A Lehet Más a Politika (LMP) által indított felmérés eddigi eredményei szerint a fiataloknak csak a tizenöt százaléka maradna mindenképpen Magyarországon, a tömeges kivándorlás az egyik legfontosabb probléma – mondta az ellenzéki párt ifjúsági szakszóvivője vasárnap az MTI-nek azt követően, hogy Budapesten sajtótájékoztatót tartott a témában.

Forrás: Magyar Nemzet
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kutyahűség
Letelepedne, letelepedne...aha, persze. Otthonról. A legtöbbje úgy kb. max. 2 év után úgy húz haz anyu szoknyájához, hogy a pora sem látszik. Nem kell izgulni. Nagyon-nagyon kevés fiatal hajlandó végleg vagy hosszabb távra letelepedni. (Ezért nem kell félni a menekültek miatt sem.) Ahhoz be kell illeszkedni egy másik kultúrába, és nagyon sokat kell nyelni a hazai versenyzőktől, még akkor is, ha az ember sokkal, de sokkal kiválóbb náluk - akár agyilag, akár emberileg.
Toby
@kutyahűség: Érdekes, hogy a 11, Írországban és Angliában munkát talált és letelepedett ismerőseim közül, senki nem fut anyuka szoknyájához, ellenben amikor tehetik, itthon vannak pár napot a szülőknél !
kutyahűség
@Toby: Azzal, hogy "amikor csak tehetik, itt vannak anyukénál" na azzal futnak haza anyukához. Én egy másik Eu-s államban élek már több, mint 15 éve plusz házastárs, és azt tapasztalom, hogy a magyarok olyan erősen család- és mama-függőek, hogy még egy KV-házban sem lehet velük összefutni, sem egy koncerten, sem sehol. Dolgoznak, aztán rohannak haza anyuhoz. Ha nincs pénzük hazarohanni, akkor összeülnek csürhézni, csak a magyarok, sírnak a haza után, csak magyar kaját csinálnak és képtelenek bármit is látni abból az országból, ahol élnek. Gyakorlatilag nem bevándorlók, nem betelepültek, hanem migránsok, akik hazajárnak és hazaviszik a pénzt, amit keresnek. Ezzel az egyébként roggyant és alig-alig teljesítő magyar gazdaságot segítik - nem fair módon! -, és önmagukat tartják lebegő üzemmódban, hiszen nem tudnak meggyökerezni sehol (otthon nincs helyük, máshova pedig nem akarnak beilleszkedni) - ami hosszú távon elpusztítja őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.