, hogy ez az ő problémája is lenne, és nem áll a bántott kisebbség mellé. Ezt nem lehet szó nélkül hagyni

- magyarázta Ungár, hogy miért melegezte le nyilvánosan a Fidesz politikusát. Azt is hozzátette:

Ha azt kérdezi, hogy újra megtenném, akkor azt mondom, igen. És ezt újra és újra meg kell tenni. (...)Az nem úgy van, hogy aki fideszes, az ne lehetne meleg. Legfeljebb rejtőzködik. Nincs olyan, hogy mi meg ők. Vannak melegek minden pártban, minden városban, mindenhol, a lakosság öt százaléka az LMBTQ-csoporthoz tartozik. Hogy ezt vállalja vagy nem, ez valóban életmód kérdése.

A teljes interjú Ungár Klárával a holnap megjelenő Magyar Narancsban olvasható.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Igaza van Ungár Klárának, annyiban kiegészíteném,
hogy Mátéka nem meleg, hanem FORRÓ !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok