A pár száz fős Kispalád népessége olyan mértékben emelkedett az elmúlt egy évben, hogy az már a KSH-nak is feltűnt: több mint megduplázódott a lakosok száma. Kiderült, hogy több száz kárpátaljai magyar jelentkezett be a faluba. Van, aki a katonai sorozás elől menekült, más egyszerűen csak jobb munkát, több pénzt vagy megbízhatóbb magyar orvost akart. Élni senki sem él ott, így Kispaládból fantomtelepülés lett, de a helyiek büszkén dicsekednek vele, hogy befogadták a még náluk is szerencsétlenebb rokonokat. Igaz, van aki húszezreket keresett rajta.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Mézike
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
A házak üresen állnak. A "beköltözők " legtöbbje, csak a magyar egészségügyet , illetve nyugdíjkasszát feji.
Itt felveszik a nyugdíjukat aztán Ukrajnában, vígan dőzsölnek , úgy hogy egy napot nem dolgoztak az országban.
Ide járnak szűlni, műtéteket elvégeztetni, fogászati kezelésekre, mindezekért egy fillért nem fizetnek a kasszába.
Ezt a rendszert még a Kádár kormány alakította ki az akkori szovjetúnió területén élő magyar nemzetiségek megsegítésére. A Bajnai kormány ezt letárgyalta csak az aláírások hiányoztak amikor a fidesz átvette a kormányt. Ők meg valamiért nem írták alá.
Tessék mondani? Itt minden jött ment többet ér mint én? Aki nem jövök megyek, hanem dolgozom gyereket nevelek, termelek...
Toby
Nofene Í! Elfogyott az "orbáncketrec" dótfonata ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok