Húsz év fegyházbüntetésre ítélte nem jogerősen a Kaposvári Törvényszék egy 19 éves viszi férfit, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból, a kora miatt védekezésre korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberölés miatt – közölte a bíróság sajtótitkára az MTI-vel hétfőn.

Marosiné Tumó Tünde tájékoztatása szerint az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a védelem enyhítésért fellebbezett, így jogerős döntést az ügyben Pécsi Ítélőtábla hoz majd.

Elmondta továbbá, hogy mivel a vádlott még nem töltötte be a 20. életévét, a kora miatt a bíróság a négyszeresen minősített emberölés ellenére nem ítélhette életfogytiglani fegyházra. A Kaposvári Törvényszék a vádlottra kiszabható legszigorúbb büntetést rótta ki, azzal a kitétellel, hogy legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhat.

A gyilkosság áldozatára – egy egyedül élő 70 éves nőre – tavaly novemberben találtak rá otthonában, a Somogy megyei Viszen. A rendőrség rövid időn belül elfogta a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított helybeli férfit, aki beismerő vallomást tett. A tettét azzal indokolta, hogy új életet akart kezdeni, el akart költözni a faluból, hogy máshol munkába álljon, és ehhez pénzre volt szüksége.

A férfi azt remélte, hogy az idős nő házában pénzt talál, ezért késő este kicsalta a bejárati ajtóhoz és egy vasbottal halálra verte, majd átkutatta a lakást. Az áldozat pénztárcájában 14 500 forintot talált.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Élete delén kerül ki a sittről és folytatja, ahol abbahagyta. Aki egy embert halálra tud verni, abban nincs lélek, csak gonoszság. Bizony, élete végéig börtönben lenne a helye, ráadásul nem is kiskorú.
Nagyon, nagyon gyatra az igazságszolgáltatásunk - és sajnos sok évtizede. :-(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verum
@Freewolf: - vagy csak másként, mint te. De ettől még nincs erőltetés semmire, lásd be!
papa.49
@verum: Ne idegeskedj jön a ,,szatyor,,))))))))
verum
@Freewolf: - egyelőre még azt sem büntetik.
verum
@Freewolf: - tehát nincs erőltetés sem erre, sem arra. Igen, ez jó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.