Kétharmados többségbe kerülhet a Fekete György által elnökölt Magyar Művészeti Akadémia a Nemzeti Kulturális Alap minden pénzosztó testületében.

Már novemberben megtárgyalhatja a kormány azt a tervezetet, aminek értelmében az MMA-t megkerülhetetlenné tennék a Nemzeti Kulturális Alap művészetfinanszírozási döntéseiben – írja a Népszabadság.

Az NKA az állami kultúrmecenatúra meghatározó szervezete, 2015-ös költségvetése nagyjából 9 milliárd forint, ebből több mint 7 milliárdot oszthat el a kultúra és a művészet pályázati támogatására.

Ha átmegy a törvény, akkor Fekete György nélkül „alig lehet majd állami támogatást szerezni művészeti projektekre” a Népszabadság szerint.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@dr. prédikátor: Amit csinál azt meg "feketézésnek" fogják hívni.
Törölt felhasználó
Elég erélyes ismertető jele egy diktatúrának, ha művészet irányítják.. Az már csak a dolog pikantériája, ha ezt egy elmebeteg csinálja:)
Hellcat
Be kell betonozni ezt a pénzosztó berendezést is.
Aki Én
Nincs kétmillióm, úgyhogy heteró...
Fradigege
Ez is ilyen magyarkodós. Fekete György, mi? György Schwarz. Magyarosították, mint a grün-t, kohn-t vagy éppen a klein-t. Egyből lekókadna a mosoly, ha megpiszkálnánk a családfát.
JAJMÁR
Teljesen mindegy, beleillik a beteges hajlamaikba. Osszon, ha ez elégíti ki, nehogy már az kapjon véletlenül, aki megérdemli.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.